Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΜΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ: ΠΡΟΝΙΟΥΣ Αυτό είναι το νέο όνομα των Σκοπίων: Το... αποκάλυψε ο πρώην υπουργός της «γείτονος»

Αυτό είναι το νέο όνομα των Σκοπίων: Το... αποκάλυψε ο πρώην υπουργός της «γείτονος»

Translate this page

Η τελική απόφαση για το όνομα της πΓΔΜ θα ληφθεί στην επικείμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, τονίζει σε παρέμβασή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με τον Αντόνιο Μιλόσοσκι, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία και το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι αν το νέο όνομα της χώρας θα είναι «Βόρεια Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία».
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες των δύο πρωθυπουργών, «χθες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή τριών διπλωματών από το υπουργείο Εξωτερικών, επετεύχθη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος με όλες τις λεπτομέρειες, erga omnes και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Πλέον, αναμένουμε από τους συμβούλους των δύο χωρών, κ.κ. Μπασάνοβιτς και Καλπαδάκη, να οργανώσουν μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα για να αποφασίσουν για το όνομα Βόρεια ή Νέα Μακεδονία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου