Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΟΔΕΓΑγαπητά Μέλη - Αγαπητοί φίλοι,


Σας προωθούμε το Δελτίο Τύπου του περιοδικού "ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ" : Τεύχος 1 (110) ΙΑΝ. - ΜΑΡΤ. 2 (111) ΑΠΡ. - ΙΟΥΝ. 2018

Ολοκληρώθηκε το νέο τεύχος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Αυτό το διπλό τεύχος Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018 διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.

Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το τεύχος αφιερώνεται στην 9η Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Ο ΟΔΕΓ στο πλαίσιο αυτής της εορτής πραγματοποίησε πανηγυρική εκδήλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής).

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων άρθρα για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας στην Ρωσία και στην Λατινική Αμερική.

Ενδιαφέροντα είναι τα άρθρα που αναφέρονται στον Βίτο Ντομένικο Παλούμπο, τον λόγιο της Ελλάδας του Σαλέντο.

Τέλος, μέλη του Οργανισμού μας παρουσίασαν στο «Τοπικό Κέντρο Ηλικιωμένων» στο Σολέτο και  στο Παλάτι «Παλμιέρι» στο Μαρτινιάνο, το ελληνο-ιταλικό βιβλίο των συγγραφέων Ευφημίας Αττανάση και Αθανάσιου Κόρμαλη «Στον οίστρο της Παράδοσης - Ήθη και έθιμα στην Σαλεντινή Ελλάδα».

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στον κόσμο.

Το τεύχος αυτό διατίθεται δωρεάν στον ιστότοπό μας :

http://www.odeg.gr/teyxos-1-110-ian-mart-2-111-apr-ioyn-2018/book/98.html?page=1


http://www.odeg.gr/ta-nea-mas/869-deltion-typou-periodikou-1-2-110-111.html

 


Γεώργιος Απ. Παυλάκος
Γεν. Γραμματέας ΟΔΕΓ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Tηλ.: 210 7718077 - κιν.: 697 3309925
Φαραντάτων 31 - 115 27 Αθήνα
Ηλ-διεύθυνση : odeg@otenet.gr
Ιστότοπος : www.odeg.gr
Σκάιπ : poddeg
Φ/Β: https://goo.gl/uGZM4B

Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;
Μπορείτε να ενημερώσετε τις προτιμήσεις σας ή να διαγραφείτε από αυτή τη λίστα

This email was sent to kostas01@cyta.gr
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ · Φαραντάτων 31 · Αθήνα, Αττική 115 27 · Greece

Email Marketing Powered by MailChimp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου