Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily  Στοχοποιήθηκαν τώρα τα νησιά που θα έχουν μπελάδες με την Τουρκία;


  Posted: 30 Jun 2018 10:00 AM PDT
  Όλα έδεσαν μέσα σε σπιράλ θανάτου.
  Ονομασία Σκοπιών (βλ. Βόρεια Μακεδονία) – ΦΠΑ με ημερομηνία λήξης στα νησιά – προσφυγικό- τουρκική επιθετικότητα.
  ΠΟΙΟΣ θα λύσει τον γόρδιο δεσμό;
  Την Πατρίδα την θέλουν να πάει ξαφνικά και αδιάβαστη.

  Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

  Αύγουστος 2015: αποσβολωμένοι παρακολουθούσαμε τις προσφυγικές ροές στο ΑΙΓΑΙΟ

  Εκείνες τις ώρες αρθρογραφούμε « εφαρμόζεται το σχέδιο των αντίχριστων δυνάμεων , μια άλλη πίεση εν μέσω μνημονιακής καταιγίδας – θέλουν να κάνουν δήθεν ζώνες ανθρωπιστικής ασφάλειας στο ενεργειακό Αιγαίο και μετά να διεκδικήσει ο τούρκος και ο τοκογλύφος με ισχυρή δικαιολογία την προστασία των στοιβαγμένων λαθρομεταναστών- προσφύγων- τυχόν πυρήνων τζιχαντιστών».

  Μια γερόντισσα εκείνες τις στιγμές στις τότε απορίες- αγωνίες έλεγε «κάποιον Ιούνιο σύντομα θα αρχίσουν» 
  Μήπως άρχισαν και τρέχουν…;

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 συμφωνία Πρεσπών 
  Και οι επιτυχίες συνεχίστηκαν 
  «Ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε άλλη μία μεγάλη «επιτυχία». Δέχθηκε να υπογράψει διμερή συμφωνία με την Ανγκελα Μέρκελ για την επιστροφή μεταναστών από τη Γερμανία στη χώρα μας, με αντάλλαγμα την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% για πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

  Η Ελλάδα θα δεχθεί όλη την πίεση του προσφυγικού και μάλιστα από δύο πλευρές.
  Η μία θα είναι από την Τουρκία, που διαρκώς στέλνει μέσω του Αιγαίου πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

  Και η δεύτερη θα είναι από τη Γερμανία, από την οποία θα γυρίζουν πίσω οι προσφυγικές, μεταναστευτικές ροές, με βάση τη συμφωνία ..

  Η Ελλάδα κινδυνεύει να πάρει χιλιάδες μετανάστες από τη Γερμανία και ουσιαστικά να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη προσφύγων, προκειμένου να λύσουν οι άλλοι το δικό τους πρόβλημα.

  Μετά το θέμα με τη συμφωνία για το Σκοπιανό, για την οποία υπήρχε φημολογία ότι η υπογραφή στις Πρέσπες συνδέθηκε με τη διευθέτηση του χρέους, τώρα η κυβέρνηση προχωρά σε άλλη μία βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα συναλλαγή, όπου θα πάρουμε μια παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε μερικά νησιά, ενώ θα παραχωρήσουμε μια μόνιμη εις βάρος της χώρας μας κατάσταση στο προσφυγικό.

  Μπορεί ο πρωθυπουργός να είπε πως θα παραμείνει μειωμένος όσο αυτός βρίσκεται στην πρωθυπουργία ωστόσο η πραγματικότητα τον διαψεύδει για άλλη μια φορά αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

  Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε άρον άρον το βράδυ της Παρασκευής, ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, Λέρο, Λέσβο, Κώ, Σάμο και Χίο θα παραμείνει μέχρι τέλος της χρόνιας, δηλαδή έως 31/12/2018.

  Η κατάργηση του φόρου στα νησιά ήταν ένα από τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης το οποίο τα κλιμάκια των θεσμών –όπως αναφέρεται και στο κείμενο συμμόρφωσης- «διασφάλισαν από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει στην εξάλειψη του ειδικού καθεστώτος το οποίο διατηρήθηκε σε ισχύ για έξι μήνες επιπλέον με τον νόμο 4509-2017».

  Πρακτικά, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «ξηλώνεται» ένα από τα προαπαιτούμενα προφανώς μετά τη σχετική πολιτική απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής..»

  https://www.pentapostagma.gr/2018/ 

  Σε μια καλή φίλη που εργάζεται στο εξωτερικό και είναι γνώστης των θεμάτων αυτών.
  Θέσαμε το ερώτημα πριν από λίγο

  Πως οι Γερμανοί θα μπορέσουν να μαζέψουν πρόσφυγες και θα τους επαναπροωθήσουν στην Ελλάδα δίχως παρατράγουδα, διότι αυτοί θα αντιδράσουν και αν έρθουν τελικά στην Ελλάδα θα είναι ξαναμμένοι και θα πληρώσουμε εμείς τον θυμό τους;

  Τελικά αυτά παθαίνουν όσοι παίζουν με ανθρώπινες ψυχές. 
  Και η ίδια μας έστειλε αυτά που ακούγονται στην γερμανική επικαιρότητα αυτές τις ώρες, χρήσιμα και κατατοπιστικά.
  «Στις ειδήσεις είπαν χθες ότι από σήμερα ξεκινάν να κάνουν κέντρα προώθησης (Δεν χάνουν λεπτό) χθες δεν άκουσα που;;;

  πριν από μέρες λέγανε μπορεί και στα σύνορα. Και αυστηρή φύλαξη συνόρων... 
  Επίσης χθες είπαν ότι ζητήσαν και να στέλνουν και σε Ισραήλ ..Και το Ισραήλ απάντησε ότι .. Δεν έχουμε καμία εμπειρία

  Και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.. το απέρριψαν. .Μόνο Ελλάδα και η Ισπανία δέχτηκε να πάρει πίσω... 
  Στο Ισραήλ θέλανε να κάνουν κέντρα προώθησης.. αλλά έφαγαν πόρτα.. Ούτε η Αφρική δεν δέχτηκε ..

  Μόλις τώρα στο Ραδιόφωνο λέει .. 15 χώρες δέχτηκαν να πάρουν πίσω.. Επίσης λέει ότι θα γίνουν στην Άγκυρα κέντρα προώθησης. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει . Οι λαθρέμποροι θα τους περάσουν Ελλάδα...»

  Στην Γερμανία βρίσκονται σε δύσκολη θέση και θέλουν να μας κάνουν την ζωή εδώ στην Ελλάδα δυσκολότερη.
  Πίσω από τα προεκλογικά παιχνίδια στην Γερμανία βρίσκεται ο ουσιαστικός σχεδιασμός της ενεργειακής κατάληψης της Ελλάδος με πίεση και εποίκηση ων νησιών μας.

  Οι Γερμανοί υπέρ των επαναπροωθήσεων προσφύγων

  «Την ίδια ώρα ωστόσο, η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί σωστή την πρόταση του Αρχηγού της CSU Χορστ Ζεεχόφερ για την επαναπροώθηση των μεταναστών οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Ζεεχόφερ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης με βάση την δημοτικότητα των πολιτικών, ενώ ο έτερος ισχυρός άνδρας του κόμματος και Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, βρίσκεται στην τελευταία θέση. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD), η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ (CDU) και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (SPD).» «https://www.militaire.gr/oi-germanoi-yper-ton-epanoproothiseon-prosfygon/ 

  Δεν είναι όνειρο κακό αυτό που ζούμε, είναι εφιάλτης στον ξύπνιο. 
  Η κυβέρνηση του βουνού θέτει ημερομηνία λήξης για να αναλάβουν άλλοι σωτήρες- ψεύτες.
  Όλα τα είδαμε 
  Όλα τα γευτήκαμε 
  Όλα είναι σκέτη απογοήτευση. 

  Απομένει κάτι που έρχεται στα ξαφνικά και θα ανατρέψει τα πάντα. 
  Η Ελληνίδα και ο Έλληνας πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση. 
  Θέλουν να μας σπάσουν το ηθικό και την ψυχολογία μας. 
  Όχι σε αδελφοκτόνο εμφυλιο-πολεμικό κλίμα , καθότι παίζει και αυτό τις τελευταίες ώρες για να δικαιολογηθούν άκαιρες πολιτικές επιλογές.

  Η ψυχραιμία και η σωφροσύνη θα μας σώσουν από τις παγίδες. 
  Σύντομα θα αναλάβουν τα αίματα των προγόνων και οι προσευχές Αγίων. 
  Να έχουμε θάρρος και υπομονή τα επόμενα 24 ωρα

  ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
  Posted: 30 Jun 2018 09:30 AM PDT
  Γράφει η Νεφέλη Λυγερού
  Αν και προς το τέλος της διαπραγμάτευσης, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κωλυσιεργούσε, σέρνοντας την Αθήνα σε ένα αργόσυρτο διπλωματικό ταγκό, η «χορογραφία» της επόμενης ημέρας έχει ανεβάσει τέμπο. Η κυβέρνηση Ζάεφ τρέχει τη συμφωνία με πατημένα τα γκάζια. Η Βουλή στα Σκόπια την κύρωσε, αλλά, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος Δημοκρατίας αρνήθηκε να την υπογράψει. Η Βουλή θα ξαναψηφίσει οπότε και ο σχετικός νόμος θα πρέπει να υπογραφεί, εκτός κι αν ο Γκιόργκι Ιβανόφ επιλέξει να παραιτηθεί.
  Ο Ζόραν Ζάεφ μοιάζει αποφασισμένος να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο. Η απόφαση της ΕΕ να παραπέμψει για τον Ιούνιο του 2019 τη συζήτηση για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΠΓΔΜ και την Αλβανία ήταν, όμως, μία ψυχρολουσία. Ο Νίκος Κοτζιάς αγωνίσθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών για να προωθήσει την ενταξιακή φιλοδοξία των δύο γειτονικών κρατών, αλλά ματαίως.

  Τώρα σειρά έχει το ΝΑΤΟ. Στη σύνοδο κορυφής στα μέσα Ιουλίου κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προκύψει πρόβλημα, η Συμμαχία θα απευθύνει πρόσκληση στα Σκόπια για ένταξη, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση. Όπως έχουμε ήδη επανειλημμένα τονίσει, μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης, η κυβέρνηση Ζάεφ πρέπει να κερδίσει τη μάχη του δημοψηφίσματος, που χρονικά τοποθετείται το φθινόπωρο. Η προκήρυξή του ήταν, άλλωστε, μία προεκλογική δέσμευση και ταυτόχρονα ένας τρόπος να υπερκεράσει πολιτικά την αξιωματική αντιπολίτευση του VMRO-DPMNE.

  Ακόμη, όμως, και εάν ο Ζάεφ κερδίσει το δημοψήφισμα, η Βουλή της ΠΓΔΜ θα πρέπει να εγκρίνει με πλειοψηφία 2/3 τις συνταγματικές αλλαγές. Αλλά από τη στιγμή που η κυβέρνηση Ζάεφ δεν διαθέτει τέτοια πλειοψηφία, θα είναι απαραίτητη η σύμπραξη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE. Παρά την αντίθεσή του με τη συμφωνία, τηρεί γενικότερα μία στάση, η οποία δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το πώς θα πολιτευθεί εάν τα πράγματα φθάσουν σ’ αυτό το σημείο.

  Από τη μία πλευρά, στελέχη του εμφανίζονται απολύτως αρνητικά στο να πράξουν οτιδήποτε που θα μπορούσε να διευκολύνει την εφαρμογή της συμφωνίας. Από την άλλη κάποια άλλα στελέχη, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος, δείχνουν σημάδια ότι επιδιώκουν να περιορίσουν την αντίδρασή τους αποκλειστικά στο κοινοβουλευτικό επίπεδο και χωρίς να διευκρινίζουν τι θα πράξουν εάν το δημοψήφισμα εγκρίνει τη συμφωνία.

  Η κυβέρνηση Ζάεφ, πάντως, μίλησε για περίεργους κύκλους, αναφερόμενη στους διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τις προηγούμενες ημέρες. Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι υποστήριξε ότι οι διαμαρτυρίες οργανώνονται από ένα πολιτικό κόμμα που ονομάζεται «Αληθινή Ρωσία» και από μερικές ενώσεις και άτομα που οργανώνονται μέσω του Facebook, ενώ δημόσια αποφεύγουν να σχολιάσουν. 

  Εάν το μπαλάκι έρθει στην Ελλάδα

  Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία διάθεση να βρεθεί, τουλάχιστον άμεσα, αντιμέτωπος με την ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή. Η συμφωνία για το χρέος ενισχύει το αφήγημα της εξόδου από τα Μνημόνια και δεν επιθυμεί να ξαναμπεί στο τούνελ του Μακεδονικού. Κάποιοι στο Μαξίμου, μάλιστα, εύχονται η συμφωνία να σκοντάψει στα Σκόπια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί σε δυσχερή θέση.

  Εάν, πάντως, η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ ολοκληρωθεί, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή. Κυβερνητικές πηγές τοποθετούν χρονικά την σχετική ψηφοφορία στις αρχές του 2019. Το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά ακόμα και εάν τις προκηρύξουν μαζί με τις ευρωεκλογές, θα είναι αυτή η Βουλή που θα κληθεί να κυρώσει τη συμφωνία.

  Εάν, όμως, τελικώς ο Αλέξης Τσίπρας στήσει κάλπες αυτό το φθινόπωρο, τα πράγματα αλλάζουν. Το μπαλάκι θα περάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης και της επόμενης Βουλής. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το κόμμα του οποίου προηγείται καθαρά στις δημοσκοπήσεις, έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό σημαίνει ότι εάν τηρήσει τον λόγο του η κύρωση δεν περνάει.

  Όπως ειπώθηκε παραπάνω, η επίσημη θέση είναι ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται πως οι πολίτες είναι πολύ κοντά στο να πειστούν για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και ότι η συμφωνία για το χρέος είναι θετική και ανοίγει τον δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση των εισοδημάτων.

  Ισχυρίζονται, λοιπόν, πως με τη βοήθεια και κάποιων στοχευμένων παροχών είναι δυνατή η ανατροπή του δημοσκοπικού προβαδίσματος της ΝΔ, όταν θα έχουν φανεί οι καρποί της κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος χρόνος για να στηθούν κάλπες είναι αυτός ο Οκτώβριος.

  Μεταβλητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία

  Σ’ αυτό το πολιτικό τοπίο εντάσσεται η συμφωνία για το ονοματολογικό. Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε υποτιμήσει το ενδεχόμενο να προκληθούν κοινωνικές αντιδράσεις και τα συλλαλητήρια την διέψευσαν. Και τώρα που έπεσαν οι υπογραφές, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται στόχος αποδοκιμασιών ειδικά στη Μακεδονία. Η γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια, εξάλλου, διοχετεύεται στα εθνικά θέματα και πιέζει τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.

  Το Μαξίμου, εξάλλου, έχει να χειριστεί και τον παράγοντα «Πάνο Καμμένο». Οι εξελίξεις στους ΑΝΕΛ ασκούν ασφυκτική πίεση στον αρχηγό αυτού του κόμματος. Το ίδιο και η κατακραυγή από ψηφοφόρους ή δυνητικούς ψηφοφόρους. Προς το παρόν, η συμμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών διατηρείται, αλλά η ενότητα των ΑΝΕΛ δεν είναι αρραγής, όπως έδειξε όχι μόνο η περίπτωση του Δημήτρη Καμμένου, αλλά και η ανεξαρτητοποίηση του Λαζαρίδη, που κατεβάζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο σχεδόν οριακό 152.

  Αν η συμφωνία έρθει προς κύρωση σ’ αυτή τη Βουλή, οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει πως θα την καταψηφίσουν. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηριχτεί σε κάποιους πρόθυμους για να σχηματίσει την αναγκαία πλειοψηφία. Το Ποτάμι ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τη συμφωνία, όμως, υπάρχουν βουλευτές του που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με την επιλογή του Σταύρου Θεοδωράκη.

  Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η Φώφη Γεννηματά υιοθέτησε αρνητική στάση, αλλά υπάρχουν βουλευτές και στελέχη που υποστηρίζουν τη συμφωνία. Με άλλα λόγια, το τοπίο είναι ακόμα θολό και μόνο όταν φτάσουμε κοντά στην ψηφοφορία για την κύρωση, εάν φτάσουμε, η εικόνα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει ένα πολιτικό ρίσκο. 

  πηγή
  Posted: 30 Jun 2018 08:30 AM PDT
  Του Ευάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α-Νομικού

   Την 12η Ιουνίου 2018, με ένα τηλεφώνημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού προς τον Έλληνα ομόλογό του, οριστικοποιήθηκε το κείμενο της Συμφωνίας για την λύση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ που τελικά την 17η Ιουν. 2018 υπεγράφη επισήμως από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών.

  Προφανής σκοπός της Συμφωνίας είναι η de jure ομαλοποίηση των σχέσεων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα δια της λύσεως του ονοματολογικού, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ένταξής της πρώτης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

  Της Συμφωνίας υπεραμύνθηκε, όπως ήταν φυσικό, η Κυβέρνηση που διακήρυξε ότι αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη δια της οποίας υποτίθεται ότι εδραιώνεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδος στα Βαλκάνια και προστατεύονται οι « κόκκινες γραμμές» των εθνικών μας θέσεων, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια. Κατ΄άλλους υποστηρικτές, περιορίζει σε βάθος χρόνου την επιρροή και τα περιθώρια κινήσεων της Τουρκίας στην περιοχή και, δια του γεωγραφικού διαχωρισμού, καθιστά σαφή τον σλαβικό χαρακτήρα της γείτονος.

  Εν τούτοις η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Τα όποια θετικά σημεία της Συμφωνίας εκμηδενίζονται έμπροσθεν των μειονεκτημάτων, εκκρεμοτήτων και « γκρίζων ζωνών» που παρουσιάζει ώστε τελικά να την καταστούν ιστορικά ανεδαφική και εθνικά επικίνδυνη. Το γεγονός ότι έτυχε θερμής υποδοχής από τον διεθνή παράγοντα (εκτός από τον Μάθιου Νίμιτς, έσπευσαν να την χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νόναλντ Τούσκ, ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ και άλλοι επίσημοι), σημαίνει ότι εξυπηρετεί μεν τα ξένα συμφέροντα (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Αμερικανών, Γερμανών) αλλά για την Ελλάδα δεν παύει να είναι ένας οδυνηρός εθνικός συμβιβασμός.

  Στους 6 μήνες μυστικής διπλωματίας και ζυμώσεων, η λαϊκή βούληση κατ΄επανάληψη εκδήλωσε την αντίθεσή της προς την Συμφωνία. Στα πολυπληθή και ενθουσιώδη συλλαλητήρια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και άλλων 22 πόλεων, κοινά υπήρξαν τα συνθήματα : «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ», «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κλπ, ενώ σε αρθρογραφίες του Τύπου και των Περιοδικών, σε ανακοινώσεις πατριωτικών Συλλόγων και Οργανώσεων, σε δηλώσεις ακόμα και απλών ανθρώπων στα ΜΜΕ και αλλαχού, ο Ελληνικός Λαός, ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων αλλά με κοινή ιδεολογία, βροντοφώναζε ένα νέο, ηχηρό « ΌΧΙ» στη Συμφωνία, την χαρακτήρισε «μέγα πολιτικό λάθος, ιστορική αδικία, εθνική ταπείνωση και εντροπή» και απαίτησε να εκφρασθεί ελεύθερα και νόμιμα με Δημοψήφισμα, τηρουμένης της υπό του Συντάγματος προβλεπόμενης διαδικασίας. Όμως, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». 

  Οι καθ’ οιονδήποτε τρόπο διαμαρτυρόμενοι Έλληνες λοιδορήθηκαν και απαξιώθηκαν ως εθνικιστές, ανιστόρητοι και γραφικοί, η δε Κυβέρνηση, χωρίς την σχετική Εξουσιοδότηση της Βουλής όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2015 με το 3ο Μνημόνιο, προχώρησε στην υπογραφή αυτής της Συμφωνίας. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που υπαινίσσονται ότι οι δια της Συμφωνίας παραχωρήσεις μας για την Μακεδονία συναρτήθηκαν με υποσχέσεις των Ευρωπαίων για ευνοϊκή ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αν δηλαδή, οι αδιαπραγμάτευτοι τίτλοι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αποτελούν άυλη εθνική περιουσία έγιναν αντικείμενο υλικών διαπραγματεύσεων για 7-8 ετών επιμήκυνση της εξόφλησης του δημόσιου δανεισμού, τότε δεν υπάρχει άλλη κατηγορία για τους διαπραγματευτές-ενόχους, παρά μόνο εκείνη της εθνικής μειοδοσίας, για να μην λεχθούν βαρύτερες εκφράσεις.

  Το φλέγον πρόβλημα της ονοματολογίας « λύθηκε» με το άρθρο 1 (3)(α) της Συμφωνίας που καθορίζει ότι «το επίσημο (συνταγματικό) όνομα του Δευτέρου Μέρους (σ.σ. της ΠΓΔΜ) θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», με συντόμευση «Βόρεια Μακεδονία» και θα χρησιμοποιείται erga omnes». Επειδή, όμως, στο άρθρο η ονοματοθεσία δεν αναφέρεται στην σλαβική εκδοχή της (Severna Makedonija), το « Βόρειος Μακεδονία» θα μεταφράζεται στο εξωτερικό ως «Nothern Macedonia» και, μετ΄ου πολύ, απλά «Macedonia». Η εξέλιξη αυτή, εκτός του ότι αναιρεί το erga omnes, δημιουργεί συνθήκες σύγχυσης και αλυτρωτισμού σε βάρος της μοναδικής Μακεδονίας, της Ελληνικής. Το erga omnes, εν τούτοις, θα καταργηθεί και από ίδια την εσωτερική τάξη των Σκοπίων διότι, παρά τις διαβεβαιώσεις, η ΠΓΔΜ «νόμιμα» θα εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται «Μακεδονία» μέχρι να τελεσφορήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε, δηλαδή σε 10-15 χρόνια.

  Η διάταξη του 1(3)(α) της Συμφωνίας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με εκείνη του άρθρου 7(1) το οποίο ουσιαστικά καταργεί το «Βόρειος Μακεδονία», αντ’ αυτού εισάγει για αμφότερα τα Συμβαλλόμενα Μέρη τον όρο σκέτο «Μακεδονία» και, ουσιαστικά, αναγνωρίζει την «μακεδονική εθνικότητα» των Σκοπιανών (Μακεδόνες). Περαιτέρω στην παρ. (4) του αυτού άρθρου, η ΠΓΔΜ «σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της είναι η Μακεδονική, ανήκουσα στην ομάδα την νοτίων σλαβικών γλωσσών». Αυτοί οι τρεις κυρίαρχοι παράγοντες ( το όνομα ως εργαλείο διεκδίκησης εδαφών, η γλώσσα και η εθνικότητα ή ιθαγένεια- υπηκοότητα ), όπως υπεισέρχονται και ερμηνεύονται στη Συμφωνία, ενθαρρύνουν την ήδη από 19ο αιώνα σερνόμενη στα Βαλκάνια ιδέα του «Μακεδονισμού» και, παράλληλα, δικαιώνουν τον ισχυρισμό των Σκοπίων ότι στα βόρεια, εκτός της μιας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας, υπάρχει και μια «άλλη» που αποτελεί την καρδιά της σύγχρονης Μακεδονίας και περιλαμβάνει και άλλες γλώσσες και άλλους λαούς, εξικνούμενη μέχρι το Αιγαίο (!!).

  Η γεωγραφία ανέκαθεν χρησιμοποιείτο για να καταδείξει ότι ένα έθνος υφίσταται χωρισμένο σε δυο κράτη, το ένα ελεύθερο και το άλλο αλύτρωτο. Επί παραδείγματι : Βόρειος-Νότιος Ιρλανδία, Βόρειος-Νότιος Κορέα και, μέχρι το 1990, Ανατολική–Δυτική Γερμανία. Για την ελληνική πραγματικότητα, οι Τούρκοι ονομάζουν ως «Δυτική Θράκη» αυτήν την ελληνικότατη περιοχή της Χώρας μας, διότι την θεωρούν κατεχόμενη από την Ελλάδα και θέλουν να την αντιδιαστείλουν (ή να την ενώσουν) με την - κατ’ αυτούς- «ελεύθερη» Ανατολική Θράκη. Συμβαίνει, όμως, και το αντίθετο. Εμείς οι Έλληνες, λέγοντας «Ανατολική Θράκη» εννοούμε το αλύτρωτο υπόλοιπο τμήμα της ενιαίας ελληνικής Θράκης. Ομοίως, ποτέ δεν λέμε «Νότια Αλβανία» αλλά «Βόρειος Ήπειρος», εννοώντας την γεωγραφική συνέχεια της Ελληνικής Ηπείρου εντός του ξένου κράτους. 

  Με βάση λοιπόν αυτή την διεθνή πρακτική, το όνομα «Βόρειος Μακεδονία» νομοτελειακά θα κρύβει και υπονοεί τον αλυτρωτισμό (επεκτατισμό) ο οποίος θα περιέχεται σε κάθε έτερο όνομα με την ίδια μορφή. Και όσοι υποστηρίζουν ότι τα Σκόπια δεν έχουν δυνατότητες να προχωρήσουν σε τέτοιες αλυτρωτικές διεκδικήσεις, λανθάνουν αγνοώντας την μεταπολεμική Ιστορίας τους και παραγνωρίζοντας την τάση των αδύναμων κρατών να μετατρέπονται σε όργανα – πολλές φορές μίσθαρνα- στα χέρια άλλων ισχυρότερων κρατών που προσβλέπουν σε ιδιοτελείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

  Ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδος, προκειμένου έχει ιστορικό έρεισμα και «προηγούμενο» αναφορικά με το γλωσσολογικό των Σκοπιανών, υποστήριξε ότι κατά την Τρίτη Διάσκεψη που έγινε στην Αθήνα το 1977 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η τότε κυβέρνηση Κων/νου Καραμανλή αποδέχθηκε την ύπαρξη και ομιλία της «μακεδονικής γλώσσας», όνομα που παραπέμπει ρητά στην ελληνική γλώσσα της Μακεδονίας (αρχαία, νέα και σύγχρονη). Δημόσια απάντηση στον κ. Κοτζιά έδωσε ο γλωσσολόγος και π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Μπαμπινιώτης που έλαβε μέρος στην Διάσκεψη και δήλωσε ότι αυτή (η Διάσκεψη) ήταν αυστηρά τεχνικού χαρακτήρα και αποκλειστικό της έργο ήταν η δια μεταγραμματισμού (transliteration) τυποποίηση (standardization)των γεωγραφικών ονομάτων των χωρών που δεν χρησιμοποιούν λατινικό αλφάβητο, όπως η π. Γιουγκοσλαβία, η Ελλάδα, η Κίνα, οι αραβικές χώρες και το Ισραήλ, οι χώρες της π. ΕΣΣΔ και άλλες. Και καθώς οι χώρες της π. Γιουγκοσλαβίας ( Σερβία, Κροατία, ΠΓΔΜ) και άλλες σλαβικές χώρες χρησιμοποιούσαν το κυριλλικό αλφάβητο, συμφωνήθηκε όπως αυτό (μπορεί να) μεταγράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. 

  Όμως - συνέχισε ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης - άλλο πράγμα είναι η επίσημη αναγνώριση μιας γλώσσας με ξένο όνομα (συγκεκριμένα της Βουλγαροσερβικής των Σκοπίων ως «μακεδονικής») και άλλο η μεταγραφή από το ένα αλφάβητο (το σλαβικό κυριλλικό) σε ένα άλλο (το λατινικό), όπως έγινε στη Διάσκεψη του 1977. Εξ άλλου, η ελληνική αντιπροσωπία της Διάσκεψης δεν είχε αρμοδιότητα αναγνώρισης καμίας γλώσσας ούτε Εξουσιοδότηση προς τούτο.

  Η αναβάθμιση σε «επίσημη» γλώσσα του τοπικού γλωσσικού ιδιώματος των Σκοπιανών, σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα στη Δυτική Μακεδονία όπου σε ορισμένα χωριά υπάρχουν οι γνωστοί δίγλωσσοι κάτοικοι οι οποίοι, υποκινούμενοι από τους ακραίους κύκλους του ανθελληνικού «Ουράνιου Τόξου», θα εγείρουν δικαιώματα σλαβογενούς μειονότητας.

  Όσον αφορά την ιθαγένεια - υπηκοότητα των πολιτών της ΠΓΔΜ, θα θεωρούνται, πλέον, «Μακεδόνες», αφού κανείς δεν θα δίνει σημασία στον από την Συμφωνία προβλεπόμενο διευκρινιστικό αστερίσκο που λέει « / Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Και τότε σίγουρα οι Βορειοελλαδίτες θα έχουν εν τοις πράγμασι πρόβλημα για το αν θα μπορούν να αυτοαποκαλούνται κατά το δοκούν «Μακεδόνες». Η σύγχυση θα είναι προφανής και αναπόφευκτη. Οι μέχρι σήμερα πικρές εμπειρίες από το Σκοπιανό πείθουν ότι και αν ακόμη η Συμφωνία καταρρεύσει, η «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα θα παραμείνουν και θα παγιωθούν, με σφοδρή πιθανότητα να αρχίσουν πάλι οι συγκρούσεις με τους Έλληνες, σίγουρα εντονότερες αυτή την φορά.

  Παρά ταύτα είναι γεγονός ότι η Συμφωνία προβλέπει στο προοίμιο του σκοπιανού Συντάγματος να υπάρξει σαφής προσδιορισμός που να διαχωρίζει την σύγχρονη μακεδονική ταυτότητα των κατοίκων της ΠΓΔΜ από την αρχαιότητα και να την συνδέει με τις σλαβικές εγκαταστάσεις που ξεκίνησαν στην περιοχή της Βαλκανικής τον 6ο μ.Χ αιώνα, στο δε άρθρο 7 της Συμφωνίας συναντάται η πρόβλεψη ότι «οι δύο πλευρές διατυπώνουν την εκατέρωθεν αντίληψή τους ότι οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδονικός/ Μακεδόνας», αναφέρονται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά». Όμως, παρατηρείται, ότι τα Σκόπια ποτέ δεν ισχυρίσθηκαν ότι δεν αναγνωρίζουν την αρχαία ελληνική κληρονομιά στην Μακεδονία. Αυτό που αρνούνται είναι ο ελληνικός χαρακτήρας της Μακεδονίας και αυτό επιβεβαιώνουν δια της Συμφωνίας σήμερα, κατοχυρώνοντας για λογαριασμό τους την «μακεδονική» γλώσσα.

  Οι όροι (μέτρα) της Συμφωνίας κρίνονται ως εμπροσθοβαρείς. Όπως γίνεται σε κάθε Διεθνή Σύμβαση, η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να απαιτήσει πρώτα να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές (επεκτατικές ) βλέψεις από το σκοπιανό Σύνταγμα (τροποποίηση του προοιμίου, των άρθρων 3 και 49 και απάλειψη υπαινιγμών ύπαρξης μειονοτήτων) και έπειτα να επιτρέψει την ένταξή τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τούτο όμως θα ήταν αντίθετο προς τα συμφέροντα όλων, πλην Ελλάδος, η οποία και «υπέκυψε», χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα. Είναι βέβαιον ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ και η πρόσκληση συμμετοχής στο ΝΑΤΟ θα προχωρήσουν χωρίς να ερωτηθούν ούτε ο Ελληνικός Λαός ούτε το Κοινοβούλιο που απλώς θα κληθεί εκ των υστέρων να επικυρώσει όλα όσα έχουν δρομολογηθεί. Μιλάμε για μια πραγματική παγίδα που η Ελλάδα έστησε στον ίδιο τον εαυτό της. Η Συμφωνία θα παράξει τετελεσμένα που θα είναι δύσκολα αναστρέψιμα στο μέλλον και «έννομα αποτελέσματα» που θα δεσμεύσουν την χώρα, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

  Και θα ήταν μεγάλη ουτοπία να νομίζουμε ότι, σε περίπτωση αθέτησης από τους Σκοπιανούς των συμφωνηθέντων, οι δύο Οργανισμοί, ΕΕ και ΝΑΤΟ, θα τους αποβάλλουν από τις τάξεις τους. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε , ουδαμού φαίνεται να παρέχουν τέτοιου είδους προβλέψεις και ρήτρες αποβολής.

  Με την είσοδό τους σε ΕΕ και κυρίως στο ΝΑΤΟ, οι «Μακεδόνες» θα δημιουργήσουν νέες περιπλοκές με την Ελλάδα προβάλλοντας σταδιακά, ως «περίκλειστο κράτος», δικαιώματα Διεθνούς Δικαίου εξόδου στο Αιγαίο, ενώ οι Οργανισμοί θα «νίπτουν τας χείρας» αδιάφορα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αλβανία , η οποία, παρότι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ από το 2009, εξακολουθεί να προκαλεί την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ και τους ανύπαρκτους Τσάμηδες. Πέραν αυτών, στο ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο αφελείς να πιστεύουν ότι η ένταξη των Σκοπίων θα εμποδίσει την τουρκική διείσδυση στα Βαλκάνια, στον βαθμό που αυτοί δεν την επιθυμούν.

  Επίμαχο σημείο της Συμφωνίας αποτελεί η διάταξη του άρθρου 8 η οποία επιβάλλει σε αμφότερα τα Μέρη «να μην προβαίνουν σε ενέργειες αλυτρωτισμού το ένα εναντίον του άλλου». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν η Συμφωνία επικυρωθεί και εφαρμοστεί, τότε το τόσο προσφιλές στον Ελληνικό Λαό τρόπαιο «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» θα πρέπει να θεωρηθεί… παράνομο και καταδικαστέο. Και ο κόσμος που με ενθουσιασμό δημόσια τραγουδά «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ…..» θα πρέπει να ξεχάσει τα άσματα τέτοιου είδους για να μην προσβάλλεται η…« Ιερά Συμφωνία» (!!) και για να μην καταφύγουν οι Σκοπιανοί, σύμφωνα με το άρθρο 19 αυτής, στις «καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ» , ή, ακόμη και « στο Διεθνές Δικαστήριο».

  Για τους απεργαζόμενους μελλοντικές αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, η νεόκοπη Συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει το «όχημα» που θα τους επέτρεπε να εκμεταλλευθούν το ιδεολόγημα του «μακεδονισμού» για να προωθήσουν την ιδέα ενός ομόσπονδου κράτους, όπως π.χ είναι σήμερα το Βέλγιο ή θα μπορούσε να είναι η Κύπρος. Ούτε είναι απίθανη η σταδιακή εμπέδωση της ιδέας περί μιας ενιαίας ταυτότητας - της μακεδονικής - η οποία, ισχύουσα διακριτά αλλά παράλληλα με την ελληνική, δυνατόν να γίνει η απαρχή της ίδρυσης ενός νέου πολυεθνικού κράτους με στόχο την αποδυνάμωση της Ελλάδος στα πλαίσια της αναδιάταξης του μεταπολεμικού δυτικού κόσμου.
   

  ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ. 

  Μόνο ως «Λεόντια» υπέρ των Σκοπίων θα πρέπει να θεωρηθεί η Συμφωνία της 17ης Ιουν. 2018 στις Πρέσπες που αποπειράθηκε να λύσει το ονοματολογικό του γειτονικού κρατιδίου με πολλές κομβικές και βαθύτατες υποχωρήσεις και παραδοχές εκ μέρους μας που μείωσαν το εθνικό μας γόητρο αλλά, παράλληλα, αύξησαν το κύρος του κράτους των Σκοπίων με την ουσιαστική αποδοχή του ονόματός τους ως «Μακεδονία» και την κατοχύρωση της ψευδεπίγραφης «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας.

  Την Συμφωνία επέβαλλαν ξένες δυνάμεις με σκοπό να αρθούν οι αντιρρήσεις της Ελλάδος για την εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, αδιαφορώντας για την εθνική ζημία της Ελλάδος , ήδη μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και παραγράφοντας με ασέβεια την τρισχιλιετή Ιστορία της Μακεδονίας.

  Οι συνέπειες της Συμφωνίας που γρήγορα θα προκύψουν θα έχουν θύματα την Πατρίδα, την ίδια την μαρτυρική Μακεδονία και, προ πάντων, ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό ο οποίος, προς μεγάλη του τιμή, όχι μόνο δεν πίστεψε στις ψευδολογίες και φρούδες υποσχέσεις των πολιτικών που υπέγραψαν την Συμφωνία υπακούοντας στις προσταγές των ξένων αφεντάδων τους με ευτελή ανταλλάγματα, αλλά και αντέδρασε δυναμικά με συλλαλητήρια και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, λοιδορούμενος δια ταύτα και άκρως απαξιούμενος. Για τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους μη αναγραφόμενους, είναι εθνική επιταγή ο αγώνας εκείνων που αγαπούν την Μακεδονία και την θέλουν ελεύθερη και Ελληνική, να συνεχισθεί ακάθεκτος και με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε η ιταμή Συμφωνία των Πρεσπών να παύσει ισχύουσα… erga omnes και οι «κτίτορές» της να λάβουν την «ανταμοιβή» που τους αξίζει από τον Ελληνικό Λαό, την Ιστορία και την αδέκαστη Δικαιοσύνη, «Θεία τε και ανθρωπίνη».

  πηγή
  Posted: 30 Jun 2018 07:30 AM PDT
  Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια! Επί Αριστεράς η αποικιοκρατία στην πατρίδα μας διευρύνθηκε.

  Από τον Μανώλη Κοττάκη 

  Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» αναφώνησε ο κύριος πρωθυπουργός την Παρασκευή της πανηγύρεως μετά λαιμοδέτου στο Ζάππειο, ουχί περιπατώντας (για να θυμηθούμε τον μέγιστο Αττίκ). Θα προσπεράσουμε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σύνθημα διατυπώθηκε πρώτη φορά από τον Κεμάλ Ατατούρκ κατά την επανάσταση των Νεοτούρκων («Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους»), άγνωστο πώς έγινε σύνθημα από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Μιτεράν («Η Γαλλία στους Γάλλους»), από τον οποίο το αντέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου και από εκεί ο Αλέξης Τσίπρας.

  Το βασικό ερώτημα είναι σε ποιους Ελληνες ανήκει η Ελλάδα επί των ημερών του. Σκέφτομαι να σας τους συστήσω... Ξεκινώ από ψηλά: Martin Czurnda, Εric Tourett. διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Είναι οι «Ελληνες» του ΤΧΣ: του οργάνου που ελέγχει αποφασιστικά τις «ελληνικές τράπεζες». Διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Να σας συστήσω και άλλους «Ελληνες» στους οποίους ανήκει η Ελλάδα: Marianne Okland, Claude Pirett, AndrewMclntyre, Eva Cenderbalic. Είναι οι «Ελληνες» με σουηδική, νορβηγική και άλλες ρίζες που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής μας Τράπεζας. Ηarel De Breck, Alexander Blades, Arre Bergreen, Enrico Tomacco, David Dexter είναι οι «Ελληνες» που διόρισε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Τράπεζα Πειραιώς με βάση τη ρύθμιση που περιείχε το τρίτο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε και άλλους «Ελληνες» στους οποίους ανήκει η Ελλάδα; FU Chengging, YE Weilong, FENG Boming, ZHU Jianhui, IP Sing Chi.

  Πρόκειται για το νέο κινεζικό διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ επί ΣΥΡΙΖΑ μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου. (Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. το 2008 είχαν υπογράψει συμβάσεις παραχώρησης του λιμένος στην Cosco, δεν πώλησαν πλειοψηφικό ποσοστό του ΟΛΠ.) Αν δεν χορτάσατε «Ελληνες» στους οποίους ανήκει η Ελλάδα, να σας γνωρίσω και άλλους. Ολο το διοικητικό συμβούλιο της Frapport Greece, επικεφαλής του οποίου είναι ο κύριος Στέφαν Σούλτε, είναι Γερμανοί.

  Γι’ αυτό στα περιφερειακά αεροδρόμια ο freddo κοστίζει πλέον σχεδόν πέντε ευρώ. Πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση που ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Να μην αρχίσω, τέλος, κάτι πιο ανατριχιαστικό για τα μέτρα της Αριστεράς, να παραθέτω επωνυμίες ξένων funds στα οποία μεταβιβάστηκαν τα «κόκκινα» δάνεια και ανήκουν πλέον ουσιαστικά τα σπίτια και οι επιχειρήσεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Ζήτω, λοιπόν, κύριε Τσίπρα μου! Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες επειδή από μεθαύριο θα δανείζεστε από τις κάποτε σε εσάς μισητές αγορές αντί από κράτη.

  Προτείνω να σοβαρευτούμε: Η Ελλάς δυστυχώς δεν ανήκει πλέον στους Ελληνες. Πλην ναυτιλίας, την οποία «σκύλιασαν» να αλώσουν οι Γερμανοί, χωρίς να το καταφέρουν, αερομεταφορών, ενδεχομένως της ακτοπλοΐας (και εκεί έχουμε απώλειες) και του τομέα των υπηρεσιών, η πατρίδα μας πωλείται κάθε μέρα την τελευταία οκταετία. Αμερικανοί, Τούρκοι, Ισραηλινοί αγοράζουν ξενοδοχεία, τη βαριά βιομηχανία μας. Γάλλοι διεκδικούν τα νερά μας. Γερμανοί και Κινέζοι τις ασφαλιστικές εταιρίες, που θα καταστούν τρίτος πυλώνας της ασφάλισης. Βεβαίως όλα αυτά δεν ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως σε καιρούς παγκοσμιοποίησης γίνονται διεθνείς συμπράξεις και συμμαχίες - ειδικώς τον καιρό που είσαι ισχυρός είναι λύση (ο ΟΤΕ πουλήθηκε με 26 ευρώ τη μετοχή το 2008 και γλίτωσε ο Προϋπολογισμός τα ελλείμματά του).

  Βεβαίως δεν φταίνε οι ξένοι τεχνοκράτες που διορίστηκαν στα Δ.Σ. των τραπεζών - αυτοί την καριέρα τους κάνουν. Υπάρχει όμως μια μεγάλη αλήθεια! Επί Αριστεράς η αποικιοκρατία στην πατρίδα μας διευρύνθηκε. Οι τραγικοί χειρισμοί του δημοψηφίσματος, για το οποίο σήμερα ο Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (προχθές «είχατε δίκιο»), έδεσαν τη χώρα περισσότερο στο άρμα της εξάρτησης και την ανάγκασαν να υπογράψει ένα τρίτο Μνημόνιο, με το οποίο παραδόθηκαν ολόκληροι τομείς της οικονομίας μας, με πρώτο τον τραπεζικό, στους δανειστές. Πριν από λίγες εβδομάδες εκτός από την οικονομία αρχίσαμε να παραδίδουμε με συμφωνίες και την ιστορική κληρονομιά μας, τους όρους «Μακεδόνας» και «Μακεδονία». Κατά συνέπεια το θέμα με τον κύριο πρωθυπουργό δεν είναι αν η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες. Το ερώτημα όπου πρέπει να απαντήσει -γιατί αυτά συνέβησαν και επί των ημερών του- είναι σε ποιον ανήκει η Ελλάς. 

  πηγή
  Posted: 30 Jun 2018 06:30 AM PDT
  Ρωσία λόγω το κυβερνήτη ωάννη Καποδίστρια φέρεται νά ναλαμβάνει πρωτοβουλία γιά τήν νέγερση το Ναο το Σωτρος στήν θήνα νταποκρινόμενη σέ νάλογο ατημα το σωματείου «Φίλοι το Τάματος το θνους»!

  Γράφει Διονύσης Μακρς

  Βόμβα μεγατόνων μ πολιτικ κα κκλησιαστικ ντίκτυπο σκάει κ τς Ρωσίας! Συγκεκριμένα σ μία κίνηση μάτ, ποία φέρνει τ πάνω –κάτω, προχωρ σύμφωνα μ ποκλειστικς πληροφορίες, Ρσος Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν προκειμένου ν νισχύσει τος πατροπαράδοτους διαχρονικος δεσμος μεταξύ του ρωσικο κα το λληνικο λαο, λλ κα ν παντήσει στς μερικανικς διεισδύσεις πάσης φύσεως πο παρατηρονται ατ τ χρονικ διάστημα στν λλάδα! κμεταλλευόμενος λοιπν τν θέτηση τς λληνικς Πολιτείας λλ κα τν κωλυσιεργία τς κκλησίας τς λλάδος ν κπληρώσουν μία πόσχεση πο δόθη π τος πλαρχηγος το 1821 κα δ τν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, φέρεται πς δωσε διος τ πράσινο φς γι τν νεργ συμμετοχ τς Μόσχας στν νέγερση μεγαλοπρεπος ρθοδόξου ναο το Σωτρος Χριστο στν θήνα, τ γνωστό μας ς Τάμα το θνους.

  φορμ στν πρωτοβουλία ατς τς Μόσχας ποτέλεσε πιστολ πο στάλη στ τέλος το 2017 μέσω τς Ρωσικς πρεσβείας τς θήνας πρς τν κ. Πούτιν π τ Σωματεο «Φίλοι του Τάματος το θνους»! Στν πιστολ ατ πέραν το στορικο το λου θέματος κα τς σύνδεσής του μ τν τότε κυβερνήτη τς λλάδος ωάννη Καποδίστρια, ποος ς γνωστν εχε διατελέσει κα πουργς ξωτερικν τς Ρωσίας σημειωνόταν μεταξύ λλων νάγκη πίσπευσης το ργου, λόγω τς συμπλήρωσης 200 τν π τν ναρξη τς πανάστασης το 1821 κατ τν θωμανν! Στν πιστολ πίσης καταγράφονταν ναλυτικ τ νομικς φύσεως κα χι μόνο μπόδια πο συνέβαλαν στε ν μν κπληρωθε γκαίρως τ Τάμα το θνους κα ζητετο βοήθειά του.

  Μέσα στ πλαίσιο ατ Μόσχα φέρεται ν νταποκρίνεται θετικς προκειμένου φενς μν ν παντήσει μμέσως στν αξημένη φίλο-μερικανικ προπαγάνδα πο παρατηρεται ντόνως π τς παρούσης θεης κυβέρνησης Τσίπρα, κάνοντας ντόνως ασθητ τν παρουσία τς Ρωσίας στν λλάδα κα φετέρου ν συσφίξει κόμη περαιτέρω τος δεσμος τν δύο μόδοξων λαν, ο ποοι παρουσίασαν μία χαλάρωση μετ τ μεθοδικ νοίγματα τς Ρωσίας στν Τουρκία το ρντογάν λόγω τς προσπάθειας δημιουργίας ρήγματος στν νοτιοανατολικ πτέρυγα το ΝΑΤΟ!

  διπλωματικ ατ πρωτοβουλία το Ρώσου προέδρου, σύμφωνα μ τς διες πηγές, φέρεται ν γινε κατόπιν συνεννοήσεως κα μ τν Ρσο Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ποος κατ τ παρελθν εχε κφραστε μ πολ κολακευτικ λόγια κα εχε παινέσει τν λη πρωτοβουλία κα προσπάθεια το Σωματείου «Φίλοι το Τάματος το θνους». Ο διες πηγς ποστηρίζουν τι πειδ Μόσχα εναι πεπεισμένη τι λληνικ κυβέρνηση, ποία πηρεάζει κα τν θρησκευτικ γεσία τς κκλησίας δν πρόκειται, οτε σκοπεύει ν νταποκριθε σ ατημα συνεργασίας κα θ προβε σ χίλιες δύο δικαιολογίες προκειμένου ν μποδίσει τν νέγερση το Τάματος θ στηριχθε ποκλειστικ στν συνεργασία μ τ Σωματεο «Φίλοι του Τάματος το θνους» κα τ «δρυμα Προασπίσεως θικν κα Πνευματικν ξιν».

  Κα συνεργασία ατ θ ποβλέπει πρωτίστως στν ερεση καί ξαγορ χώρου σ κεντρικ σημεο τς θήνας λλ κα σ ποιες πιπλέον χρηματοδοτήσεις παιτηθον πέραν το ποσο τς μεγάλης δωρες το ζεύγους ωάννη κα Ακατερίνης ναγνωστόπουλου… Πρς τ σκοπ ατ πρόεδρος το Σωματείου ωάννης ναγνωστόπουλος λλ κα μέλη το σωματείου θ μεταβον λίαν συντόμως στ ρωσικ πρωτεύουσα προκειμένου ν συντονίσουν τ λο ργο, μις κα χρόνος πίτευξης του εναι μόλις τρία τη!

  Ρσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν μέσω τς κίνησης ατς θεωρε βέβαιο τι χι μόνο θ κερδίσει τς καρδις τν λλήνων ρθοδόξων λλ θ δώσει μ τν πλέον καλύτερο τρόπο τν πάντηση στν Παγκόσμια Τράπεζα, ποία προσφάτως ποστήριξε τι ρθοδοξία ποτελε τροχοπέδη στν νάπτυξη τν λαν (βλ. ρεπορτζ σελ 7-9)! 

  θέση τς κκλησίας τς λλάδος

  Τ Πατριαρχεο Μόσχας χει πόψη του τν πόφαση τς ερς Συνόδου τς κκλησίας τς λλάδος τς 8ης ουνίου το 2012, ποία καθορίζει ς χρονικ ρίζοντα ποπερατώσεως το Τάματος το θνους τ τος 2021, λλ κα τν πρόσφατη πόφαση το Μαρτίου, περ σειρς πολιτιστικν κδηλώσεων ξ φορμς τς πετείου ατς. « ερ Σύνοδος, σταθμίσασα τς πνευματικς νάγκες το ρθοδόξου λληνικο Λαο, πως κα τ γεγονς τι λες σχεδν ο ρθόδοξες κκλησίες (λβανίας στ Τίρανα, Σερβίας στ Βελιγράδι, Ρουμανίας στ Βουκουρέστι, Ρωσίας στ Μόσχα, Γεωργίας στν Τυφλίδα κ.λπ.), κατ τν παρελθοσα δεκαετία κα ν μέσω δυσμενεστάτων οκονομικν κα κοινωνικν προϋποθέσεων κα ρων, χουν νεγείρει π τν μορφ τάματος περικαλλες Καθεδρικος Ναος μ ντυπωσιακς οκοδομικς γκαταστάσεις, Πνευματικ Κέντρα, γραφεα κ.λπ., ποφάσισε τν νέγερση μεγάλου Συνοδικο Πνευματικο Κέντρου Βυζαντινς Παραδόσεως, μ μεγαλοπρεπ Καθεδρικ Ναό, φιερωμένο στν Σωτήρα Χριστό, μάλιστα ες κπλήρωσιν το Τάματος το θνους, μ χρονικ ρίζοντα ποπερατώσεως το ργου τ τος 2021, δηλαδ διακόσια χρόνια μετ τν θνικ παλιγγενεσία», ναφέρει τό σχετικό νακοινωθέν τς ερς Συνόδου.

  Πέραν τούτου τ Πατριαρχεο Μόσχας εελπιστε τι θ προσεγγίσει κόμη περαιτέρω τος λληνες εράρχες, ο ποοι στ συντριπτικ πλειονότητά τους ποστηρίζουν κα συμβάλουν ποικιλοτρόπως στν λη προσπάθεια κπλήρωσης τς πόσχεσης τν πλαρχηγν το 1821. Μέσω ατο λλωστε Ρωσία μμέσως θ συμμετάσχει στος πανηγυρικος ορτασμος πο θ πραγματοποιηθον σ λη τν λλάδα γεγονς πο θ ποτελε τν καλύτερη καί πιό οσιαστική πάντηση στν κστρατεία προπαγάνδας πο πιχειρεται μέσω τς μερικανικς πρεσβείας. 

  θεη κυβέρνηση Τσίπρα

  κυβέρνηση π τν λλη δν δύναται ν μποδίσει τν ρωσικ ατ πρωτοβουλία, φοβούμενη μν βρεθε ντιμέτωπη μ τ Χριστεπώνυμο πλήρωμα. Βέβαια πάρχει τ νδεχόμενο ν πιχειρήσει ν τορπιλίσει κ νέου τ λο γχείρημα μέσα π περίπλοκες νομικς διαδικασίες δειοδότησης το ργου… πίσης μπορε ν πικαλεσθε κατ’ ντολν τς Οάσιγκτον τι κπλήρωση το Τάματος το θνους ποτελε θέμα πο φορ μόνο τν λληνικ Πολιτεία κα ν ναλάβει δια τ κόστος νέγερσής του, στε ν ποτραπε ρωσικ παρέμβαση. Βέβαια πάρχουν δηλώσεις πολιτικν, πως λ. χ. το Θεοδωράκη π τ Ποτάμι λλ κα πράξεις πολιτικν, πως το Κυριάκου Μητσοτάκη πο σως λόγω στορικς γνοιας κι δυτικς προπαγάνδας ναντιώνονται στ Τάμα το θνους.

  στόσο, τι κα ν συμβε τ ζήτημα εναι τι Ρσος Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν μ μία πλ κίνηση, πο δν το πιφέρει κανένα τεράστιο κόστος καταφέρνει, ν δηλώνει τν παρουσία τς Ρωσίας στν λλάδα σ μία χρονικ περίοδο πο ο ΗΠΑ γωνίζονται μ κάθε τρόπο θεμιτ κα θέμιτο ν χτυπήσουν διαχρονικς ξίες πο μς νώνουν μ τος Ρώσους κα χι μόνο.

  Τί Εναι τ Τάμα το θνους

  Τάμα το θνους ταν πόσχεση τν λλήνων παναστατν το 1821 πρός τόν Χριστό γιά τν νέγερση νς ερο Ναο ς νδειξη εγνωμοσύνης γι τν πελευθέρωση τς λλάδας π τόν θωμανικ ζυγό. μπνευστς το τάματος θεωρεται Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ποος κα τ πρότεινε στος συναγωνιστές του, ν διος μεσολάβησε π δυναστείας το θωνα προκειμένου ν κδοθον δύο σχετικ βασιλικ διατάγματα (1834 και 1838). Νας θ ταν φιερωμένος στν «Σωτήρα» Χριστό, πως ποφασίσθηκε μ εδικ ψήφισμα κατ τν θνικ Συνέλευση του 1829[1], ν συνέχεια πογράφτηκε π τν κυβερνήτη ωάννη Καποδίστρια κα δημοσιεύθηκε ς διάταγμα στν «φημερίδα τς Κυβερνήσεως» μ τν τίτλο «Περ νεγέρσεως Ναο το Σωτρος ν θήναις»[2]. 

  Σν πιθανς τοποθεσίες γι τν νέγερση το ναο, εχαν κατ καιρος προταθε τό Ζάππειο, θνικς Κπος τό ττικ λσος. π τ 1838 μέχρι τ 1968 γιναν π διάφορες προσωπικότητες πάρα πολλς προσπάθειες («Ο προτάσεις γι Πανελλήνιο ρο το Εκοσιένα (1830-1930)», Μνήμων 17(1995), σ. 37-68 τς ναπληρωματικς Καθηγήτριας το Πανεπιστημίου ωαννίνων Θεοδώρας Μαρκάτου http://dx.doi.org/10.12681/mnimon.524., ο σημαντικότερες τν ποίων εναι: 
  α) Το Βασιλέως θωνος γι περιοχς περ τν Πλ. μονοίας τν Πλ. Θεάτρου τν δ Πανεπιστημίου, 
  β) το Βασιλέως Γεωργίου Α΄ τ 1870 γι τν Πλ. μονοίας, 
  γ) το Θρασύβουλου Ζαΐμη τ 1870 γι τν Πλ. μονοίας, 
  δ) το Δημήτριου Βικέλα τ 1908 στν Λυκαβηττό, 
  ε) το Σπυρίδωνος Λάμπρου τ 1910 στ Ζάππειο, 
  στ) το Θεμιστοκλ Σοφούλη τ 1918, 
  ζ) το λευθερίου Βενιζέλου ς Προέδρου τς Εδικς πιτροπς γι τν κατασκευ στν Λόφο ρδηττο τ 1928, 
  η) το λεξάνδρου Ζαΐμη ποος ς Πρόεδρος τς Δημοκρατίας θεσε τν θεμέλιο λίθο το μνημείου τν 30.3.1930 στ Πεδίο το ρεως. 

  κατασκευή, στόσο, το ναο δν πραγματοποιήθηκε ως σήμερα, παρότι τ θέμα νακινήθηκε κατ καιρος.

  Τν περίοδο τς στρατιωτικς δικτατορίας, τ Δεκέμβριο το 1968 δικτάτορας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπαδόπουλος νακοίνωσε τι τ πόμενο τος, κατ τ ποο συμπληρώνονταν 140 χρόνια π τ 1829, θ ξεκινοσε κατασκευ το ναο το Σωτρος στά Τουρκοβούνια ς κπλήρωση το «τάματος». νέγερση το ναο γκρίθηκε τν ανουάριο το 1969 σ κοιν συνεδρίαση το πουργικο συμβουλίου κα το ρχιεπισκόπου, τ Μάιο συγκροτήθηκε μία νώτατη πιτροπ γι τν πίβλεψη το ργου μ πρόεδρο τν Παπαδόπουλο κα μέλη τόν ρχιεπίσκοπο ερώνυμο, τόν Παττακό, τό Μακαρέζο κ.. κα τν ούνιο συστάθηκε να Εδικ Ταμεο γι τ διαχείριση τν οκονομικν το ργου. Συγκροτήθηκε πίσης να Γνωμοδοτικ Συμβούλιο, στ ποο ρνήθηκε ν συμμετάσχει πρόεδρος τς καδημίας θηνν, μίλκας λιβιζάτος, θεωρώντας τι τ τάμα εχε δη κπληρωθε μ τν νέγερση το μητροπολιτικο ναο τν θηνν (!!!). 

  λλείψει ρχιτεκτόνων πρόθυμων ν σχεδιάσουν τ ναό, προκηρύχθηκαν π τ 1970 ς τ 1973 τρες διαγωνισμοί, στος ποίους κατατέθηκαν 73 προτάσεις, λλά, καθς καμία π ατς δν κρίθηκε κανοποιητική, ο διαγωνισμο κηρύχθηκαν γονοι, λλ τ ποσ τς προκήρυξης διανεμήθηκαν σ «παίνους». Τ Εδικ Ταμεο συγκέντρωσε 230 κατομμύρια δραχμς π δάνεια, 45 κατομμύρια π τν κρατικ προϋπολογισμ κα 180 κατομμύρια π εσφορς κα δωρεές, χάρη στν προπαγανδιστικ κστρατεία το καθεσττος γι τ μεγαλοπρεπς ργο. Τν ανουάριο το 1974, μετ τν πτώση το Παπαδόπουλου, νακοινώθηκε τι τ 406 π τ 453 κατομμύρια πο εχε συγκεντρώσει τ Ταμεο εχαν καταναλωθε (!!!) δίχως ν χουν γίνει οτε τ σχέδια το ναο κα τ ργο γκαταλείφθηκε. Σήμερα διεξάγεται δικαστικ ρευνα γι τ θέμα ατό.

  Τ 2008 δρύθηκε μ πρωτοβουλία το δρύματος Προασπίσεως θικν κα Πνευματικν ξιν (ΦΕΚ 853Β/25.9.1997) http://www.fotgrammi.gr/index.php/2009-07-02-13-22-08/2009-07-02-13-41-29 τό Σωματεο «Ο Φίλοι το Τάματος το θνους» http://www.fotgrammi.gr/index.php/2009-07-31-01-00-24/2009-07-02-14-53-06/2009-07-31-01-19-02/380 με σκοπ τν πραγματοποίηση το Τάματος το θνους, ποκλειστικ μ ξοδα το δρύματος κα το Σωματείου, χωρς ν διαθέσει Πολιτεία κα κκλησία χρήματα. ερ Σύνοδος τς κκλησίας τς λλάδος τν 8.6.2012 ξέδωσε σχετικ πόφαση http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp, ν πραγματοποιηθε τ Τάμα το θνους μέχρι τν 200η επέτειο τς θνικς Παλιγγενεσίας.

  κολούθησαν πολλς λλες σχετικς γκύκλιοι τς κκλησίας τς λλάδος κα νω τν ξήντα Πατριαρχν, ρχιεπισκόπων, Μητροπολιτν, δηλαδ συντριπτικ πλειοψηφία τς λλαδικς κκλησίας χι μόνο προφορικς λλ κα γραπτς τάχθη πρ τς μέσου πραγματοποιήσεως το Τάματος – το Τάματος Κολοκοτρώνη –Καποδιστρίου. Στίς 13 Φεβρουαρίου το 2017 το θέμα νακινήθηκε κ νέου, ταν 16 βουλευτς το κόμματος τς Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν σχετικ ρώτημα στή Βουλ τν λλήνων, γι ν τ ποσύρουν μως, στ συνέχεια, λόγω τν ντιδράσεων πο προκλήθηκαν πό μέρους το προέδρου το κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

  Παραπομπς

  Τ περιεχόμενο το H’ Ψηφίσματος εχε ς ξς: «Η Δ’ θνικ Συνέλευσις τν λλήνων νομίζει αυτν ετυχ, γενομένη τ ργανον δ’ ο τ θνος κπληρο τ πλέον φετν τν χρεν του, τ ν ναπέμψη τν εγνωμοσύνην του πρς τν Θεόν, στις δειξε τοιατα θαύματα δι τν σωτηρίαν του. ταν τοπικ περιφέρεια τς λλάδος κα καθέδρα τς Κυβερνήσεώς της κατασταθσιν ριστικς κα ο οκονομικο πόροι το Κράτους πιτρέψωσιν, θέλει νεγερθ κατ διαταγν τς Κυβερνήσεως ες τν καθέδραν ατς, Νας π’ νόματι το Σωτρος τιμώμενος»

  Φύλλο φημερίδας «θνος» της 6 ανουαρίου 1969, σέλ. 5: «Ες ατν τν θέσιν θ νεγερθ Νας το Σωτρος»

  νωτέρω πληροφορίες λήφθησαν π τν Βικιπαίδεια) 

  πηγή
  το είδαμε ΕΔΩ
  Posted: 30 Jun 2018 05:30 AM PDT
  Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
  Το, σκοτεινών συνεπειών, περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup της 21ης Ιουνίου για το ελληνικό χρέος, δεν δικαιολογεί, ασφαλώς τους πανηγυρισμούς στο Ζάππειο, με ή χωρίς γραβάτα. Και τούτο, επειδή πρόκειται για μια επιπλέον συμφωνία, που όχι μόνο παραμένει πιστή στις βασικές κατευθύνσεις των τριών προηγούμενων Μνημονίων, δηλαδή ακριβώς αυτές που εξαθλίωσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και επειδή είναι αυτή που φέρνει την ταφόπετρα.
  Και στο τελευταίο αυτό Μνημόνιο (γιατί πώς να γίνει, για Μνημόνιο πρόκειται), οι ατελεύτητες συζητήσεις μέχρι των πρωινών ωρών, στο Eurogroup, διαπιστώνουν, γι’ ακόμη μια φορά, την αγωνία των εταίρων μας για την πλήρη κατοχύρωση των συμφερόντων των δανειστών, αλλά και την παγερή αδιαφορία τους για τις τραγικές επιπτώσεις των μέτρων, που τελικά μας επιβάλλουν.

  Προσπαθώ να ανακαλύψω έστω και ένα μέτρο της τρόϊκας ή και αργότερα των «θεσμών», στα περίπου εννέα μνημονιακά μας χρόνια, που να στόχευε στη σωτηρία της πραγματικής και όχι της εικονικής ελληνικής οικονομίας. Αναζητώ, έστω και ένα μόνο μέτρο, που να προώθησε την ταχύρρυθμη ανάπτυξη, και όχι την αλύπητη αφαίμαξη όλων ανεξαιρέτως των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

  Το περιεχόμενο ενός τέτοιου μέτρου, που οπωσδήποτε απουσιάζει από τα Μνημόνια, θα στόχευε πριν από όλα στον αποκλεισμό της λιτότητας, θα φρόντιζε να εξασφαλίσει αναπτυξιακά δάνεια. Στη δε θέση των οιονεί δανείων, που αυτοστιγμεί επιστρέφουν στους δανειστές, θα προωθούσε επενδύσεις και αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών. Θα ενίσχυε πληθωρισμό της τάξης του 3-4% για να ενθαρρυνθεί η οικονομική δραστηριότητα, θα προχωρούσε σε δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος και θα πρόσφερε, από την αρχή, τουλάχιστον 15ετή περίοδο χάριτος, πριν από την έναρξη αποπληρωμής του χρέους. 

  Να τα αποτελέσματα

  Με την εξασφάλιση ενός ετήσιου αναπτυξιακού ρυθμού, ίσου με 3,5-4%, η εξυπηρέτηση του χρέους θα ήταν σχεδόν αυτοτροφοδοτούμενη, και το ίδιο και η σταδιακή πληρωμή του χρέους. Με κάποιες παραλλαγές, αυτό το σχήμα ήταν το προτεινόμενο από τη Γαλλία, που όμως απορρίφθηκε χωρίς συζήτηση, όλες τις φορές που ήρθε για συζήτηση. Τελικά, ωστόσο, η απόρριψη ήταν νομοτελειακή, γιατί είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη, όταν ταυτόχρονα εφαρμόζεται στραγγαλιστική πολιτική λιτότητας.

  Τα αποτελέσματα της πολιτικής, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, από τους δανειστές, χρόνο ύστερα από χρόνο, ήταν: 
  § η συνεχής μείωση του ΑΕΠ της κατά 27% από την αρχή της κρίσης, 
  § η πτώση του κατά κεφαλή ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από 93% το 2008 του αντίστοιχου μέσου ευρωπαϊκού, σε 67% το 2017, 
  § η στασιμότητα της ιδιωτικής κατανάλωσης, που κυμαίνεται σε επίπεδο κατά 27% χαμηλότερο από το αντίστοιχο μέσο της Ευρωζώνης, 
  § σε ανεργία που διεκδικεί την πρωτιά της Ευρώπης και που κινείται σε επίπεδο ανώτερο του 25% του ενεργού πληθυσμού, σε πείσμα των 600.000 περίπου νέων, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα, 
  § σε ταχύρρυθμη επέκταση «μισθών» της τάξης των 200-400 ευρώ κ.ο.κ. 
  § Και σε πείσμα του υπέρμετρου δανεισμού της, το χρέος της Ελλάδας, από 130 περίπου, που ήταν στην αρχή της κρίσης, ως ποσοστό στο ΑΕΠ, σκαρφάλωσε κοντά στο 190% αντίστοιχα. 
  Εκ προοιμίου δράμα 

  Τα μέτρα των τριών προηγουμένων Μνημονίων είχαν, χωρίς δυνατότητα της όποιας μορφής αμφισβήτησης, καταστρεπτικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Και τούτο, επειδή στο διάστημα των εννέα αυτών οδυνηρών ετών, δεν υπήρξε ούτε ένα μέτρο, με προορισμό την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Ούτε ένα μέτρο, που να απέβλεπε στον περιορισμό των ανείπωτων δεινών των Ελλήνων. Αντιθέτως, η ανάπτυξη είχε εκ προοιμίου αποκλειστεί από την ατζέντα των δανειστών μας, παρότι με την επίκληση της δήθεν αναμονής της αποκοίμιζαν όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις αυτής της δραματικής περιόδου.

  Αυτά ήταν, ως εδώ, τα δραματικά έργα και οι ημέρες των τριών Μνημονίων. Και επειδή ορισμένοι ανάμεσά μας, προβάλλουν τα όχι σοβαρά επιχειρήματα, ότι δηλαδή «καθώς εμείς φταίγαμε για όλα θα έπρεπε να πληρώσουμε«, να υπενθυμίσω ότι, ουδείς, από όσο γνωρίζω, αρνείται την υποχρέωσή μας να πληρώσουμε ό,τι αποτελεί νόμιμο χρέος μας. Αλλά αυτή η πληρωμή, που θα έπρεπε να προγραμματιστεί μέσα σε ανθρώπινα, αλλά και σε αποτελεσματικά πλαίσια δράσης, από τους «εταίρους» μας, οι οποίοι αρέσκονται επιπλέον να εμφανίζονται και ως σωτήρες μας, σχεδιάστηκε αντιθέτως μέσα σε απάνθρωπα και σε αναποτελεσματικά καλούπια.

  Και τώρα το 4ο και καλύτερο

  Αναμένοντας αυτά τα μέτρα νέας μνημονιακής κοπής, είχαν πυροδοτηθεί μεγάλες προσδοκίες για «θριαμβευτική έξοδο» από τα Μνημόνια, για «ελάφρυνση χρέους», για «εγκατάλειψη της λιτότητας», για «επάνοδο στην κανονικότητα» και για «ανάκτηση της χαμένης εθνικής κυριαρχίας». Αυτό, όμως, που τελικά μας προέκυψε είναι ένα τέταρτο Μνημόνιο, που δεν είναι απλώς «ένα από τα ίδια», αλλά είναι δυστυχώς ένα πολύ χειρότερο από όλα τα προηγούμενα.

  Να υπογραμμίσω, ακόμη, ότι το τελευταίο αυτό Μνημόνιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και όρο πολύ προσβλητικό και εντελώς απαράδεκτο για το σύνολο του ελληνικού λαού. Όρο που θα όφειλε να αποκρουστεί με νύχια και δόντια από τους Έλληνες διαπραγματευτές. Εξυπακούεται ότι αναφέρομαι στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις λοιπές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που αυτές ελέγχονται κάθε έξη μήνες, οι εταίροι μας εξευτέλισαν, επιβάλλοντας, σε εμάς, έλεγχο κάθε τρεις μήνες. Η ανεπίτρεπτη ανάμεσα σε εταίρους, προσβλητική αυτή μεταχείρισή μας, θα έχει σίγουρα δυσμενείς επιπτώσεις στην πορεία και στις επιδόσεις ενός λαού, που του βάζουν δημόσια την ετικέτα, του «αναξιόπιστου», και που οι εκπρόσωποί του την αποδέχονται αδιαμαρτύρητα. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας έκρινε ότι έτσι κερδίζουμε την «εθνική μας κυριαρχία».

  Να αναφερθώ εδώ και σε ένα άλλο αδιανόητο ατόπημα, για το οποίο δεν υπάρχουν λόγια για να το χαρακτηρίσω. Πρόκειται για πληροφορία, που συζητιέται ευρέως ανάμεσα στους Έλληνες βουλευτές, και την οποία επιπλέον διάβασα ως είδηση σε ξένα έντυπα: ότι, δηλαδή, φθάσαμε σε τέτοιο σημείο απόλυτου ξεπεσμού (για την περίπτωση που αυτό συνέβη) ώστε ανταλλάξαμε την πατρίδα μας, τη Μακεδονία, με……ελάφρυνση χρέους (που, και αυτή, δεν έγινε). Καθώς τα μέτρα του τέταρτου αυτού Μνημονίου διαχέουν παντού μαυρίλα, που διαπιστώνεται με την πρώτη αναγνωστική ματιά, θα αναφερθώ σύντομα σε μερικά μόνο από αυτά.

  Οιονεί και οριακά μέτρα ελάφρυνσης

  Αν εξαιρέσουμε τη δεκαετή αναστολή πληρωμής μικρού σχετικά τμήματος των συνολικών υποχρεώσεών μας, που οπωσδήποτε έπρεπε να μας έχει εξασφαλιστεί από την αρχή, όλα τα υπόλοιπα δήθεν ελαφρυντικά μέτρα είναι μικρής ως οριακής σημασίας. Πρόκειται για σταγόνες στο χείμαρρο της συνολικής καταστροφής. Και, ειδικότερα, πρόκειται είτε για εντελώς ασήμαντα μέτρα ελάφρυνσης, είτε για ποσά που οι εταίροι όφειλαν να μας επιστρέψουν εδώ και καιρό, είτε ακόμη για μέτρα που εμφανώς πάρθηκαν για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών, και όχι για να βελτιώσουν τη δική μας θέση.

  Κατά τα άλλα για ακόμη μια φορά οι «εταίροι» μας, εκτός των φίλων Γάλλων, αντιμετώπισαν το ελληνικό πρόβλημα με μεμψιμοιρία, με θλιβερή μιζέρια, αθετώντας όλες τις υποσχέσεις τους για ουσιαστική ελάφρυνση χρέους, και με ξεκάθαρη άρνηση να δώσουν ανάσα στη χώρα, που οι ίδιοι καταστρέψανε με τα άπληστα και εξοντωτικά τους Μνημόνια. Ως συμπλήρωμα των δήθεν μέτρων ελάφρυνσης, οι δικοί μας αρμόδιοι αναφέρονται και σε δυνατότητες «στοχευμένων παροχών», μέσα από τις οποίες ουτοπικά πιστεύουν ότι θα «σώσουν» την καταρρέουσα κατάσταση.

  Πρόκειται, ειδικότερα, για την υποχρέωση των Ελλήνων να υπερβούν ακόμη και αυτά τα εγκληματικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα των 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022, ώστε να εξασφαλίζονται έτσι οι «στοχευμένες παροχές». Και εύλογα διερωτάται κανείς από τι είδους μήτρα ιδεών αντλούν οι αρμόδιοι αυτά τα παρανοϊκής πρωτοτυπίας σχήματα;

  Φονικά μέτρα
  1.       Παρότι είναι αποδεδειγμένο ότι, εξαιτίας των μέχρι τώρα, πολυάριθμων μειώσεων στις συντάξεις, ένα μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων δεν τα βγάζει πέρα, απτόητο ωστόσο το 4ο Μνημόνιο προβλέπει από 1.1.2019, μειώσεις μέχρι και 18%, που ισοδυναμούν με δύο συντάξεις. Εκτός της απόλυτης φτωχοποίησης, στην οποία θα περιέλθει, έτσι, το σύνολο σχεδόν των συνταξιούχων, η μείωση θα έχει τραγικές συνέπειες και στην ήδη αναιμική ζήτηση, από το επίπεδο της οποίας εξαρτάται η ανάπτυξη. Και αν, τώρα, αυτή εκτιμάται γύρω στο 1,4%, θα καταποντιστεί πιθανότατα και κάτω από το 1%, αν επιπλέον ληφθεί υπόψη ότι μεγάλος αριθμός συνταξιούχων εξασφαλίζει τώρα την επιβίωση παιδιών και εγγονιών. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ποιος θα τολμήσει να μιλήσει για «ανάπτυξη»; 
  2.       Από τον Δεκέμβριο του 2018 οι πληρωμές για ΕΚΑΣ από 853 εκατομμύρια ευρώ θα μειωθούν στα 45 εκατ. ευρώ, για να καταργηθούν στο τέλος του 2019. Εκτός από τη σημαντική μείωση της ζήτησης για κατανάλωση, που θα προκύψει και εξαιτίας αυτού του άγριου μέτρου, οι άνθρωποι θα πεθαίνουν από πείνα στο δρόμο, όπως στη γερμανική κατοχή. Αλλά, όμως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας «τελειώνει η λιτότητα»! 
  3.       Παράλληλα προβλέπονται αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ, ως το 2020, ώστε να εξασφαλίζει έσοδα 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο δημόσιο ταμείο. Σίγουρα θα καταρρεύσει, έτσι, οριστικά η οικοδομική δραστηριότητα, η οποία αποτελούσε ανέκαθεν την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αποχαιρετιστήριο της ανάπτυξης και από το σημείο αυτό. 
  4.       Από 1.1.2020 (ή αν κριθεί απαραίτητο και ενωρίτερα) θα υπάρξει μείωση της έκπτωσης, κατά 650 ευρώ, και θα υποχρεούνται εφεξής να πληρώνουν φόρο και όσοι έχουν καθαρό μηνιαίο εισόδημα ίσο με 470 ευρώ. Το μέτρο θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην αδυναμία δημιουργίας οικογένειας και στην εμβάθυνση του αποδεκατισμού του ελληνικού πληθυσμού. Κατά τα άλλα ο κ. πρωθυπουργός βλέπει «επάνοδο της οικονομίας στην κανονικότητα» 
  5.       Και, βέβαια, το επιστέγασμα όλων αυτών των αυτόχρημα απελπιστικών μέτρων, είναι το γιγαντιαίο πρωτογενές πλεόνασμα των 3,5% του ΑΕΠ, που απαιτείται ως το 2022 (και μετά, αν βέβαια υπάρχει ακόμη Ελλάδα, των 2%). 
  6.       Παράλληλα, βέβαια, στη «συμφωνία του Eurogroup» δε θα μπορούσε να λησμονηθεί η κορωνίδα των «μέτρων σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας», δηλαδή η συνέχιση και ολοκλήρωση του ξεπουλήματος ολόκληρης της Ελλάδας. Πωλούνται αλύπητα και «σε τιμή ευκαιρίας» ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, λιμάνια Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας, και για να μη μακρηγορούμε, με δυό λόγια, πωλούνται τα πάντα, επίγεια, υποθαλάσσια, αέρινα. Έτσι, εμείς περιμένουμε την «ανάπτυξη». Σε αδειασμένη χώρα! 
  7.       Οι «εταίροι-φίλοι» μας εμφανίζονται κυριολεκτικά ενθουσιασμένοι με τη συμπεριφορά μας, καθώς τους εξασφαλίζουμε ανώδυνα όλα όσα δυσκολεύονταν να πιστέψουν, ακόμη και στα πιο τρελά τους όνειρα. Όχι μόνο δεχόμαστε να μετατρέψουμε την οικονομία μας σε κρανίου τόπο, και μάλιστα αδιαμαρτύρητα για να τους ευχαριστήσουμε, αλλά πρόσφατα προχωρούμε και σε παραχωρήσεις εθνικών μας εδαφών, αδιαφορώντας για το ότι σύντομα θα κλαίμε «χαμένες πατρίδες». 
  Το σκίσιμο των μνημονίων;

  Και όλα αυτά ξεκίνησαν με τον κ. Τσίπρα, που ασφαλέστατα δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός, αν δεν έδινε προεκλογικές υποσχέσεις περί «σκισίματος Μνημονίων». Εκείνη την ηρωική περίοδο ο κ. Τσίπρας ήταν απορριπτέος από την κυρία Μέρκελ και το επιτελείο της, αλλά λαοπρόβλητος στην Ελλάδα. Έκτοτε, και ειδικά μετά το δημοψήφισμα του 2015, τα Μνημόνια, όχι μόνο δεν σκίστηκαν, αλλά μεταβλήθηκαν και σε είδος Ευαγγελίων, και τοποθετήθηκαν ευλαβικά μέσα σε χρυσόδετα κάδρα.

  Οι μνημονιακές επιταγές, όσο παράλογες και φονικές και αν είναι, καταβάλλονται ωστόσο υπεράνθρωπες προσπάθειες και υπέρμετρες θυσίες, ώστε να μην παρακωλύεται η πιστή τους εφαρμογή. Έτσι, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστη πολύτιμος για τις Μεγάλες Δυνάμεις, σε βαθμό που και το ΔΝΤ με αλχημείες, και παρότι το χρέος δεν είναι και δεν θα είναι βιώσιμο, επιμένει να παραμείνει ως χωροφύλακας στο «ευχάριστο περιβάλλον» του ελληνικού προγράμματος.

  Όσο για την Ελλάδα, αυτή έγινε έρμαιο των επιθυμιών των «εταίρων» της, των γειτόνων της, και κοινώς πρόκειται για «ξέφραγο αμπέλι». Για όσους πιθανόν διερωτώνται για ποιο λόγο έγιναν οι πανηγυρισμοί στο Ζάππειο, την επόμενη της συμφωνίας του Eurogroup, τώρα ελπίζω ότι θα καταλάβουν το πόσο άξιζε να γιορταστεί μια τόσο καλή συμφωνία. Με τα μάτια του κ. Τσίπρα «Η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα«. 

  πηγή
  Posted: 30 Jun 2018 04:30 AM PDT
  Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός κ. Φίλης, θα δηλώσει ότι για τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς είναι «η μέρα που περίμενε όλη η Αριστερά». Ενας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σέλτσας, δήλωσε: «Οι αγώνες της Αριστεράς βρήκαν διέξοδο με την υπογραφή της συμφωνίας, είναι μεγάλη στιγμή για εμένα και όλη την Αριστερά». Και αν δεν πιστεύετε τον κ. Σέλτσα ότι η Αριστερά έχει κάνει αγώνες για το συγκεκριμένο θέμα, να σημειώσουμε ότι ο κ. Σέλτσας είχε προσφύγει εναντίον της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα. Είναι ο ίδιος βουλευτής που χορεύει ακούγοντας το σκοπιανό τραγούδι «Μακεδόνων του Αιγαίου», «που καλεί τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «αλύτρωτη» «Αιγαιακή Μακεδονία», τη «γη των προγόνων τους».

  Η δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας βγήκε με ανακοίνωση να στείλει «το μήνυμα πως «είναι ώρα για μείζονες λύσεις στην περιοχή μας». Οι Αλβανοί έχουν καταλάβει ότι έχει έρθει η στιγμή να δικαιωθούν οι αγώνες της Αριστεράς και στα θέματα που αφορούν την Αλβανία. Θα είναι δύσκολο για εμάς να καταλάβουμε πόσο οι Αλβανοί θα ζηλεύουν τους Σκοπιανούς αυτή την περίοδο. Αλλά η δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς δεν περιορίζεται μόνο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δείτε, για παράδειγμα, το νέο Μεσοπρόθεσμο που προβλέπει μια ετήσια αύξηση φόρων 6% έως το 2022. Ή την αύξηση του ΕΝΦΙΑ για 1.000.000 ιδιοκτήτες. Ολα τα λεφτά στο κράτος είναι ακόμα μία δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς.

  Γενικά με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει μια αυξημένη, διαρκής και γενική δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς. Από την αποφυλάκιση χιλιάδων εγκληματιών που τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι, κλέβοντας, βιάζοντας και δολοφονώντας, από τους μπαχαλάκηδες που δρουν ανενόχλητοι και μπορούν να τα σπάνε ό,τι και όποτε θέλουν, μέχρι τις άδειες στον Κουφοντίνα και την αθρόα και επιδοτούμενη λαθρομετανάστευση, καθένας έχει τη δυνατότητα πλέον να ζήσει τον αριστερό μύθο του στην Ελλάδα. Είναι σπάνιο για μια χώρα να έχει καταφέρει να σπάσει το αριστερόμετρο σε όλα τα θέματα. Αυτό θα εξηγεί και τη διάχυτη αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας που κυριαρχεί. 

  Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης δήλωσε: «Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Από το ‘74 και μετά σπιλώσαμε το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» γιατί το είχαν καπηλευτεί οι δικτάτορες. Το μόνο που μας απέμεινε ήταν η σοσιαλμανία που δίδαξε κάθε Ελληνα να κυνηγά την καρέκλα που του επιτρέπει να ζει εις βάρος όλων των άλλων. Εχουμε ξεμείνει με έναν λαίμαργο και δουλοπρεπή εγωκεντρισμό, που μπορεί να ξεπουλήσει τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει την καρέκλα. Αυτή και αν είναι δικαίωση της Αριστεράς.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  Posted: 30 Jun 2018 09:44 AM PDT
  Ο Κοτζιάς μήπως θα έπρεπε να μασάει αντί να… μιλάει;
  Μετά την ανιστόρητη προπαγάνδα του λαλίστατου υπουργού Εξωτερικών μας για την Μακεδονία ξεκίνησε και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας της Ηπείρου. Στο άρθρο “Κοτζιάς: Θα επιστρέψουμε περιουσίες σε Αλβανούς” διαβάζουμε τους εξής απίστευτους ισχυρισμούς:
  "Ο υπουργός τόνισε πως αυτές οι περιουσίες είχαν γίνει πριν τον πόλεμο και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τσάμηδες, και ούτε τίθεται καν ένα τέτοιο ζήτημα".
  επίσης αναφέρει:
  “...ότι οι περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών προ του πολέμου- που δεν έχουν σχέση με τις περιουσίες των Τσάμηδων- μόλις τελειώσει το εμπόλεμο μπορεί να επιστραφούν”,
  όπως επίσης:
  "Οι τσάμικες περιουσίες είναι περιουσίες που αφορούν το τέλος του πολέμου και για τις οποίες υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, γιατί πάρα πολλοί τα μπερδεύουν ή θέλουν να τα μπερδέψουν".
  Η οφειλόμενη απάντηση στον, λίαν επιεικώς ανιστόρητο και ανενημέρωτο υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά
  Όπως πάντα ο υπουργός των Εξωτερικών αποδεικνύεται ανιστόρητος και επικίνδυνος!
  Οι τσάμηδες είχαν ξεκινήσει την προπαγάνδα τους πολύ πιό πριν, αφότου ευχαριστούσαν
  το Ελληνικό κράτος μετά την Συνθήκη του Λονδίνου το 1913, και αφού κατάφεραν να
  αναγνωριστούν ως "αλβανική μειονότητα" για να γλιτώσουν ην ανταλλαγή πληθυσμών, μέσω της Συνθήκης της Λωζάννης το 1923.
  Επιπλέον συκοφαντούσαν τους Έλληνες από το 1927 και βιαιοπραγούσαν κατά των Ελλήνων πολύ πιό πριν από το 1913,όπου υποτίθεται με το Πρωτόκολλο Φλωρεντίας χαράχτηκαν τα σύνορα του νεοσύστατου “αλβανικού κράτους”!
  Συνεπώς αυτοί οι “ιδιώτες” που χαρακτηρίστηκαν από το Ελληνικό κράτος ως "αλβανική μειονότητα" ήταν στην πραγματικότητα οι τσάμηδες που αποδέχτηκαν την μετονομασία για να μην αποδεικνύεται η διαχρονικότητα των ληστρικών παρανομιών τους.
  Όσο για το ποιός δημιούργησε τις περιουσίες, όπως και το κατά πόσο υπήρξε “αλβανικό κράτος” αποδεικνύεται από μαρτυρίες αρχαιοτάτων χρόνων,τις οποίες καλό θα ήταν να τις έχει υπόψιν του και ο ίδιος ο υπουργός των Εξωτερικών όπως και οι υπόλοιποι ανιστόρητοι εθνομηδενιστές:
  1) Ο Λιτόφσκι (Γερμανός πρεσβευτής) στα απομνημονεύματα του (1918) γράφει:
  «Στο μεγαλύτερο μέρος της Αλβανίας ο πολιτισμός είναι ελληνικής προελεύσεως. Στο νότιο τμήμα της χώρας οι πόλεις είναι απολύτως ελληνικές. Η προσάρτηση λοιπόν των κατοίκων τούτων κατά το πλείστον ορθοδόξων παρά μουσουλμάνων, στην Ελλάδα, θα ήταν η καλύτερη και φυσικότερη λύση».
  2) Ο Ed. Lear που είχε περιηγηθεί (το 1847) στην Ήπειρο γράφει:
  «Αν και η χώρα απέναντι της Κέρκυρας είναι γνωστή ως Αλβανία, ο ανυποψίαστος ταξιδιώτης που συμβαίνει να ομιλεί προς τους κατοίκους της ως να επρόκειτο περί Αλβανών, τότε ευρίσκεται σε τόσο λανθασμένη θέση ως να απευθυνόταν προς κατοίκους του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, τους Οντετούρους.»
  3) Ο W. Eton, πρόξενος της Αγγλίας στα Ιωάννινα το 1798,τονίζει ότι η αναλογία των Χριστιανών έναντι Μωαμεθανών στην Ήπειρο είναι 5 προς 1.
  Υπό τον όρο Μωαμεθανοί νοούνται και οι Τούρκοι και οι Αλβανοί.
  4) Ο E. Pouquevill, πρόξενος της Γαλλίας στα Ιωάννινα, το 1826 υποστηρίζει ότι όλη η περιοχή του Δελβίνου, Βερατίου και Μοσχοπόλεως κατοικείται από Έλληνες.
  5) Ο M. Schmidt, Γερμανός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg τονίζει το 1871 ότι οι πλέον γνήσιοι Έλληνες είναι οι Έλληνες της Ηπείρου.
  6) Ο M. Kiepert, Γερμανός γεωγράφος καθηγητής του πανεπιστημίου του Βερολίνου το 1878 υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ελληνικότερη περιοχή από την Ήπειρο ως προς τον πληθυσμό, την γλώσσα και την διάνοια, θέτει δε τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας στον ποταμό Γεννούσο (Σκούμπη).
  Όσο για τις "αλβανικές περιουσίες", αναφέρονται τα εξής:
  Με υποκριτικό υπόμνημα τους -την 6/11/1913- προς την Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου επί της Εξωτερικής Οργανώσεως Αλβανίας, οι Τσάμηδες αναφέρουν:
  «υπό την Ελληνική Διοίκηση εννοήσαμε ακριβώς τι είναι ασφάλεια θρησκευτικής συνείδησης, ζωής, τιμής και περιουσίας και θα συμπολεμήσουμε μετά των αδελφών μας Χριστιανών δια να αποκρούσουμε τον Ζυγό του Αλβανικού Κράτους».
  Ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς όμως με επιστολή του την 21/4/1912 προειδοποιεί τον Πρόεδρο του ιστορικού Ηπειρωτικού Συλλόγου Κων/λεως, όπου χαρακτήριζε τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες ως «Τούρκους» αν και σχεδόν όλοι τους μιλάνε την αλβανική γλώσσα. Τον δικαιώνουν οι μελλοντικές ανθελληνικές εγκληματικές πράξεις συμμοριών της μειονότητας αυτής με «φόνους, ληστείες, λεηλασίες, πυρπολήσεις χωριών» στις περιφέρειες Παραμυθιάς, Φιλιατών και Σουλίου.
  Ο Παραμυθιώτης Μουσουλμάνος Φουάτ Πρόνιος, με προκήρυξή του
  «καλούσε τους Χριστιανούς των χωριών σε υποταγή, αλλιώς με δύναμη κυβερνητική (του Τουρκικού Στρατού) θα χαλάσει αυτά όπως το Φανάριο ολόκληρον και άλλα μέρη».
  Ήδη επί Τουρκοκρατίας την 6/10/1908 ο Αλβανός λήσταρχος Τσερκέζ Τοπούζη κήρυξε ανεπιτυχώς μέσα στα Γιάννενα την «ίδρυση Αλβανικού κράτους», συμπεριλαμβανομένης καιτης Τσαμουριάς!
  Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες ταυτίστηκαν με τους ομόθρησκούς τους Κατακτητές, γι αυτό απεκλήθησαν Τουρκοτσάμηδες, όπως ακριβώς και οι εξισλαμισθέντες Αλβανοί ως Τουρκοαλβανοί. 
  Η εχθρότητα έχει ήδη ξεκινήσει από τους Μουσουλμάνους Τσάμηδες είτε λόγω πολιτισμικής μειονεκτικότητας, είτε λόγω υπεροψίας λόγω προσεγγίσεως με τον Κατακτητή, είτε ακόμα και λόγω νοοτροπίας.
  Ο χαρακτήρας τους ήταν καθαρά ληστρικός, (διαρπαγή περιουσιών, βιαιοπραγίες, φόνοι). Πέρα απ’ αυτό υπήχθησαν στο άρμα της μισελληνικής και τουρκικής προπαγάνδας. Κατά τους αμυντικούς αγώνες των Σουλιωτών (1788-1803) οι «Τσάμηδες» πολεμούσαν στο πλευρό των Τούρκων ( ήσαν τα καλύτερα και πιο πειθήνια όργανα του Αλή Πασά).
  Οπότε οι περιουσίες των "τσάμηδων", ακόμα και πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν αποτέλεσμα κλοπής και αρπαγής ελληνικών περιουσιών με τις ευλογίες των τούρκων και των "Μεγάλων Δυνάμεων", περιουσίες που όλως περιέργως βαπτίστηκαν "αλβανικές"!
  Οπότε είναι προφανές ποιός θέλει να αλλοιώσει την Ιστορία μας, κ. υπουργίσκε!
  1) Πηγή: Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες, Απ. Παπαθεωδόρου
  2) Πηγή: «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες - Συμφωνίες και Συμβάσεις» Χαραλ. Γ. Νικολάου
  Posted: 30 Jun 2018 09:44 AM PDT
  Γράφει ο Νίκος Λυγερός

  Η νέα ανακάλυψη της ΕΝΙ στο θαλάσσιο οικόπεδο Noor της ΑΟΖ της Αιγύπτου κοντά στα όρια της ΑΟΖ της Κύπρου έρχεται πρώτα να επιβεβαιώσει τις αναφορές του Ηλία Κονοφάγου και του Αντώνη Φώσκολου και δεύτερον να ενισχύσει όλη τη γεωοικονομική προσπάθεια που υπάρχει γύρω από τον αγωγό φυσικού αερίου East Med. Η ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος που μπορεί να αποτελεί και το τριπλάσιο του κοιτάσματος Ζορ, το οποίο είναι ήδη υπεργιγαντιαίο, επιβεβαιώνει την ισχυροποίηση της Αιγύπτου ως σύμμαχος της Ελλάδας και της Κύπρου. 

  Με αυτές τις νέες ποσότητες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο σκεπτικοί και να ήταν μερικοί δύσκολα θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Η ακολουθία Tamar 2009, Leviathan 2010, Αφροδίτη 2011, Zohr 2015, Καλυψώ 2018 συν το νέο κοίτασμα, επαρκούν για να αποδείξουν την ενεργειακή αξία της Ανατολικής Μεσογείου. Με αυτόν τον τρόπο η τριπλή συμμαχία Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας γίνεται ακόμα πιο δυνατή και αυτό ενισχύει και την διασύνδεση με την Ευρώπη.

  Έτσι το έργο της ΕΝΙ από την πλευρά της Ιταλίας δεν έχει μόνο μία εμπορική αξία λόγω φυσικού αερίου αλλά αποκτά και μια γεωπολιτική διάσταση, η οποία μας επιτρέπει να πάμε ένα βήμα πιο πέρα στο πεδίο των στρατηγικών οραμάτων μας τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από την πλευρά της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο η τριπλή συμμαχία με την υλοποίηση του τριπλού σημείου επαφής αλλά και των τριών οριοθετήσεων μεταξύ των τριών κρατών έχει μια επιπλέον σημασία. Με τα νέα δεδομένα θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο τις στρατηγικές θέσεις και αναπτύσσονται και οι προοπτικές μας. Η ΕΝΙ δείχνει το παράδειγμα στη Total και την Exxon Mobil με τρόπο χειροπιαστό. 

  πηγή

  Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

  Δείτε επίσης:

  Φωτογραφίες από την διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Έξυπνες διακοπές". Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΟΣ, Φρουρίου 18, Πλαταμώνας Πιερίας. Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 ΕΔΩ

  Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Έξυπνες διακοπές". Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΟΣ, Φρουρίου 18, Πλαταμώνας Πιερίας. Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 ΕΔΩ 
  Posted: 30 Jun 2018 03:00 AM PDT
  Αθωώθηκαν δύο άτομα από τις κατηγορίες που τους βάρυναν, και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης». Δηλαδή, το κυβερνητικό κόμμα θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι αμερόληπτη, αλλά αποφασίζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του «πολύμορφου κινήματος αλληλεγγύης»;

  Είναι εκπληκτικό, ότι δεν κρύβουν την αντιδημοκρατική ιδεολογία τους. Για μας τους αστούς, δεν παίζει ρόλο αν ο φασισμός είναι μαύρος ή κόκκινος. Φασισμός είναι, ότι χρώμα και να έχει. Στον οποίο επιδιώκεται να παύσει να είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη και να δικάζουν τα πολύμορφα κινήματα. Έχουν καταλάβει οι Έλληνες, ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι απλώς «μια άλλη»;

  Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για την Ευρω-ατλαντική Ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων, ότι είναι ευγνώμων για την υποστήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας προς τη χώρα του. Δεν είναι η Ελλάδα που τους υποστηρίζει. Είναι μια μειοψηφική κατ’ ουσίαν κυβέρνηση, με την πολιτική της οποίας διαφωνεί η μεγάλη πλειονότητα του λαού.

  Θυμάται μήπως ο Ν. Κοτζιάς ότι μας διαβεβαίωνε πως δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για το ΝΑΤΟ το κράτος των Σκοπίων ως πΓΔΜ; Μπορεί να μας πει, με ποια ονομασία έγινε η πρόσκληση; Όχι βεβαίως ως Βόρεια Μακεδονία, παρά την απεγνωσμένη προσπάθειά του να την επιβάλει ο ίδιος, αλλά ως πΓΔΜ. Έχει κάποια εξήγηση επ’ αυτού ο Ν. Κοτζιάς;

  Θυμάται πόσα μας έλεγε, και πόσα από αυτά έπραξε; Θυμάται το αμετάφραστο όνομα, που θα είναι μάλιστα και ενιαίο; Θυμάται, ότι το νέο όνομα που τους χάρισε, θα καθιερωθεί μόνον όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ ο ίδιος το επιβάλλει από τώρα - για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει και εμείς μόνον να υποθέσουμε μπορούμε;

  Θα καταλάβει ποτέ ο Κοτζιάς πόσο κακό έχει κάνει η Συμφωνία στην Ελλάδα; Ο ευρωβουλευτής Κνουτ Φλεκενστάιν σε συνέντευξή στη σλαβική τηλεόραση Νόβα των Σκοπίων, είπε ότι έκανε λάθος στην επιστολή του προς τους Σκοπιανούς που τους αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες» και αυτό έγινε λόγω έλλειψης γνώσης του ιδίου για τους πολίτες της πΓΔΜ:

  «Παραδέχομαι το λάθος μου. Ο στόχος μου δεν ήταν να βλάψω κανέναν, αλλά για αυτήν (τη δήλωσή μου) αιτία είναι η ανεπαρκής γνώση μου για το λαό σας. Τώρα, όμως, στο υπόλοιπο της ζωής μου, ξέρω ότι είστε Μακεδόνες. Μακεδόνες και όχι νότιοι, ανατολικοί ή δυτικοί Μακεδόνες, αλλά Μακεδόνες», είπε ο Φλεκενστάιν.

  [Ο περί ου λόγος βρίσκεται από τους πρώτους στην κατάσταση των ευνοουμένων του Σόρος, η οποία είχε κυκλοφορήσει στις Βρυξέλλες. Ο Κοτζιάς, του δίνει τώρα το επιχείρημα].

  Ο διορισμός ενός επιτρόπου για κάθε ασυνόδευτο παιδί που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας. Ωραίος σχεδιασμός. Όλοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα βολευτείτε με αργομισθίες, μη βιάζεστε.

  Ό,τι θέλουν λένε, που δείχνουν και την έλλειψη παιδείας.
  Είπε ο πρωθυπουργός: «Είναι υπευθυνότητα να πηγαίνεις κόντρα στην πλειοψηφία».
  Αναγνωρίζει την ίδια υπευθυνότητα και στον Ν. Μιχαλολιάκο;
  Κι αυτός πάει κόντρα στην πλειοψηφία.
  Και οι Ρουβίκωνες το ίδιο.

  Καλλισθένης εν δήμω 
  Voria
  το είδαμε ΕΔΩ
  Posted: 30 Jun 2018 02:30 AM PDT
  ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ
  ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


  ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ AΓΙΩΝ, ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΩΝ! ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ! ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ!

  ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

  ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

  ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΜΕΣΑ. 
  Το κίνημα Εθνικής Άμυνας για την Μακεδονία " ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων καλούμε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας σε ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την Πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον Συνταγματικό Σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ = ΕΛΛΗΝΕΣ για να σταματήσουμε την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ

  Οι ημερομηνίες επιλέχθηκαν από Νομικής εκτίμησης και σύμφωνα με την διαδικασία της Συμφωνίας αλλά και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ αλλα και να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες της συμφωνίας για να μην τεθεί σε ισχύ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

  Οι ώρες είναι κρίσιμες και πρέπει με πρόταγμα την Ελλάδα μας, την Μακεδονία, το Σύνταγμα της Ελλάδος αρθρο 120 να σταματήσουμε το ξεπούλημα και να δοξάσουμε ξανα την Ελλάδα μας υπερασπιζόμενοι το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ τον πολιτισμό μας, την Ιστορία, την ενότητα της Ελλάδος.

  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
  ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  κίνημα Εθνικής Άμυνας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
  Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων
  Σύλλογοι και φορείς
  Posted: 30 Jun 2018 02:00 AM PDT
  Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

  Γράφει ο κ. Νικ. Μέρτζος στο βιβλίο του «Οι Αρμάνοι Βλάχοι» σημειωτέων και ο ίδιος είναι Βλάχος στην καταγωγή, για το επίμαχο και πολυσυζητημένο αυτό θέμα, εάν οι λατινόφωνοι Βλάχοι είναι Έλληνες κ.λπ.

  - Ανέκαθεν οι αποκαλούμενοι Βλάχοι, αυτοπροσδιορίζονται ως Αρμάνοι, δηλ. Ρωμαίοι Πολίτες της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που κατά τους τελευταίους αιώνες επονομαζόταν και Ρωμανία, εξ ου και οι Ρωμιοί. Στο πρόλογο του βιβλίου αυτού, ο κ. Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, καθηγητής Ιατρικής στο Α.Π.Θ. γράφει: «…οι Βλάχοι δεν πρέπει να θεωρούνται ως μία εξελληνισμένη εθνοτική ομάδα ή ως μια πληθυσμιακή ομάδα διχασμένη, από τις Εθνικές Προπαγάνδες των αρχών του 20ου αιώνα, αλλά ως μια γνήσια έκφραση της Ρωμιοσύνης, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της Νεοελληνικής ταυτότητας…».

  - Σήμερα! η άποψη αυτή, κατά την γνώμη μου, είναι η πλέον ορθή. Βέβαια η άποψη αυτή δεν ήταν πάντα αποδεκτή.

  - Καθ’ όσον ο Κ. Παπαρρηγόπουλος, ο Ν.Α. Βέης, ο Π. Αραβαντινός κ.ά. έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την γλώσσα των Βλάχων και την ομοιότητά της που πίστευαν κάπως με την Ρουμανική, θεωρούσαν ότι οι βλαχόφωνοι Έλληνες Ηπείρου, Μακεδονίας και Θεσσαλίας, έχουν κοινή καταγωγή με τους Βλάχους των περιοχών γύρω από τον Δούναβη και τον Αίμο της Βουλγαρίας. Καθ’ όσον! είχαν επιχειρήματα από Βυζαντινούς χρονογράφους ΚΙΝΝΑΜΟ, ΚΕΚΑΥΜΕΝΟ και ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ, οι οποίοι εδέχοντο ότι, οι Βλαχόφωνοι της Βόρειας Ελλάδας, μετοίκησαν στην Ελλάδα από την περιοχή του Δούναβη.

  Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας ως γνωστόν μετά την συνθήκη του Αγ. Στεφάνου 1878 και μέχρι το τέλος του Α! Π.Π. (1918), αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα, όχι μόνο από το Βουλγαρικό Κομιτάτο, αλλά και από το Ρουμανικό Μακεδονικό Κομιτάτο, του οποίου η προπαγάνδα απευθύνετο κατ’ ευθείαν στους βλαχόφωνους πληθυσμούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Αλβανίας. Οι Βλάχοι στην Ήπειρο και την Μακεδονία ζούσαν σε ορεινές άγονες περιοχές, που δεν υπήρχαν ούτε και οι στοιχειώδεις συγκοινωνίες.

  - Σήμερα! Υπάρχουν δύο θεωρίες σχετικά με την προέλευση των Βλάχων:

  ΠΡΩΤΟΝ: Η μία θεωρία είναι, ότι είναι απόγονοι Λεγεωνάριων οι οποίοι εγκαθίσταντο στα φυλάκια κατά μήκος της Εγνατίας οδού και διά επιμειξιών αναμίχθηκαν με τον ντόπιο Ελληνικό πληθυσμό, στους οποίους μετέδωσαν και την Λατινική Γλώσσα.

  ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η άλλη θεωρία και πιο πιθανή (ενισχύεται από λαογραφικά, ανθρωπολογικά και ιστορικά στοιχεία) είναι ότι προέρχονται από Έλληνες των ορεινών περιοχών της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι επί Ρωμαιοκρατίας κατατάσσονταν στο Ρωμαϊκό Στρατό ως Οροφύλακες (Στρατός Συνόρων). Όλοι οι Στρατιώτες ήσαν υποχρεωμένοι να μαθαίνουν την λατινική γλώσσα. Οι Οροφύλακες υπηρετούσαν 20 χρόνια στο Στρατό, είχαν μαζί τους και τις οικογένειές των, ακόμη και τα παιδιά τους κατατάσσονταν στο Ρωμαϊκό Στρατό. Έτσι, εξηγείται πως εκτός από τους Στρατιώτες και οι οικογένειές των μάθαιναν την λατινική γλώσσα.

  - Μετά την απόλυσή των, οι Στρατιώτες και οι οικογένειές των, επανέρχονταν στην αρχική τους κατάσταση. Όσοι από τους Βλάχους έμεναν σε πεδινές περιοχές, λόγω της συχνής επαφής με το Ελληνικό στοιχείο, επανέρχοντο σύντομα στην Μητρική των γλώσσα την Ελληνική. Όσοι όμως κατοικούσαν με την επιστροφή των σε ορεινές περιοχές, που ήσαν και οι περισσότεροι, λόγω ελλείψεως επικοινωνίας και επαφής, διατήρησαν το Λατινικό ιδίωμα, στο οποίο αναμίγνυαν και ντόπιες διαλέκτους.

  - Το Βλαχικό ιδίωμα που είναι μίγμα λατινικών και ελληνικών λέξεων, ακόμη και ιλλυρικών, διαφέρει σε τέτοιο βαθμό με την Ρουμανική γλώσσα, ώστε να είναι αδύνατη η συνεννόηση μεταξύ Ρουμάνων και Βλαχοφώνων πληθυσμών.

  Ο Σλάβοι και οι Ρουμάνοι το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα ξεκίνησαν μία άνευ προηγουμένου ανιστόρητη προπαγάνδα για την προέλευση των Βλάχων. Θεωρούν ότι τους πρώτους Βυζαντινούς χρόνους, Ρουμανικοί πληθυσμοί οικειοθελώς ή βιαίως, μετατοπίσθηκαν από την Ρουμανία στην Μακεδονία. Βέβαια! αυτός ο ισχυρισμός δεν στέκει λογικά από πουθενά, ακόμη και με την απλή λογική απορρίπτεται.

  - Την Ελληνική προέλευση των Βλάχων, ενισχύει αφ’ ενός το ότι μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, από τα εδάφη που κατελήφθησαν από την Σερβία και Βουλγαρία, κατέφυγαν στην Ελλάδα. Όσοι παρέμειναν εκσλαβίσθηκαν.

  - Την Ελληνική προέλευση των Βλάχων, ενισχύει ακόμη και ο περήφανος χαρακτήρας των, ως και η αποφυγή επιμειξίας των με τους Σλαβόφωνους λαούς. Στους Βλαχόφωνους πληθυσμούς επίσης αφθονούν αρχαία ελληνικά ονόματα (Φίλιππος, Αλέξανδρος κ.λπ.).

  - Οι Βλάχοι της Μακεδονίας και της Ηπείρου, ακόμη και της Αλβανίας, υπήρξαν ανέκαθεν Έλληνες με Ελληνική Συνείδηση και αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την Ιστορία. Δειγματικά αναφέρουμε εδώ τον αγωνιστή της Επαναστάσεως και Πρωθυπουργό της Ελλάδος Ιωάννη Κωλέττη, τον Αβέρωφ, τον Σίνα, τον Τοσίτσα, τον Ζαλοκώστα, το Στουρνάρα, τους Αρματολούς Βλαχάβαν, Νικοτσάραν, Βλαχοπουλαίους, Κατσαντώνη κ.ά.
  Αξίζει τον κόπο να κλείσουμε το στοιχειώδες αυτό δημοσίευμα περί Βλάχων, με αυτό που αναφέρει ο Καθηγητής κ. Αχιλλέας Λαζάρου στο Δημοσίευμά του «Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ». Γράφει: Το 1881 μεγάλη και επιβλητική επιτροπή προσωπικοτήτων εκ Ρουμανίας επισκέφθη την μεγάλη κοινότητα των Βλάχων στο ΔΑΜΑΣΟΥΛΙ της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, με μοναδικό αίτημα την εναντίωση στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και ενσωμάτωσή της στο Βασίλειο της Ελλάδος, έναντι πρωτοφανών προνομίων, για τα οποία όχι μόνο δεν συζητούν οι Βλάχοι, αλλά επιτακτικά συνιστούν στην επιτροπή, την άμεση αποχώρησή τους. Την εποχή εκείνη ο Γάλλος Victor Berard γράφει ότι, αν τότε οι Βλάχοι είχαν ενδώσει, τα σύνορα της Ελλάδος θα παρέμειναν για πάντοτε στο Δομοκό. Αυτά ποιος τα ξέρει;

  - Σήμερα οι Σοφοί του Υπουργείου Παιδείας μας, έχουν, βλέπεις, άλλες προτεραιότητες, τον Πατριωτισμό των Ελλήνων τον χαρακτήρισαν Εθνικισμό και είναι και αυτός υπό διωγμόν.

  Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
  Αντγος ε. α.
  Επίτιμος Δκτης της Σ. Σ. Ε.
  Posted: 30 Jun 2018 01:30 AM PDT
  Με πρόστιμα ύψους έως και 60.000 ευρώ, κινδυνεύουν χιλιάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές πολυκατοικιών που δεν έχουν πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις - πιστοποιήσεις και καταχωρήσεις των ανελκυστήρων τους, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

  Παράλληλα, με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ, κινδυνεύουν και οι εγκαταστάτες -συντηρητές ανελκυστήρων, που θα πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης σε ανελκυστήρες, που δεν έχουν αναβαθμιστεί και πιστοποιηθεί αντίστοιχα, από αναγνωρισμένο φορέα ελέγχου.

  Οι υποχρεώσεις όλων, προκύπτουν από την εφαρμογή κοινής υπουργικής απόφασης, των Υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος (ΚΥΑ 2604/2008), σχετικά µε την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων, με τις διατάξεις της οποίας, θα έπρεπε να είχαν συμμορφωθεί από το 2012.

  Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή της προς τoν Υπουργό Αναπληρωτή Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση: 

  «Όπως είναι γνωστό, η εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων, νέων και υφιστάμενων, διεπόταν από την ΚΥΑ 28425/2008 του ΥΠΑΝ η οποία μεταξύ άλλων καθόρισε τον αριθμό των ετήσιων συντηρήσεων και τις νέες προθεσμίες διενέργειας αρχικού ελέγχου κατά κατηγορία ανελκυστήρων, με καταληκτική ημερομηνία την 31.12.2012.

  Επίσης η ΚΥΑ αυτή προέβλεπε ποινές και χρηματικά πρόστιμα κατά των διαχειριστών, ιδιοκτητών και των συντηρητών ανελκυστήρων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να επιβάλλονται.

  Η οικονομική κρίση που άρχισε αμέσως μετά την έκδοση της παραπάνω ΚΥΑ, ήτοι από το 2009 και μετά, ανέτρεψε όλα τα οικονομικά δεδομένα των νοικοκυριών, αλλά και των διαχειρίσεων των πολυκατοικιών. Το συλλογικό αγαθό της κεντρικής θέρμανσης ήδη κατέρρευσε, απειλείται δε άμεσα και η λειτουργία των κοινόχρηστων ανελκυστήρων, ο δε νομοθετικά προβλεπόμενος και αναγκαίος εκσυγχρονισμός τους είναι αδύνατον να υλοποιηθεί λόγω της πλήρους οικονομικής αδυναμίας των διαχειρίσεων των πολυκατοικιών.

  Γι΄αυτό προτείνουμε μια εκ μέρους σας άμεση διπλή παρέμβαση στο όλο θέμα, ως εξής:
  Να εκδώσετε νέα ΚΥΑ η οποία θα καθορίσει νέες προθεσμίες αρχικών και τακτικών επιθεωρήσεων και συντηρήσεων, κατά κατηγορία ανελκυστήρων, προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των υποχρεώσεων και βαρών των πολιτών / ιδιοκτητών και χρηστών ανελκυστήρων.


  Να εντάξετε το έργο του εκσυγχρονισμού των υφισταμένων ανελκυστήρων, με βάση τις υποδείξεις των επιθεωρητών, σε Κοινοτικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να επιδοτηθεί η εκτέλεση των επιθεωρήσεων και εκσυγχρονισμού των ανελκυστήρων όλων των κάθε είδους κτιρίων.

  Επειδή είναι προφανέστατη τόσο η άμεση ανάγκη καθορισμού νέων προθεσμιών επιθεώρησης και εκτέλεσης των σχετικών εργασιών εκσυγχρονισμού, όσο και η τεράστια κοινωνική χρησιμότητα της ένταξης σε ΕΣΠΑ του έργου αυτού που θα επηρεάσει άμεσα και ορατά την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών, κατόπιν και των ιδιαιτέρως παραγωγικών συζητήσεων επί του θέματος με τον αρμόδιο Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Στρατή Ζαφείρη και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, σας προτείνουμε να αναλάβετε άμεσα σχετική πρωτοβουλία υλοποίησης της παραπάνω πρότασης».

  Σύμφωνα με ότι προέβλεπε η ΚΥΑ τα διαστήματα υποχρεωτικής συντήρησης των ανελκυστήρων έχουν ως εξής: 

  - Για μονοκατοικίες, κάθε δύο μήνες: 6 φορές ετησίως
  - Για πολυκατοικίες και ξενοδοχεία μέχρι 200 κλίνες, κάθε 45 ημέρες: 8 φορές ετησίως
  - Για ανελκυστήρες σε δημόσια κτίρια, για ξενοδοχεία με περισσότερες από 200 κλίνες, για νοσοκομεία και για μεγάλα κτίρια, 2 φορές το μήνα: 24 φορές ετησίως
   

  Τα διαστήματα διενέργειας περιοδικών ελέγχων ανελκυστήρων είναι:
  - Mέχρι 6 στάσεις σε κτίρια με χρήση κατοικίας, κάθε 6 χρόνια.
  - Mε περισσότερες από 6 στάσεις σε κτίρια με χρήση κατοικίας, κάθε 5 χρόνια
  - Mέχρι 6 στάσεις σε κτίρια για επαγγελματική χρήση, κάθε 4 χρόνια.
  - Mε περισσότερες στάσεις, σε επαγγ. κτίρια και ξενοδοχεία έως 200 κλινών κάθε 3 χρόνια
  - Δημοσίων χώρων και κτιρίων, ξενοδοχείων με περισσότερες από 200 κλίνες κάθε χρόνο.


  http://thessbomb.blogspot.com 
  πηγή
  Posted: 30 Jun 2018 12:30 AM PDT
  Οι Τράπεζες που ανήκουν σε ξένους τραπεζικούς Γύπες μέσα από κλεπτοκρατικές διαδικασίες, προωθούν τελευταία ένα απλό κόλπο για την υφαρπαγή-κλοπή της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών. Βγάζουν σε πλειστηριασμό με συνοπτικές διαδικασίες υπερχρεωμένα ακίνητα και επιχειρήσεις σε υψηλές τιμές, με συνέπεια κανένας ή ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συμμετάσχουν. Έτσι οι περισσότεροι πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι και τα συγκεκριμένα ακίνητα περιέρχονται στην ιδιοκτησία των τραπεζών. Στη συνέχεια, οι τράπεζες τις συγκεντρώνουν σε ένα ολόκληρο πακέτο, το οποίο το πουλούν σε ημέτερους funds-Γύπες, έναντι υποπολλαπλάσιων τιμών, στο 1/10, 1/20 ή και 1/30 της αξίας τους.

  Τόσο απλά, εύκολα και πρακτικά, η περιουσία των Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών που χτίστηκε με μόχθο και ιδρώτα, υφαρπάζεται από τις τράπεζες και τα κοράκια των αγορών που είναι όλοι τους ξένοι, με αρωγό τις προδοτικές νομοθετικές ρυθμίσεις της μνημονιακής και μεταμνημονιακής κατοχής. Και όλα αυτά γιατί οφείλουμε υποταγή στο “πάση θυσία στο ευρώ”…

  Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσια ρεπορτάζ των συστημικών ΜΜΕ για το σχετικό θέμα που μιλά απο μόνο του:

  “Από το σύνολο των 2.270 ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν δηλαδή ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction, οι τράπεζες απέκτησαν τα 1.112 ακίνητα, δηλαδή το 50% αυτών που βγήκαν στο σφυρί.

  Από το σύνολο των 2.270 ακινήτων που έχουν βγει προς εκποίηση, μόλις για τα 195 υπήρξαν τρίτοι αγοραστές. Αντιθέτως, για ένα σημαντικό αριθμό, που φθάνει τα 963 ακίνητα, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, δηλαδή δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά. Από τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί, μόνο οι 607 ματαιώθηκαν με τους οφειλέτες να επιχειρούν να έρθουν σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

  Ο ρυθμός ένταξης νέων πλειστηριασμών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καθιστά απόλυτα εφικτή τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι τράπεζες έναντι των Θεσμών για τη διενέργεια 18.000 πλειστηριασμών μέσα στο 2018, καθώς ήδη και πριν από την εκπνοή του πρώτου εξαμήνου οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί φθάνουν τους 11.050. 

  Σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα φτάσουν τους 40.000 από το 2019 και μετά, ενώ ο προγραμματισμός για φέτος προβλέπει τον πλειστηριασμό 10.000 ακινήτων, στόχος που αναμένεται να ξεπεραστεί.

  Την τάση αυτή επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των τελευταίων μηνών που δείχνουν γεωμετρική άνοδο, μήνα με τον μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους 48 πλειστηριασμούς που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, ο αριθμός τους τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκε στους 229 και στη συνέχεια πενταπλασιάστηκε, φθάνοντας τους 936 τον Μάρτιο και τους 1029 τον Απρίλιο”.

  Σε σχέση με το ως άνω ρεπορτάζ των συστημικών ΜΜΕ, αναρωτιόμαστε πόσο μεγαλύτερο θράσος θα είχαν οι αντίστοιχα εξωνημένοι δημοσιογράφοι στη διάρκεια της κατοχής 1941-44 για να δημοσιεύουν με αυτόν τον ξεδιάντροπο τρόπο την κλοπή της περιουσίας Ελλήνων πολιτών. Αλλά μάλλον όχι, αυτό δεν ισχύει. Γιατί ούτε οι Γερμανοί Ναζί της κατοχικής περιόδου 1091-44, δεν είχαν φτάσει σε τέτοιες ακρότητες. 

  odosdrachmis.gr
  το είδαμε ΕΔΩ
  Posted: 29 Jun 2018 11:30 PM PDT
  (λόγοι αγίου Παϊσίου- έχουν ειπωθεί πολλά χρόνια πριν, αλλά παραμένουν πολύ επίκαιροι. Ας δούμε τι έλεγε “με πόνο και αγάπη για τον σύχρονο άνθρωπο”).

  Εδα μία ψυχή πού, ν πρτα ταν σάν γγελος, δν τν γνώρισα μετά τσι πως ταν βαμμένη. « Θες λα πολύ καλά τ κανε, τς επα, λλ χει κάνει να μεγάλο λάθος σ΄ σένα!».«Γιατί, Πάτερ;», μο λέει. «Νά, στ μάτια τ δικά σου, δν βαλε μελάνη π κάτω! Ατ τ λάθος κανε! ν τούς λλους νθρώπους τούς φτίαξε καλούς, μορφους, κανε λάθος σ΄ σένα! Βρέ, χαμένο, δν τ καταλαβαίνεις; σχημίζεις τσι τν αυτό σου! Σάν ν χης μία βυζαντινή εκόνα κα τραβς πινελιές π ΄δ κι π ΄κε κα τν μουντζουρώνεις, τν χαλς. Πμε στν εκόνα το Θεο ν βάλουμε μπογιές; σάν νας ζωγράφος νάχη φτιάξη μία καλή εκόνα, κα πάει μετά νας πο δν ξέρει ζωγραφική, παίρνει τ πινέλο κα κάνει κάτι μουντζορες κα σχημίζει τν εκόνα το ζωγράφου. Τ διο κάνεις κι σύ. τσι εναι σάν ν λές στν Θεό: «Δν τάκανες καλά, Θεέ μου· γώ θ τ διορθώσω»»!

  Μία λλη ρθε μία μέρα μ κάτι νύχια μέχρι κε, σάν τ γεράκι, βαμμένα κόκκινα, κα μο λέει: «χω τ παιδί μου ρρωστα βαριά. Ν κάνης προσευχή, Πάτερ! Κάνω κα γώ προσευχή, λλά…»«Τί προσευχή κάνεις; τς λέω. σύ γρατζουνς τν Χριστό μ΄ ατ τ νύχια! Κόψε πρτα τ νύχια, ν γίνη καλά τ παιδί. Γι τν γεία το παιδιο σου, τουλάχιστον ν κόψης τ νύχια κα ν πετάξης τς μπογιές». «Ν τ βάψω σπρα, Πάτερ;». «γώ σου λέω ν ξεβάψης τ νύχια κα ν τ κόψης· ν κάνης μία θυσία γι τν γεία το παιδιο σου. Τί εναι ατά; ν ταν, Θες θ σ κανε μ νύχια κόκκινα». «Ν τ βάψω σπρα, Πάτερ;». ντε τώρα!… «Καλά θ πς κα σύ κα τ παιδί σου…»επα π μέσα μου.

  Τ παιδιά περισσότερο τ κρυολογε μητέρα, ταν δν εναι ντυμένη μ τν σεμνότητα κα προσπαθ κόμη κα ν «μαδάη» τ παιδιά της.

  Μπορε κάποιος ν εναι λίγο σχημος ν χη μία ναπηρία. Ξέρει Θες τι τσι θ βοηθηθ πνευματικά, γιατί τν Θεό Τν νδιαφέρει περισσότερο π τ σμα ψυχή. λοι χουμε τ καλά μας κα λίγα κουσουράκια –σταυρουδάκια, χι σταυρό – πο μς βοηθον γι τν σωτηρία τς ψυχς μας.

  Τί χαμένος κόσμος πάρχει σήμερα! Κα ο γυνακες τώρα βάζουν στ μαλλιά τούς κάτι κόλλες κα πς μυρίζουν! λλεργία σ πιάνει. ταν βλέπω κοσμικιά γυναίκα, μ κοσμικές μορφιές κα ρώματα, ηδιάζω σωτερικά. Μο επαν: « τάδε πγε στν Γερμανία ν μάθη ασθητική». «Κα τί εναι ασθητική;», ρώτησα. « ασθητικός, μο λένε, φτιάχνει τς γριές, νέες». Τότε θυμήθηκα· εχα δε κάποτε μία λικιωμένη πο εχε μία ριζόντια γραμμή στ μέτωπό της. Ρωτάω μετά ναν γνωστό της: «Τί χει, καημένη;». «Ά, τίποτε, μο λέει· κανε γχείρηση, γι ν τεντώση τ δέρμα της, ν φύγουν ο ρυτίδες». Κι γώ νόμιζα τι εχε χτυπήσει κα εχε χειρουργηθ… Πο φθάνει κόσμος σήμερα!

  από το βιβλίο: 

  ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ 
  ΛΟΓΟΙ Α’- ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ 
  έκδοση Ι. Ησυχαστηρίου “Ευαγγελιστής Ιωάννης ο θεολόγος” Σουρωτή Θεσσαλονίκης 

  πηγή
  Posted: 29 Jun 2018 10:30 PM PDT
  Κάποια μοναχή πήγε στην Κηφισιά και πήρε ένα ταξί, για να ανέβει στο Μοναστήρι [στην Ιερά Μονή Άγιο Παντελεήμονα Ν. Πεντέλης]. Ο ταξιτζής, που την μετέφερε, είχε ακούσει για τον πάτερα Σίμωνα [Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης] και ρώτησε την μοναχή γιατί ανεβαίνει επάνω.

  Εκείνη του είπε ότι πηγαίνει, για να εξομολογηθεί. Όταν άκουσε αυτό ο ταξιτζής, την ρώτησε με έκπληξη: 

  – Τι αμαρτίες έχεις εσύ που είσαι μοναχή;
  Εκείνη του απάντησε πως όλοι έχουμε αμαρτίες. Όταν έφτασε κοντά στο μοναστήρι, η άσφαλτος τελείωνε και άρχιζε ο χωματόδρομος, που ήταν χαλασμένος, και είπε η μοναχή να την αφήσει εκεί, αλλά ο ταξιτζής της είπε: 


  - Θα σε πάω μέχρι το Μοναστήρι.
  Όταν έφτασαν, η μοναχή του είπε να περάσει στην κουζίνα να πάρει έναν καφέ. Μόλις τελείωσε η μοναχή την εξομολόγησή της, είπε στον ταξιτζή: 

  – Θέλεις να πας μέσα να πεις καμιά λέξη να εξομολογηθείς και να πάρεις την ευχή του; 

  Ο ταξιτζής δέχτηκε, μπήκε μέσα, πήρε την ευχή του και άρχισε να εξομολογείται. Σηκώθηκε να φύγει, αλλά η πόρτα του κελιού δεν άνοιγε. Ο ταξιτζής λέει στον Γέροντα: 
  – Πάτερ Σίμων, η πόρτα του κελιού δεν ανοίγει.
  Ο Γέροντας του απάντησε:  

  – Παιδί μου, δε έχεις εξομολογηθεί όλες τις αμαρτίες· γι αυτό δεν ανοίγει.
   

  Ο ταξιτζής τα έχασε, συγκινήθηκε και εξομολογήθηκε όλες τις αμαρτίες του. Αφού είδε ο Γέροντας ότι τα είπε όλα, του διάβασε την ευχή. Όταν σηκώθηκε να φύγει, δεν πρόλαβε να να πιάσει την πόρτα και άνοιξε μόνη της. Μόλις βγήκε έξω τον ρώτησε η μοναχή: 
  – Πώς σου φάνηκε ο παππούλης; 
  – Τι να σου πω; Είχες δίκιο, αυτός είναι άγιος άνθρωπος, και της διηγήθηκε ό,τι συνέβη. Της είπε επίσης:
  – Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου είπες να εξομολογηθώ, γιατί αναπαύτηκε η ψυχή μου, αισθάνομαι άλλος άνθρωπος και φεύγω από δω όχι όπως ήρθα, αλλά σαν να έχω φτερά και πετάω.


  Από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά, «Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης, (1901-1988)
  Μαρτυρίες για τη ζωή και το έργο του», τόμος Β’.
  αναδημοσιευση Σημεια των καιρων
  Posted: 29 Jun 2018 01:00 PM PDT
  Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
  Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
  της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος 
  egerssi@otenet.gr 
  www.egerssi.gr 

  Στην πρόσφατη συνάντηση στη Ρόδο – στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών χωρών της ΝΑ Μεσογείου – μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του ομόλογού του Αλβανού Ντιτμίρ Μπουσάτι, συζητήθηκε να γίνει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για όλες τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών!

  Δηλαδή, της οριοθέτησης της ΑΟΖ, της ρύθμισης περιουσιών (που αξιώνουν οι ψευτοτσάμηδες) κλπ.

  Μετά την επικείμενη συμφωνία μεταξύ των δυο υπουργών, είναι αποφασισμένη συνάντηση Τσίπρα – Ράμα για να προχωρήσουν σε επικύρωση της συμφωνίας, που θα ανοίξει – όπως και στα Σκόπια – την πόρτα εισόδου της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Μιας νέας προδοτικής συμφωνίας!

  Πόλος πίεσης είναι η Γερμανία, η οποία πιέζει να γίνει Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας προκειμένου να υλοποιηθούν τα επεκτατικά σχέδια της Μέρκελ στην περιοχή των Βαλκανίων, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων! 

  Αυτή η συνάντηση Κοτζιά – Μπουσάτι ακολούθησε, της συναντήσεως των δυο ανδρών – όπως μας ενημέρωσε υψηλή και αξιόπιστη πηγή μας - τον μήνα Φεβρουάριο (στην Κρήτη;;;), όπου ζητήθηκε από τον Έλληνα ΥΠΕΞ ενόψει της επικείμενης συμφωνίας Ελλάδος και Σκοπίων, να μεσολαβήσει η Αλβανία ώστε το αλβανικό στοιχείο των Σκοπίων να κάτσει φρόνιμα, αποδεχόμενο αυτήν την προδοτική Συμφωνία για τα συμφέροντα της Ελλάδος!

  Βέβαια, υπήρξε απαίτηση ανταλλαγμάτων από τον αλβανικό παράγοντα!

  Με πρώτο μέτρο την παραχώρηση από ελληνικής πλευράς οικονομικών αποζημιώσεων στους ψευτοτσάμηδες!

  Όμως, κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει νέος Ασκός του Αιόλου, αφού θα αναγνωρίζεται επίσημα και για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση η ύπαρξη τσάμικου προβλήματος! Που είναι δεδομένο, πως στην συνέχεια θα εγερθούν από την Αλβανία κυριαρχικά δικαιώματα στην Θεσπρωτία!

  Αντιδρά ο Βουλγαρογενής Ιβάνοφ…

  Ωστόσο, στα Σκόπια αντιδρά στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκεόργκι Ιβάνοφ και δεν την υπογράφει, δημιουργώντας πολιτική ανωμαλία! Ισχυριζόμενος, ότι όταν ανέλαβε Πρόεδρος στη χώρα του το 2014 δεσμεύτηκε να μην αποδεχτεί αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας… Και αυτή η συμφωνία ακριβώς αυτό ζητάει… Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και ισχυροί κύκλοι περί τον Ιβάνοφ, ισχυριζόμενοι ακριβώς αυτήν την θέση, δηλαδή πως ο Πρόεδρος Ιβάνοφ θέλει συμφωνία περί την ονοματολογία των Σκοπίων χωρίς καμιά αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ!

  Όμως, είναι ακριβώς αυτή η αλήθεια της άρνησης του Ιβάνοφ, ώστε να αποδεχτεί τη συμφωνία των Πρεσπών; 

  Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι, ο Γκεόργκι Ιβάνοφ είναι Βουλγαρογενής. Και στα Σκόπια πέραν του αλβανικού στοιχείου – που φαίνεται να υποτάσσεται προκειμένου να αποκομίσει η Αλβανία κυριαρχικό δικαίωμα στη Θεσπρωτία, όπως παραπάνω αναφέρω – υπάρχει και αυξημένο βουλγαρικό στοιχείο που δεν συμφωνεί με αυτή την συμφωνία των Πρεσπών.

  Αφού η Βουλγαρία έχει επενδύσει πολλά στα Σκόπια με την εξωτερική της πολιτική, “μοιράζοντας” αφειδώς βουλγαρικά διαβατήρια σε Σκοπιανούς και επιτρέποντας την ελεύθερη φοίτηση νέων Σκοπιανών στα βουλγαρικά πανεπιστήμια!

  Ο Γκεόργκι Ιβάνοφ δε, χοντραίνει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι, απειλώντας πως αφού αυτή η συμφωνία, είναι μια συμφωνία υποτέλειας για τη χώρα του θα έχει ποινικές επιπτώσεις:
  «Η νομιμοποίηση αυτής της συμφωνίας δημιουργεί νομικές συνέπειες που αποτελούν τη βάση για την τέλεση ενός εγκλήματος»!

  Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ο Νίκος Κοτζιάς… 

  Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων των ΥΠΕΞ της ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ και της Αλβανίας!

  Βέβαια, ο καλύτερος σύμμαχος των δυο γειτόνων μας ήταν ο πρώην κομμουνιστής ΥΠΕΞ της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ήθελε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων!

  Ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ο Νίκος Κοτζιάς, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία, οι οποίες έκαναν μπλόκο των άμεσων ενταξιακών διαπραγματεύσεων και οριοθέτησαν αυτές εντός του επομένου 12μήνου!

  Ήταν δε, τέτοια η σύγχυση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά από αυτήν την απρόβλεπτη κατ΄ εκείνον εξέλιξη, ώστε ονοματίζοντας τις χώρες που μπλοκάρουν τις άμεσες ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ της πΓΔΜ και της Αλβανίας, είπε πως είναι η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία!

  Και βέβαια θα περιμένουμε από την κ. Μέρκελ να “τιμωρήσει” τον κακό και απρόσεκτο μαθητή, Νίκο Κοτζιά!

  Ο Ρότσιλντ και ο Σόρος σχεδίασαν το σύμφωνο των Πρεσπών…

  Και τώρα ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσουμε την είδηση βόμβα που έφτασε στ΄ αυτιά μας από μια από τις πολλές αξιόλογες πηγές μας!

  «Η σύνταξη του κατάπτυστου, επαίσχυντου και προδοτικού συμφώνου των Πρεσπών συντάχθηκε σε γραφείο του Λονδίνου, από τους Αντώνη Τζανακόπουλο, Χάρη Παμπούκη και Χρήστο Ροζάκη»!

  Αμέσως μόλις έφτασε σε μας αυτή η είδηση, ανατρέξαμε για περισσότερες πληροφορίες προκειμένου διά μέσω αυτών των πληροφοριών, να διαπιστώσουμε αν ευσταθεί αυτή η πληροφορία μεγατόνων, που σε άλλη χώρα ενδεχομένως να έριχνε την κυβέρνηση!

  Ο Αντώνης Τζανακόπουλος είναι ο μικρότερος αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διατηρώντας άριστες σχέσεις με τους πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικότερα με το Εργατικό Κόμμα, λόγω των σκληρών “αριστερών” του καταβολών και πεποιθήσεων! Ο Αντώνης Τζανακόπουλος ζει εδώ και πολλά χρόνια μόνιμα στο Λονδίνο! Έχει άριστες σχέσεις με αξιωματούχους του ΟΗΕ, γι΄ αυτό συμμετείχε της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συζητήσεις για το Κυπριακό που έγιναν στην Ελβετία!

  Τον Αντώνη Τζανακόπουλο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς τον τοποθέτησε με απόφασή του, ως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, με θητεία τριών ετών, με αρμοδιότητα τις διεθνείς συμβάσεις και τις διεθνείς συμφωνίες.

  Στην ίδια Επιτροπή, που δημιούργησε σεισμικές αναταράξεις στο ΥΠΕΞ από διπλωμάτες του, οι οποίοι ενοχλήθηκαν βαθύτατα από τη στιγμή που την αποκλειστική ευθύνη νομικών υποθέσεων και συμβάσεων, την είχαν εκείνοι και τώρα αυτές οι αρμοδιότητες μετατοπίζονται για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος, μετέχουν και ο Χρήστος Ροζάκης, εξ απορρήτων συνεργάτης και υπουργός του ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και ο Χάρης Παμπούκης, εξ απορρήτων συνεργάτης και υπουργός του άλλου ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου!

  Να σημειωθεί επίσης, ότι άπαντες οι αναφερόμενοι και ο Νίκος Κοτζιάς γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και προφανώς απηχούν τις ίδιες ανθελληνικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις!

  Επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο για να πει τον καημό του...

  Μετά την επαναστατική διάθεση του ελληνικού λαού να μην αποδεχτεί με τίποτε την συμφωνία των Πρεσπών, που παραχωρεί κυριαρχικά μας δικαιώματα στα Σκόπια, κατ΄ επιθυμία – εντολή – του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Λονδίνο για να πει τον πόνο του στην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

  Η οποία, δήλωσε βαρύγδουπα, ανερυθρίαστα και προκλητικά: 
  «Η φιλία των δυο χωρών πηγαίνει αιώνες πίσω και σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ»!

  Ναι, πηγαίνει πολύ πίσω αυτή η λυκοφιλία των Βρετανών! Πηγαίνει στο ύπουλο παιχνίδι αυτής της χώρας κατά της Πατρίδος μας στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922! Πηγαίνει στο δόλιο σχέδιό τους του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος το 1944! Πηγαίνει στην συμμετοχή τους στη διχοτόμηση της Κύπρου το 1974!

  Φτάνει πια η απλόχερη φιλία των Βρετανών! Γιατί, όταν ακούμε τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις, κάτι κακό θα μας βρει!

  Βέβαια στο Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε και τον Τζέρεμι Κόρμπιν! Τον επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, με τον οποίο ο Αντώνης Τζανακόπουλος έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις!

  Τελικά, όλα τα προδοτικά σχέδια κατά της Ελλάδος, έχουν κέντρο το Λονδίνο!

  Όπου εκεί βρίσκεται και η μεγάλη Τεκτονική Στοά της Αγγλίας! Η Παλαιά Μυστική Αδελφότητα του Κόσμου, που χωράει δεξιούς, αριστερούς και όλους τους υποτακτικούς του Διεθνούς Συστήματος!
  Επανέρχομαι… 

  ΣΗΜ.: Δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018
  http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/cover/public/24774792_47.jpg?itok=GN-b57Ge
  Posted: 29 Jun 2018 12:30 PM PDT
  Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

  Οι Πολίτες μίας χώρας δεν κερδίζουν απολύτως τίποτα, σκύβοντας το κεφάλι και συμπεριφερόμενοι όπως το εξημερωμένο, πεινασμένο σκυλί – το οποίο περιμένει υπάκουα την όποια τροφή του προσφέρουν οι κύριοι του.

  «Η δραστηριοποίηση των Ελλήνων πολύ φοβάμαι μήπως δεν έρθει ποτέ. Αρχίζει δυστυχώς να φαίνεται στον ορίζοντα ότι τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι έμμισθοι υπηρέτες που τους εκπροσωπούν εδώ, έχουν δίκιο. Αυτός ο λαός είναι τόσο τσακισμένος που μπορείς να του κάνεις τα πάντα: 

  Να του πάρεις χρήματα, περιουσία, αξιοπρέπεια, να του ληστέψεις τη γη του (κάναμε αρχή με τη Μακεδονία, έρχονται Ήπειρος, Θράκη και νησιά), να τον πνίξεις στους ξένους μετανάστες, πιθανόν να εκπορνεύσεις τις γυναίκες του (η πείνα θα κάνει και πάλι το θαύμα της), να τον κάνεις να ξεχάσει ακόμα και τη γλώσσα του και την καταγωγή του» (Ι.R. σχόλιο αναγνώστη, πηγή).

  Άποψη 

  Υπενθυμίζουμε μετά την «μειοδοσία» της Μακεδονίας, το τέταρτο μνημόνιο έως το 2060 και τη συμφωνία της ντροπής που φέρνει πιο κοντά την ώρα μηδέν για
  την Ελλάδα ότι, στο πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική, άμεση Δημοκρατία, η μοναδική προστασία των Πολιτών από τυχόν κομματικές συμμορίες που δημιουργούνται, από την ενδεχόμενη διαπλοκή της νομοθετικής, κυρίως δε της εκτελεστικής εξουσίας με την οικονομική Ολιγαρχία και με τα ΜΜΕ, είναι ασφαλώς ο τρίτος πυλώνας – η Δικαστική εξουσία.


  Όταν όμως μία χώρα ευρίσκεται υπό την κατοχή των δανειστών της οι οποίοι, όπως στο οδυνηρό παράδειγμα των ελληνικών τραπεζών, επιβαρύνουν συνεχώς τους Πολίτες με νέα χρέη (εν προκειμένω με 40 δις € ή με 15 ετήσια ΕΝΦΙΑ), έχοντας αντικαταστήσει το Σύνταγμα με τα μνημόνια, με το τέταρτο κατά σειρά σήμερα που δεσμεύει την Ελλάδα έως το 2060 και τους νόμους με τις δικτατορικές εντολές της Τρόικας, η τρίτη δημοκρατική εξουσία αδυνατεί να λειτουργήσει.

  Πόσο μάλλον αφού δεν διαπλέκεται και δεν διαφθείρεται τόσο εύκολα, όπως οι δύο άλλες, ενώ δεν έχει την παραμικρή βοήθεια από τα ΜΜΕ – τα οποία όχι μόνο δεν αναφέρουν την αλήθεια στους Πολίτες αλλά, πολύ χειρότερα, ορισμένα από αυτά τους αποπροσανατολίζουν, έτσι ώστε να μην αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα τους. Αρνούμαστε βέβαια να αποδεχθούμε τη «συναλλαγή» με την κυβέρνηση που προσάπτεται στη Δικαιοσύνη, με κριτήριο τη σχετικά πρόσφατη αύξηση των αποδοχών των ανωτάτων δικαστικών που λέγεται ότι τους προσέφερε ο πρωθυπουργός – κάτι με το οποίο δεν είναι δυνατόν να συμφώνησαν, λειτουργώντας συντεχνιακά και αδιαφορώντας για τα δεινά των υπολοίπων.

  Περαιτέρω, όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους στυγνά εγκλήματα, όπως το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και της χώρας, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον της, η Δικαστική εξουσία οφείλει να παρεμβαίνει, όσο και αν της κοστίσει κάτι τέτοιο – ενώ δεν πρέπει να δέχεται κανένα απολύτως προνόμιο, εάν δεν προσφέρονται ανάλογα στους υπόλοιπους Έλληνες.

  Εκτός από τη Δικαστική εξουσία βέβαια, οφείλουν να προστατεύσουν την Ελλάδα και οι δικηγορικοί σύλλογοι – οι οποίοι είναι επίσης υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων, καθώς επίσης των νόμων που εγγυώνται την απονομή της δικαιοσύνης, σε ένα κράτος που δεν θέλει να μετατραπεί σε αποτυχημένο ή/και σε ζούγκλα. Επίσης οι σύνδεσμοι των λογιστών, όπως και των άλλων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν ασφαλώς περισσότερες γνώσεις από τους απλούς Πολίτες – κυρίως δε, μεγαλύτερες δυνατότητες.

  Στο σημείο αυτό οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι Ισλανδοί οδήγησαν στη φυλακή όλους τους υπεύθυνους της δικής τους τραγωδίας – μεταξύ των οποίων αρκετούς τραπεζίτες. Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να θέσουν υπό καθεστώς χρεοκοπίας τις τράπεζες, εθνικοποιώντας τες με στόχο την προστασία των Πολιτών – όπως θα ήταν υποχρεωμένη η Ελλάδα, εάν ακολουθούσε το δρόμο της στάσης πληρωμών, αποδίδοντας τις ευθύνες της χρεοκοπίας της σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν.

  Βέβαια, η χρεοκοπία είναι ένα εξαιρετικά οδυνηρό γεγονός, το οποίο δεν μπορεί να συστηθεί από κανέναν σε μία χώρα. Ακόμη πιο οδυνηρή είναι όμως η πτώχευση, αφού προηγηθεί η λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η οποία ευρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ελλάδα – κρίνοντας από το γεγονός ότι, κρατική περιουσία αξίας άνω των 300 δις € έχει δοθεί ως εγγύηση στους δανειστές «αντί πινακίου φακής» με τα διαδοχικά μνημόνια, ενώ η εξαιρετικά υποτιμημένη ιδιωτική ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος της στις ξένες πλέον τράπεζες, οι οποίες θα την κατασχέσουν και θα την πλειστηριάσουν.

  Ελάχιστοι βέβαια συνειδητοποιούν πως με την ανεργία, καθώς επίσης με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των εισοδημάτων που προηγήθηκαν του εγκλήματος, αφενός μεν έχουν απαξιωθεί τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, αφετέρου τους έχει έμμεσα απαγορευθεί να εξυπηρετούν τα δάνεια τους – ενώ οι υπερβολικοί φόροι λειτουργούν ουσιαστικά ως η χαριστική βολή για πάρα πολλούς δανειολήπτες, οι οποίοι κάποια στιγμή θεώρησαν πως είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα μικρό σπίτι, εμπιστευόμενοι την πατρίδα τους.

  Κρίνοντας δε από τις ειδήσεις που αφορούν τις νέες μεθόδους και τους νέους ελέγχους των εισοδημάτων και της περιουσίας των Ελλήνων, εύλογα συμπεραίνει κανείς πως οι φορολογικοί διωγμοί που υφίστανται ήδη, θα ενταθούν στο μέλλον – αφού έχουν καταδικαστεί να πληρώσουν για τα χρέη της χώρας τους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν οφείλεται καθόλου στην ίδια, αλλά στην πολιτική που της επιβλήθηκε μετά το 2010 από την Τρόικα (το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων).

  Μπορεί φυσικά να κάνουμε λάθος εκτιμήσεις όσον αφορά όλα τα παραπάνω, ή να έχουν δίκιο που «σιωπούν τα πρόβατα» (άρθρο), βυθισμένα στον ύπνο του δικαίου. Εν τούτοις, όταν απευθύνεται κανείς σε ώριμους Πολίτες, οι οποίοι έχουν πλέον όλες τις εμπειρίες που απαιτούνται για να κρίνουν σωστά μετά από οχτώ συνεχή χρόνια κρίσης που την επιδεινώνουν συνεχώς, μπορεί να γράφει ελεύθερα την υποκειμενική του άποψη – γνωρίζοντας πως θα ζυγιστεί σωστά, οπότε δεν θα επηρεάσει αρνητικά κανέναν.

  Σε κάθε περίπτωση όμως, η δικαιολογία του τύπου «δεν ήξερα» έχει πάψει πλέον να ισχύει για όλους εμάς τους απλούς Πολίτες – οπότε είμαστε πια συνυπεύθυνοι σε όλα αυτά που δρομολογούνται με αποτέλεσμα, εάν υποθέσουμε πως είναι εγκλήματα, να θεωρούμαστε συνεργοί και συνένοχοι όταν δεν αντιδρούμε.

  Η συλλογική χειραγώγηση 

  Συνεχίζοντας, αυτό που μας κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ο εμποτισμός των Ελλήνων με την αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η χώρα χρειαζόταν ένα «ταρακούνημα», για να αλλάξει τη διεφθαρμένη νοοτροπία της – η οποία είναι δήθεν αυτή που την οδήγησε στη χρεοκοπία. Με απλά λόγια ότι, μόνο εάν πεθάνει κανείς μπορεί να καταλάβει πόσο ωραία είναι η ζωή, οπότε ήταν σωστή η δολοφονία της Ελλάδας – χωρίς να αναρωτιούνται σε τι ωφελεί έναν πεθαμένο η διαπίστωση του πόσο πολύτιμη είναι η ζωή!

  Εν προκειμένω φαίνεται πως έχουν πεισθεί οι περισσότεροι Έλληνες, έχοντας μετατραπεί πια σε θύματα των δανειστών με αποτέλεσμα να κατηγορούν οι ίδιοι τον εαυτό τους ότι, μόνο στη χώρα τους επικρατεί διαφθορά – αδυνατώντας πλέον να ανοίξουν τα μάτια τους και να εκτιμήσουν σωστά αυτά που συμβαίνουν σε άλλα κράτη και σε άλλες κοινωνίες.
  Στο παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία μας κουνάει επιτιμητικά το χέρι και μας κατηγορεί για διαφθορά, όλοι πλέον γνωρίζουν πως οι επιχειρήσεις της είναι οι μεγαλύτεροι διαφθορείς παγκοσμίως – έχοντας όμως το θράσος να ιδρύσουν τη «Διεθνή Διαφάνεια» με έδρα το Βερολίνο, μέλη της οποίας είναι αυτές ακριβώς οι διεφθαρμένες εταιρείες (ανάλυση).


  Εκτός από τη διαφθορά τώρα που βασιλεύει στη χώρα αυτή, οι απάτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ξανά εκ μέρους των εταιρειών της, δεν έχουν τέλος – υπενθυμίζοντας την περίπτωση της Volkswagen, καθώς επίσης της Deutsche Bank, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από την ίδια την αστυνομία της χώρας της ως εγκληματική συμμορία.

  Επί πλέον, η Γερμανία κατέχει την 8η θέση παγκοσμίως, στη νόμιμη φοροδιαφυγή και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος (ανάλυση), ενώ οφείλει να συνειδητοποιήσει κανείς πως δεν είναι περισσότερο ένοχος ένας μικροεπαγγελματίας που φοροδιαφεύγει (χωρίς φυσικά να τον δικαιολογούμε), από μία πολυεθνική που δεν πληρώνει φόρους, επειδή οι πολιτικοί της έχουν εξασφαλίσει τρόπους για να τους αποφεύγει. Πόσο μάλλον όταν στην πρώτη περίπτωση τα ποσά είναι σχεδόν αμελητέα, ενώ στη δεύτερη τεράστια – τα οποία τελικά καλούνται να αναπληρώσουν οι απλοί άνθρωποι, με την αύξηση της φορολογίας τους.

  Τέλος, όλοι γνωρίζουν πως το γερμανικό θαύμα είναι ένας μεγάλος μύθος, αφού στην ουσία επρόκειτο για ένα αμερικανικό εγχείρημα (άρθρο) – ενώ η Γερμανία είναι αυτή που έχει καταστρέψει την Ευρωζώνη απομυζώντας την, με την εφαρμογή της πολιτικής της φτωχοποίησης του γείτονα (ανάλυση). Αν μη τι άλλο, οι Η.Π.Α. το έχουν πια συνειδητοποιήσει, οπότε δεν πρόκειται να το επιτρέψουν – ενώ διαθέτουν όλα τα μέσα για να το επιβάλλουν, κρίνοντας από τη συμπεριφορά τους απέναντι στις δύο χρεοκοπημένες γερμανικές τράπεζες, καθώς επίσης από τους δασμούς που δρομολογούν.

  Βέβαια δεν είναι μόνο η Γερμανία διεφθαρμένη, αν και θεωρείται πρωταθλήτρια της απάτης, κρίνοντας από τη Volkswagen και τη Deutsche Bank – αλλά, επίσης, πολλές άλλες χώρες, όπως η βασίλισσα της φοροδιαφυγής, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο κοκ.

  Στα πλαίσια αυτά, το να ενοχοποιούν οι Έλληνες μόνο τον εαυτό τους, θεωρώντας πως είναι δίκαιη η τιμωρία τους λόγω των μεγάλων αμαρτιών τους, μόνο ως συλλογική ανοησία μπορεί να θεωρηθεί – η οποία είναι το αποτέλεσμα της χειραγώγησης, καθώς επίσης η μεγαλύτερη ίσως ασθένεια της χώρας μας σήμερα.

  Επίλογος

  Έχουμε την ελπίδα πως το «ελληνικό γονίδιο», το οποίο στηρίζεται σε μία πολύτιμη, μοναδική στον πλανήτη ιστορία άνω των 40 αιώνων, δεν έχει εξαφανισθεί – πως οι Έλληνες δηλαδή δεν έχουν εντελώς «εκφυλισθεί» και αφελληνισθεί.

  Επομένως, κάποια στιγμή θα αντιδράσουν στην κατοχή και στη λεηλασία της πατρίδας τους σκεφτόμενοι, αν μη τι άλλο, το μέλλον των παιδιών τους – καθώς επίσης συνειδητοποιώντας ότι, δεν κερδίζει κανείς απολύτως τίποτα, σκύβοντας το κεφάλι και συμπεριφερόμενος όπως το εξημερωμένο, πεινασμένο σκυλί που περιμένει υπάκουα την όποια τροφή του από τους «κυρίους» του. 

  Analyst.gr
  Posted: 29 Jun 2018 11:30 AM PDT
  Γράφει ο Πολυδεύκης
  Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics and Daily News 


  Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρακολουθήσει στα ΜΜΕ, σειρά ανακοινώσεων με τις οποίες οι ιδιοκτήτες αυτών κατηγορούν την κυβέρνηση για τη διαδικασία παροχής νέων αδειών. Η προπαγάνδα επί του θέματος δίνει και παίρνει από όλες τις πλευρές και ο καθένας κρύβει μέσα σε πλήθος ψεμάτων την πραγματική αλήθεια: Τα ΜΜΕ είναι εξουσία και την εξουσία όλοι θέλουν να την ελέγξουν.

  Στο χώρο των media υπάρχει μία μικρή αλήθεια που αρκετοί παραβλέπουν. Τα ΜΜΕ δεν αναπτύσσονται οπουδήποτε αλλά σε «ανεπτυγμένες» και εύρωστες κοινωνίες με συγκέντρωση πλούτου σε λίγους, είτε μιλάμε για κρατικό είτε για ελεύθερο καπιταλισμό. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι τα ΜΜΕ τροφοδοτούνται και τροφοδοτούν το μονοπώλιο, μέσω των οικονομικών σχέσεων διασύνδεσης με το εμπόριο, οι οποίες ονομάζονται με μία λέξη: διαφήμιση.

  Ο βομβαρδισμός εκπομπών, διαφημιζόμενων προϊόντων, προσκεκλημένων και καναλιών εξυπηρετεί αποκλειστικά ένα σκοπό, αυτόν της ανάπτυξης ψευδαίσθησης ελευθερίας, λόγω του φαινομενικού πλουραλισμού. Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας… πόσες φορές φάνηκε χρήσιμη μία διαφήμιση ενός αυτοκινήτου των 30000 ευρώ ή ενός κινητού των 700 ευρώ σε μία κοινωνία όπως η ελληνική του 2016? Αυτές οι διαφημίσεις, όπως και τα τόσα δελτία ειδήσεων που εκπέμπονται σχεδόν ταυτόχρονα και με σχεδόν ίδια σειρά θεμάτων δημιουργούν αυτήν ακριβώς την ψευδαίσθηση. Νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να αγοράσουμε, να δούμε, να αποφασίσουμε ότι θέλουμε…

  Από τη στιγμή που ο έλεγχος της οικονομικής και πολιτικής ζωής του σύγχρονου κόσμου υπάγεται σε μονοπωλιακούς όρους όλα τα παραπάνω είναι και θα είναι ψευδαισθήσεις. Το αγοραστικό κοινό είναι καθοδηγούμενο από τη στιγμή που κάθε νέα επιχείρηση δε μπορεί να συγκριθεί με τις πλέον εύγνωστες του χώρου. Δεν είναι θέμα ποιότητας, είναι θέμα προβολής. Διότι σε αρκετά προϊόντα κρίνουμε βάσει της μάρκας και όχι βάσει της ποιότητας. Αυτό οδηγεί σε μία γενίκευση της κρίσης μας, η οποία εξαρτάται από όρους επιφανειακούς, εξωτερικών κριτηρίων, αλλά και αποκόμισης κέρδους. Με τον ίδιο τρόπο που συντηρείται το μονοπώλιο στις αγορές, συντηρείται και το μονοπώλιο στην πολιτική ζωή, μέσω πολιτικών φορέων που έχουν διαφημιστεί από εταιρείες, ΜΜΕ και το μονοπωλιακό ιδιωτικό κεφάλαιο.

  Η προπαγάνδα δεν είναι σημερινό φαινόμενο, αλλά ξεκινά από τη φεουδαρχική Ευρώπη. Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι υπήρχε άμεση επαφή του πομπού και του δέκτη, με τον τελευταίο, ουσιαστικά να διαμορφώνει το μήνυμα του πομπού. Σήμερα δεν απαιτείται να προηγηθεί η ανάλυση των επιθυμιών του κοινού, αφού από μικρή ηλικία λαμβάνουμε παθητικά την πληροφορία από το βιβλίο ή την τηλεόραση. Οι λόγοι αυτής της διαφοροποίησης έγκεινται στον αναλφαβητισμό, που δεν επέτρεπε την παθητική λήψη των μηνυμάτων και στην έλλειψη τεχνολογίας. Η δυσκολία στην μετακίνηση των πολιτών εξασφάλιζαν την απομόνωση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, ακόμα και εντός της ίδιας χώρας, ενώ και οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες προωθούσαν την προπαγάνδα μέσα από τα κινητά μέρη του πληθυσμού.

  Η καπιταλιστική επανάσταση του 16ου αιώνα θα αλλάξει αυτή τη μορφή επικοινωνίας. Διότι η τυπογραφία δεν ήταν από μόνη της αρκετή για να πετύχει κάτι τέτοιο. Οι Κινέζοι, επί παραδείγματι, είχαν εφεύρει το πρώτο σύστημα τυπογραφίας τον 9ο αιώνα μ.Χ. (868 μ.Χ.), αλλά μόνο στην καπιταλιστική Ευρώπη συνέτρεχαν ταυτόχρονα οι κοινωνικές ανάγκες και οι τεχνολογικές εξελίξεις για την αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας.

  Στο φεουδαρχισμό η λήψη αποφάσεων γινόταν από το μονάρχη και επηρεαζόταν από τους φεουδάρχες. Δε χρειαζόταν η δημοσιότητα για τη διαμόρφωση της γνώμης του. Με την καπιταλιστική επανάσταση και την ανάληψη της εξουσίας από την αστική τάξη χρειαζόταν η διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Αυτή η εξέλιξη έφερε και την δημιουργία της εφημερίδας, που προσφέρει δημόσια πολιτική συζήτηση και κριτική. Η εφημερίδα ήταν το πρώτο οικονομικό εργαλείο στην πληροφόρηση για την διεξαγωγή του εμπορίου. Όπως ήταν αναμενόμενο η είσοδος ενός τέτοιου εργαλείου στις σύγχρονες κοινωνίες επέφερε και άρθρα εντός των Συνταγμάτων κάθε χώρας περί ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά και την ανάγκη των μεγαλοεπιχειρηματιών να αποκτήσουν ένα μέσο ενημέρωσης, ώστε να αποτελούν τη σύγχρονη «αυλή» της εξουσίας.

  Ο τύπος ουσιαστικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ιδιωτικό κεφάλαιο, αφού ξεκίνησε ως ιδιωτική επιχείρηση. Πολύ γρήγορα μπορούμε να δούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός αποκόμισε κέρδη από αυτόν και στηρίχτηκε στα όργανά του. Επί παραδείγματι η ανάπτυξη του αποικιοκρατικού καπιταλισμού έφερε και το εξωτερικό ρεπορτάζ, με την Αγγλία να αποτελεί το πλέον καλά πληροφορημένο κράτος στην Ευρώπη για πάνω από δύο αιώνες, καθαρά λόγω του δικτύου των ανταποκριτών των εφημερίδων της, ανά τον κόσμο. Τούτο σημαίνει ότι τα συμφέροντα των ιδιοκτητών εφημερίδων και του ιδιωτικού κεφαλαίου ήταν κοινά, γεγονός που διευκόλυνε τον πόλεμο εναντίον του κράτους των ευγενών γαιοκτημόνων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που στα «δημοκρατικά» πολιτεύματα προωθήθηκε η ελευθερία του τύπου, που ουσιαστικά στήριζαν την αστική τάξη και τη σύγκρουση αυτής με το παλιό καθεστώς. Εξού και η Αγγλία αποτέλεσε την πρώτη χώρα που απαγόρευσε τη λογοκρισία, αλλά εφάρμοσε το καθεστώς της χορηγηθείσας άδειας, ώστε να δημιουργηθεί εν τέλει μία κλειστή κάστα ιδιοκτητών εφημερίδων. Αυτή η εξέλιξη ακολουθήθηκε από όλες τις χώρες στον κόσμο, με τα γνωστά αποτελέσματα του σήμερα και τον πόλεμο μεταξύ μεγαλοεπιχειρηματιών για τη χορήγηση μίας άδειας.

  Η ανάπτυξη των μεταφορών, επέφερε και την ανάπτυξη στη διακίνηση των ιδεών, η οποία εκτίναξε την δύναμη του μέχρι τότε εργαλείου. Η αυξημένη δύναμη επέφερε και αυξημένα έσοδα προς το κράτος από τους φόρους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η αγοραστική δύναμη συνειδήσεων με δωροδοκίες προς τις εφημερίδες. Έτσι φτάσαμε στην συνύπαρξη του άρθρου περί ελεύθερης διακίνησης ιδεών και του νόμου περί λιβελογραφίας και απόψεων που αντιτίθενται προς το δημόσιο συμφέρον…

  Με την πτώση του φεουδαρχισμού μπορούμε να παρατηρήσουμε τη διόγκωση του Τύπου και την προσπάθεια από μικρές συνεταιριστικές ομάδες να εισέλθουν στο χώρο («εργατικός» τύπος). Η ύπαρξη ιδεολογικού υπόβαθρου σε αυτή την προσπάθεια δεν έμεινε απαρατήρητη από τον κρατικό και μεγαλοεπιχειρηματικό χώρο («αστικός» τύπος), ο οποίος απειλείτο, οικονομικά, από την είσοδο νέων εφημερίδων στο χώρο. Ακολούθησαν δικαστικές διώξεις, αύξηση του φόρου στον Τύπο, που δημιουργούσε άνισες συνθήκες επιβίωσης μεταξύ του «αστικού και «εργατικού» τύπου, εκβιομηχάνιση της διαδικασίας εκτύπωσης με πανάκριβα μηχανήματα και ειδικό χαρτί[1] και η δημιουργία των πρώτων δημοσιογραφικών πρακτορείων, που πουλούσαν τις υπηρεσίες ενημέρωσής τους προς τα Μέσα. Οι εξελίξεις αυτές ήταν ένας οικονομικός στραγγαλισμός για κάθε προσπάθεια που δε στηριζόταν από μεγάλα κεφάλαια.

  Ο «εργατικός» τύπος απεβίωσε από τον ανταγωνισμό, που έπνιξε κάθε ελπίδα βιωσιμότητάς του, κι έτσι ο αστικός τύπος έγινε μονοπώλιο. Το μονοπώλιο αυτό πέρασε από τον κρατικό έλεγχο (κομματικές επιχορηγήσεις), στον έλεγχο των διαφημιστών, οι οποίοι όδευαν μεγάλο όγκο κεφαλαίων προς τα ΜΜΕ στοχεύοντας στην πλούσια μεσαία και αστική τάξη. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το πεδίο του σύγχρονου τύπου. Ο «αστικός» τύπος έχει επικρατήσει μέσω της διαφήμισης και πλέον καυχιέται για τους ανιδιοτελείς αγώνες που έχει δώσει εναντίον του κεφαλαίου! Πρόκειται για τα ίδια μέσα τα οποία επιβιώνουν από τις διαφημίσεις που λαμβάνουν από το ιδιωτικό κεφάλαιο, για τα ίδια μέσα τα οποία ανήκουν σε ομίλους μεγαλοκεφαλαιούχων που αποσκοπούν στη διαχείριση της κοινής γνώμης. Το οξύμωρο αυτό γεγονός επιτυγχάνεται μέσω της διαστρέβλωσης της γλώσσας και των εννοιών, που οδηγούν στο φαινόμενο της γενίκευσης (Σύγχρονος Τύπος = Τύπος = «εργατικός» Τύπος και μάχιμη δημοσιογραφία).

  Ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός που επήλθε στα τέλη του 18ου αιώνα και της επέκτασης των σφαιρών επιρροής, εισήλθε και στο δημοσιογραφικό πεδίο. Έτσι τα δημοσιογραφικά δίκτυα, που αναπτύχθηκαν από το 1837, άρχισαν να παγκοσμιοποιούνται και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Η ανάπτυξη της αφίσας στη Γαλλία και η υποχρεωτική διδασκαλία, που οδήγησε σε μείωση του αναλφαβητισμού, προώθησε το χώρο των διαφημίσεων. Οι λιγότεροι αναλφάβητοι σήμαιναν μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό, άρα ένα συγκεντρωμένο αγοραστικό ποίμνιο για τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Το ύφος γραφής απέκτησε ομοιομορφία, η οποία εξαρτάτο από το αγοραστικό κοινό, το οποίο στόχευαν οι διαφημιστές που χρηματοδοτούσαν τις εφημερίδες.

  Αυτό είναι και η αρχή της μαζοποίησης της ενημέρωσης. Τα ΜΜΕ περνούν κοινά μηνύματα τα οποία ξεκινούν από τα άκρα, συλλαμβάνοντας τον παλμό των διαφορετικών κοινωνικών και πολιτικών ομάδων και σταδιακά τείνουν προς το κέντρο μέσω της «αντικειμενικότητας» και της αξιολογικής ουδετερότητας. Αυτό δημιουργεί τη μάζα των «μέσων ανθρώπων», το «φασισμό της κοινής λογικής», έννοιες που ουδέποτε δικαιολογούνται, όποτε και αν χρησιμοποιούνται, αντιθέτως αφαιρούν τη δυνατότητα και το δικαίωμα για οποιαδήποτε αντίρρηση, επειδή αυτή η αντίδραση θα ξεχώριζε το άτομο από το «κοινό». Κάπως έτσι παρατηρούμε σήμερα από τα μεγάλα ΜΜΕ να εισέρχονται μέσω εκπομπών και δελτίων ενημέρωσης έννοιες πολυπολιτισμικότητας και αποδοχής της «διαφορετικότητας», η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την έννοια του παραλόγου και του «παρά φύσει». Δημιουργείται η μαζική κουλτούρα, η οποία εκπέμπεται σε εικοσιτετράωρη βάση, μέσω του κινηματογράφου με πολλαπλές προβολές και των τηλεοπτικών σειρών, οι οποίες συμβάλουν στη σύγχυση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ζωής. Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος αντικατέστησαν το πάνθεον των αρχαίων 12 θεών και οι ίντριγκες και τα σκάνδαλα θυμίζουν πλέον κακογραμμένη κωμωδία του Αριστοφάνη.

  Το ραδιόφωνο από την άλλη γνώρισε άνθηση το 1920-30. Τούτο οφείλεται για άλλη μία φορά στην τεχνολογική εξέλιξη, αφού η τιμή της ραδιοφωνικής συσκευής κατρακύλησε πάνω από 10000 φορές. Η εξάρτηση του κόσμου από τις ραδιοφωνικές συσκευές ήταν ίδια με την εξάρτηση που βλέπουμε σήμερα από διάφορες ηλεκτρονικές εφαρμογές. Οι οικογένειες επέστρεφαν έπιπλα ή ακόμα και καθυστερούσαν το νοίκι για να εξοικονομήσουν τα χρήματα για την επισκευή της ραδιοφωνικής συσκευής τους. Το ραδιόφωνο, ελλείψει άλλων μαζικών μέσων ψυχαγωγίας, κάλυπτε τις ανάγκες της εποχής. Μουσική για ανάταση της ψυχολογίας, κωμικές εκπομπές και δραματικά νέα για την απόσπαση του ατόμου από τα προσωπικά του προβλήματα.

  Στη σύγχρονη επιχειρηματική οικονομία ισχύει ο κανόνας της συγκέντρωσης του κεφαλαίου. Στην αρχή υπάρχει εισροή μικρών κεφαλαίων που εξελίσσουν τον κάθε κλάδο και εν συνεχεία, με την εδραίωση αυτών, ξεκινά η τεχνολογική εξέλιξη που απαιτεί μεγάλα κεφάλαια. Τούτο ουσιαστικά κλείνει τις πόρτες για κάθε άλλο μικροκεφαλαιούχο που θέλει να εισχωρήσει στο χώρο. Παρόλο δηλαδή που ο χώρος διατείνεται ως ανοιχτός προς όλους, ουσιαστικά αποτελεί έναν κλειστό κλάδο. Το δε κράτος εξυπηρετείται από την ύπαρξη μονοπωλιακών όρων, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη ιστορία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών και τη διατίμηση αυτών σε ύψη δεκάδων εκατομμυρίων. Σε αντίθετη περίπτωση το κράτος θα προωθούσε, μέσω θέσπισης βιώσιμων όρων, τη δημιουργία μικρών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα ασχολούνταν με τα ΜΜΕ, αντί για τη θωράκιση των μεγαλοεργολάβων, τους οποίους κατά τ’άλλα καταπολεμά.

  Η ενημέρωση ακολουθεί τα ίδια βήματα με τον επιχειρηματικό κόσμο. Προηγείται η οριζόντια επέκταση των ισχυρών εταιρειών, μέσω της εξαγοράς άλλων μέσων και της δημιουργίας ομίλων. Εν συνεχεία ακολουθεί η κάθετη επέκταση, δηλαδή η είσοδος των ομίλων αυτών, στο χώρο της παραγωγής πρώτων υλών, γεγονός που επιτρέπει τον έλεγχο των διακυμάνσεων των τιμών και του κόστους. Επίσης εισέρχονται στο χώρο της διακίνησης του προϊόντος, με αποτέλεσμα οι ενέργειες αυτές να καταλήγουν στον αυταρχικό έλεγχο της αγοράς. Έτσι βλέπουμε ομίλους, που κατέχουν αρκετές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, ποικίλων θεμάτων. Την ίδια στιγμή οι όμιλοι αυτοί κατέχουν τον απαραίτητο πανάκριβο εξοπλισμό (τυπογραφεία εφημερίδων, ηλεκτρονικό εξοπλισμό ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, στούντιο κ.α.), που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτήσει κάποιος που δεν ανήκει στην αστική τάξη. Τέλος ο έλεγχος της διακίνησης, μέσω συγκεκριμένων εταιρειών διακίνησης τύπου ή μέσω των τηλεοπτικών αδειών, εξασφαλίζει τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό, ακόμα κι εντός της αστικής κάστας μίας κοινωνίας, διότι η πληροφορία δεν φτάνει να μεταδοθεί, αλλά πρέπει να μεταδοθεί και στον απαραίτητο χρόνο και γεωγραφικό εύρος. 

  Το τελευταίο βήμα είναι η διαφοροποίηση, δηλαδή η εξαγορά εταιρειών, άσχετων με την αλυσίδα παραγωγής. Αυτό οδηγεί στο πολυκλαδικό μονοπώλιο δηλαδή τον έλεγχο διαφορετικών κλάδων της αγοράς, οι οποίοι όμως στο σύνολό τους επηρεάζουν την γενικότερη οικονομία. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως αρκετοί από τους ανθρώπους των ΜΜΕ ασχολούνται και με άλλα είδη επιχειρήσεων, όπως εφοπλιστικές εταιρείες, αθλητικές εταιρείες, κατασκευαστικές κτλ. Τοιούτο τρόπο οι επιχειρηματίες ξεπερνούν την κρίση που επέρχεται από τον κορεσμό της αγοράς και της αύξησης του κόστους λειτουργίας από τις τεχνολογικές εξελίξεις (νέος εξοπλισμός).

  Στην Αγγλία η Reed International κατέχει το 35% της κυκλοφορίας όλων των αγγλικών εφημερίδων. Μαζί με τη News International κατέχουν τις μόνες δύο απογευματινές εφημερίδες, ενώ μαζί με τις International Beaverbook και Associated Newspapers κατέχει το 86% των κυριακάτικων εφημερίδων. Στη Γερμανία ο όμιλος Springer ελέγχει το 40% του γερμανικού τύπου και το 80% του βερολινέζικου. Στις ΗΠΑ ο όμιλος RCA διαθέτει στρατιωτική βιομηχανία, την RCA Global Communication με εταιρείες τηλεπικοινωνίας σε πάνω από 200 χώρες στον κόσμο, συμμετοχή σε διαστημικά προγράμματα, έξι εκδοτικούς οίκους, την RCA Records, μερίδιο στον τηλεοπτικό σταθμό NBC και την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz. Στον NBC συμμετέχει με μερίδιο μετοχών και ο όμιλος Rockfeller, όπως και στους τηλεοπτικούς σταθμούς CBS, ABC, αλλά και σε τραπεζικές και πετρελαϊκές επιχειρήσεις.

  Ο κατάλογος της συγκέντρωσης της 4ης εξουσίας μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν είτε εκτός είτε εντός συνόρων. Αυτό όμως που είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι ο τρόπος ελέγχου των ομίλων ενημέρωσης, ασχέτως αν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του χώρου διαθέτουν μετοχές σε αυτούς ή όχι. Διότι η συμμετοχή με ποσοστό σε έναν όμιλο σημαίνει απλά την απόδοση κάποιων κερδών, όχι απαραίτητα τον έλεγχο αυτού. Η οικονομική ειδησεογραφία παγκοσμίως ελέγχεται από το Reuters Economic Services και το AP-Dow Jones. Στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο ειδησεογραφικά πρακτορεία: Το Associated Press με 900 εκατομμύρια αναγνώστες και τον έλεγχο των 2/3 της ειδησεογραφίας στη χώρα και το United Press που μαζί με την ΙΤΝ και την Sacramento Union Corporation σχημάτισαν την UPI-TN.

  Η UPI-TN μαζί με τη VISNEWS, που ανήκει στο Reuters και το BBC έχουν σχηματίσει ένα μονοπώλιο στην παγκόσμια αγορά ειδήσεων. Ο τρόπος που επετεύχθη αυτό ήταν πολύ απλός. Τα ειδησεογραφικά δελτία των 20:30 που παρακολουθούμε στους δέκτες μας είναι πολύ δύσκολο να γεμίσουν με ειδησεογραφικό υλικό άνευ ανταποκριτών. Ιδιαίτερα το εξωτερικό ρεπορτάζ είναι ένα πολύ ακριβό προϊόν για να μπορεί οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση σε αυτό. Έτσι μπορούμε να δούμε ότι όλα τα δελτία ειδήσεων διαθέτουν τα ίδια ρεπορτάζ με το ίδιο κείμενο, τα ίδια πλάνα και την ίδια σειρά παρουσίασης, όπως ακριβώς επιβάλουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία! Διότι κατά αυτό τον τρόπο συμβάλουν στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, αναλόγως των σφαιρών επιρροής. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν χρειάζεται να επιβαρύνονται με έξοδα συντήρησης ανταποκριτών, απλά αποδίδουν το ανάλογο αντίτιμο. Αυτό όμως που είναι σημαντικότερο όλων είναι ότι η τιμή του ρεπορτάζ δεν είναι δεδομένη. Εξαρτάται από το βιοτικό επίπεδο κάθε χώρας! Επί παραδείγματι, το ίδιο ρεπορτάζ από τη Συρία θα πουληθεί σε υψηλότερη τιμή στη Γαλλία από ότι στην Ελλάδα, αφού τιμολογείται με ποσοστά επί των εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι επιτυγχάνεται η προβολή του σε όλο τον κόσμο, αλλά και ο οικονομικός έλεγχος των τηλεοπτικών σταθμών που αποδίδουν το απαραίτητο μερίδιο από το τζίρο τους κι έτσι αφαιρείται η δυνατότητα ανεξαρτητοποίησής τους.

  Προκειμένου τα ΜΜΕ να επιβιώσουν οικονομικά, από τον έλεγχο που ασκείται από τα παγκόσμια ειδησεογραφικά καρτέλ συντηρούνται από το χώρο της διαφήμισης (σ.σ. και η προπαγάνδα ανήκει στο χώρο της διαφήμισης, αποδίδοντας επίσης υψηλά κεφάλαια για τη μετάδοσή της). Άλλωστε η διαφήμιση είναι ένας έμμεσος τρόπος διακίνησης μαύρων και φανερών κεφαλαίων. Επί παραδείγματι υπάρχουν εταιρείες και οργανισμοί μονοπωλιακού χαρακτήρα (ΟΠΑΠ και ΔΕΗ παλαιότερα, ΕΥΔΑΠ, ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Πολιτισμού, ΜΚΟ κ.α.) οι οποίες δεν έχουν την ανάγκη διαφήμισης και όμως δαπανούν υπέρογκα ποσά για μονοσέλιδες διαφημίσεις εντός εντύπων. Τα ΜΜΕ εξαρτώνται πολύ λιγότερο από τους αναγνώστες-ακροατές και πολύ περισσότερο από τις διαφημίσεις. Ακόμα και αν ένα μέσο έχει «κοινό» μπορεί να χρεοκοπήσει ανά πάσα στιγμή, έναντι ενός «ποιοτικότερου» το οποίο είναι πιο αρεστό στο διαφημιστικό χώρο, που εκπροσωπεί διάφορα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, λόγω του tally group που διαθέτει.

  Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τους πρώτους διδάξαντες του χώρου της ενημέρωσης (Αγγλία) είναι το BBC, που όπως προείπαμε ελέγχει μεγάλο μερίδιο της παγκόσμιας ειδησεογραφίας. Διαθέτει δωδεκαμελές Δ.Σ. το οποίο διορίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό το Δ.Σ. επιλέγεται ανεξάρτητα από τις πολιτικές του θέσεις, αλλά όλοι προέρχονται από την αστική τάξη. Βάσει του νόμου Wireless Telegraph Act απαγορεύεται στο BBC να διαθέτει δική του άποψη, ήτοι να εκφράζει την αντίρρησή του, όπως θα περίμενε κανείς στην ανεξάρτητη ειδησεογραφία, χάριν της αντικειμενικότητας και της ίσης μεταχείρισης. Επίσης οποιοσδήποτε υπουργός μπορεί να επιβάλει την αναμετάδοση κάποιας υπουργικής απόφασης ή τη διακοπή κάποιου προγράμματος. Ο συνδυασμός αυτών αποτελεί καταφανέστατη λογοκρισία επί της ειδησεογραφίας.

  Η αφαίρεση του αυθορμητισμού στα ΜΜΕ είναι ζωτικής σημασίας για το «σύστημα». Τούτο επιτυγχάνεται μέσω της αυστηρής γραφειοκρατικής οργάνωσης, η οποία λειτουργεί ως πύλη φιλτραρίσματος της ειδησεογραφίας. Η γραφειοκρατική οργάνωση επεμβαίνει στην κατεύθυνση του ενδιαφέροντος της πληροφόρησης, επηρεάζοντας το χρόνο προβολής της είδησης, τη σειρά και το υλικό. Συνέπεια αυτού είναι η όσμωση του προσωπικού των ΜΜΕ, αναλόγως των αποφάσεων των διευθυντικών στελεχών που αποτελούν το παράδειγμα. Μετατρέπονται σε πειθήνια όργανα της πολιτικής του μέσου υιοθετώντας τα ανάλογα σχόλια, αντιδράσεις, ανέκδοτα κ.α. κάτι που γίνεται εμφανές ιδιαίτερα στη μετακόμιση αυτών από ένα μέσο σε ένα άλλο, διαφορετικού προσανατολισμού ή ακόμα σε μία ενδεχόμενη μετακόμιση σε άλλη εκπομπή άλλης τηλεοπτικής ζώνης, με διαφορετικό κοινό. Σήμερα οι «πυλωροί» που ελέγχουν το περιεχόμενο της είδησης έχουν αναβαθμιστεί από διευθυντικά στελέχη σε μεγαλοεπιχειρηματίες, με τους οποίους συνεργάζεται το κράτος, αλλά και η διεθνής γεωπολιτική πραγματικότητα.

  Η αντίδραση στις ανωτέρω απαιτήσεις είναι απαγορευτική, αφού ψαλιδίζει τις πιθανότητες προαγωγής. Τα κριτήρια για αυτή είναι ιδιαίτερα ρευστά και ακαθόριστα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική αξιολόγηση και αξιοκρατία. Τούτο δημιουργεί συναισθηματική και ηθική υποχρέωση προς τους προϊσταμένους και οδηγεί στην κοινωνική αποξένωση. Κι όμως είναι οι ίδιοι που εμφανίζονται «μυστηριωδώς» στη «βιτρίνα» των ΜΜΕ, την οθόνη του τηλεοπτικού δέκτη μας, και μας νουθετούν, εκφράζοντας την άποψή τους για τα μείζονα κοινωνικά θέματα, που για αυτούς είναι έως και παντελώς άγνωστα, τόσο λόγω της προαναφερόμενης αποξένωσής τους, όσο και λόγω της εισοδηματικής τους διαφοράς με τον μέσο πολίτη.

  Η απαίτηση για «κυνήγι του κέρδους» μεταφέρεται από τα υψηλά κλιμάκια του ομίλου στα πιο χαμηλά στρώματα των εργαζομένων, οι οποίοι υιοθετούν την σκοπιμότητα και την ηθική ένδεια. Αφαιρείται πλέον κάθε έννοια «τέχνης» από τη στυγνή πραγματικότητα των ΜΜΕ, τα οποία την επικαλούνται, μόνο, λίγο πριν τη λήξη του δελτίου για λόγους «σοβαροφάνειας» και προβολής κύρους. Ακόμα και σε αυτό το σημείο το κέρδος δε λείπει από το όλο εγχείρημα. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προβαλλόταν σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο και έντυπα του ιδίου ομίλου που είχε αναλάβει τη διαχείρισή του…

  Ο δέκτης (μέσος πολίτης) διαχειρίζεται από τα μέσα, όπως το μικρό παιδί. Κάποτε του δίνεις αυτό που θέλει, κάποτε αυτό που πρέπει. Ο πομπός (κόσμος της ενημέρωσης) δεν γνωρίζει τις ανάγκες του δέκτη αφού δεν ανήκει στον ίδιο κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ οι εταιρείες σφυγμομετρήσεων. Ούτε φυσικά το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά μέσα και είδη ενημέρωσης. Διότι το εκπεμπόμενο μήνυμα είναι δεδομένο και δεν αλλάζει, αλλά το κοινό δεν είναι ενιαίο, αντιθέτως διαιρείται με οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, φυλετικά, εθνικά και ηλικιακά κριτήρια. Επομένως, αναλόγως των κριτηρίων, θα επιλέξει διαφορετικές ζώνες ενημέρωσης (σ.σ. ακόμα και τα «πρωινάδικα» ασχολούνται με την τρέχουσα ειδησεογραφία) και διαφορετικά μέσα.

  Τα ΜΜΕ πλέον αποτελούν Μέσα Μαζικής Διαφήμισης, με διάλειμμα για ειδήσεις. Το κόστος διατήρησής τους είναι απαγορευτικό, χωρίς τις διαφημίσεις. Ακόμα και τα τηλεοπτικά προγράμματα σχεδιάζονται έτσι, ώστε να κλιμακώνονται ακριβώς πριν το διάλειμμα για διαφημίσεις, δείχνοντας ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός τους. Το κυριότερο όμως είναι ότι τα προγράμματα αυτά δεν πρέπει να είναι ιδιαιτέρως ποιοτικά. Διότι σε αυτή την περίπτωση οι τηλεθεατές στο διαφημιστικό διάλειμμα συζητούν το πρόγραμμα μεταξύ τους, χωρίς να δίνουν την προσοχή τους στο διαφημιστικό μήνυμα. Από την άλλη οφείλουν να διαθέτουν απλά ένα σημαντικό, για το «σύστημα» μήνυμα πλαισιωμένο με ανούσιους και επαναλαμβανόμενους διαλόγους. Τέτοια μηνύματα είναι η αποδοχή ξένων, προς την κοινωνία, απόψεων προκειμένου αυτή να διαμορφωθεί και να πολτοποιηθεί.

  Επίσης τα δελτία των 20:30 φροντίζουν για την προβολή του «πλουραλισμού» και της «δημοκρατίας», μέσω των «αντικειμενικών» δημοσιογράφων και προσκεκλημένων «ειδημόνων», επί του εκάστοτε θέματος. Ωστόσο, η ανάπτυξη «εξειδικευμένων» θεμάτων σε χρόνο των 5 λεπτών εξασφαλίζει, μόνο, την περικοπή τηλεοπτικού χρόνου από άλλα θέματα και την ίδια στιγμή το βομβαρδισμό του τηλεθεατή με αντιπαραθέσεις από παράθυρα που καταλαμβάνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και με πληροφορίες που δε μπορεί να διαχειριστεί, ώστε στο τέλος να καταλήξει με το απόφθεγμα που θα πει ο κεντρικός παρουσιαστής. Οι «πηγές» πληροφόρησης δύναται να είναι ανύπαρκτες, ωστόσο η επίκλησή τους βοηθά στην χάλκευση των ειδήσεων και την δημιουργία του ανάλογου κλίματος αποδοχής της είδησης, γεγονός στο οποίο συμβάλει και ο ελιτισμός που προβάλουν τα ΜΜΕ έναντι του κοινού. Το αποτέλεσμα είναι η απλή αναμετάδοση ειδήσεων, όπως αυτές δίνονται από τα ειδησεογραφικά δίκτυα, διότι τα πάντα μπορεί να αποτελούν ειδησεογραφικά νέα, αλλά γίνονται «νέα» μόνο όταν κάποιος τα αναμεταδώσει.

  Η μετάδοση της είδησης γίνεται επιλεκτικά, αφού πρώτα έχει λάβει την ανάλογη επεξεργασία και προεργασία, υποκειμενικού χαρακτήρα, τη στιγμή που όταν καταλήγει στον μέσο πολίτη παρουσιάζεται ως αντικειμενική. Η παρουσίαση είναι εξισορροπημένη μεταξύ δύο απόψεων, κάτι που χαρακτηρίζεται παρά φύσει, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ποτέ δύο ίσα σκέλη. Αυτή είναι η λύση της μέσης οδού, η εξίσωση της έξυπνης και βλακώδους άποψης, η ίση αντιμετώπιση του εμπεριστατωμένου και της φαρφαρολογίας. Τούτο δε μπορεί παρά να εξυπηρετήσει τον κενό λόγο που εξυψώνεται στο επίπεδο του στοιχειοθετημένου λόγου. Οδηγεί στην απαξίωση των πάντων, αφού η επιτυχία μεταφράζεται με όρους προβολής και προώθησης και όχι γνώσεων. Ο μέσος πολίτης αδυνατεί να διαχειριστεί το βομβαρδισμό πληροφοριών διότι για να αναζητήσει ποια από τις απόψεις είναι αληθής, πρέπει να διαθέσει χρόνο και κόπο στην αναζήτηση πληροφοριών.

  Προκειμένου να δώσουμε ξανά στις λέξεις την αξία που τους αρμόζει θα πρέπει να προβούμε σε μία εννοιολογική ανάλυση. Δημοσιογράφος είναι αυτός που γράφει δημόσια. Ρεπόρτερ είναι αυτός ο οποίος αναφέρει. Κάποτε υπήρχαν δημοσιογράφοι, οι οποίοι έγραφαν την άποψή τους και την στοιχειοθετούσαν εκθέτοντας αυτή στο κοινό. Σήμερα το είδος αυτό έχει εκλείψει και έχει μετατραπεί σε ρεπόρτερ που απλά αναφέρουν, ό,τι τους έχει δοθεί αφήνοντας σε άλλους την απόφαση δημοσιοποίησής του. Πρόκειται για τη nouvelle vague της ενημέρωσης, η οποία πλέον μπορεί να αντικατασταθεί με τον όρο «εξημέρωση».

  [1] Πιο συγκεκριμένα το 1808 ο ωρολογοποιός Καίνινγκ έφτιαξε το πρώτο μηχανοκίνητο και ατμοκίνητο πιεστήριο, το οποίο αφού απέτυχε να πουλήσει σε Γερμανία και Ρωσία, τρία χρόνια μετά το προώθησε στους γνωστούς Times του Λονδίνου. Όπως άλλωστε έχουμε προαναφέρει ο τύπος στην Αγγλία ήταν πολύ πιο εξελιγμένος και πιο συνυφασμένος με την αγγλική κουλτούρα.

  Geopolitics
  Posted: 29 Jun 2018 10:30 AM PDT
  Αντί να τα βάζουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ας στήσουν κάλπες! Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος...

  Aπό τον Νίκο Ελευθερόγλου

  Πραγματικά παρατηρώ με ενδιαφέρον τις ενέργειες της Νέας Δημοκρατίας (αλλά και σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης) σε δύο κομβικά ζητήματα. Το πρώτο είναι το εθνικό θέμα της συμφωνίας με τη FYROM, αλλά και όσα ακολουθούν με την Αλβανία και την Τουρκία. Το δεύτερο αφορά την απόφαση του Eurogroup και ό,τι αυτό σημαίνει για τη χώρα μας και τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

  Και για τα δύο αυτά θέματα να μου επιτραπεί να καταθέσω την άποψή μου, έστω και αν γίνω δυσάρεστος στους ενδημούντες στην Πειραιώς με το αφήγημα που μήνες τώρα στήνουν περί κακής, ολέθριας κυβέρνησης, η οποία κατά τα λεγόμενά τους πρέπει να φύγει το συντομότερο.

  Στην πρώτη περίπτωση -στο θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια- η Ν.Δ. επέλεξε ως στρατηγική την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα είναι σε όλους γνωστό. Η κυβέρνηση βγήκε αλώβητη, η αντιπολίτευση διχάστηκε, οι ΑΝ.ΕΛ. πέρασαν τρικυμία και, φυσικά, ούτε η συμφωνία ανετράπη ούτε βέβαια πήγαμε σε εκλογές.

  Το χειρότερο, επί μέρες θόλωνε το μήνυμα, καθώς δεν υπήρχε ξεκάθαρη τοποθέτηση για το τι θα έπραττε η Ν.Δ. εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε προτού κυρωθεί η συμφωνία. Και χρειάστηκαν οι παρεμβάσεις της «δημοκρατίας» αλλά και στελεχών της Κεντροδεξιάς, ώστε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να τοποθετηθεί δημόσια λέγοντας, μόλις χθες, ότι, αν γίνει η Ν.Δ. κυβέρνηση, δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία. 

  Αυτή η ξεκάθαρη τοποθέτηση έκλεισε στόματα και σίγουρα ενόχλησε πολλούς, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, που πίεζαν και πιέζουν να κλείσει το ζήτημα με τη FYROM. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που δέχτηκε μάλιστα εισηγήσεις να κρατήσει το παραπάνω σε εκκρεμότητα, πείστηκε από τις φωνές εκείνες που του τόνισαν ότι στην Ελλάδα ψηφίζουν Ελληνες και όχι πολίτες άλλων χωρών που οι ηγεσίες τους χειροκροτούν τη συμφωνία, αλλά στις χώρες τους (όπως ο Ισπανός πρωθυπουργός) δεν θέλουν να ακούν κουβέντα για τα εθνικά τους δίκαια. Τα άλλα περί προδοτών, επαίσχυντων κ.λπ. είναι καλά και ωραία μόνο για εσωκομματική κατανάλωση. Πάμε τώρα στο δεύτερο σημαντικό θέμα που αφορά το τέλος της μνημονιακής περιόδου, όπως τη γνωρίζαμε.

  Η Ν.Δ. και για αυτό το ζήτημα είναι στα κάγκελα. Αποφάσισε για άλλη μία φορά να ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Αλήθεια, πιστεύει κάποιος ότι θα έχει αποτέλεσμα ή θα έχουμε ακόμη μία κοκορομαχία, πριν από τα μπάνια του λαού;
  Επειδή έχουμε μάθει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, θα πούμε ξεκάθαρα την άποψή μας. Εάν η Ν.Δ. και σύσσωμη η αντιπολίτευση θεωρούν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει τις πληγές του Φαραώ στον τόπο, η λύση είναι απλή:
  Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές (και οι αναπληρωματικοί) της αντιπολίτευσης και να γίνουν εκλογές. Ετσι θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ λαού και κυβέρνησης.


  Οσο για αυτούς που θα ισχυριστούν ότι θα στηθούν κάλπες μόνο για τις έδρες που θα αλλάξουν, τους πληροφορούμε ότι το ουσιαστικό είναι το μήνυμα. Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί εάν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ότι θα είναι. Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος. Θα τολμήσουν, αντί να τα βάζουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν τους φταίει σε τίποτα; 

  πηγή  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου