Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Ρεϊνιόν: Το γαλλικό ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό με την οργιώδη βλάστηση (φωτό)

Ρεϊνιόν: Το γαλλικό ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό με την οργιώδη βλάστηση (φωτό)

Translate this page

Με άγρια ομορφιά, φαράγγια που κόβουν την ανάσα και οργιώδη βλάστηση, το «διαμάντι» του Ινδικού ωκεανού αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό της μητροπολιτικής Γαλλίας.
Το ηφαιστειογενές νησί Ρεϊνιόν βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ιδιόμορφα μέρη στον κόσμο με περίεργα σχήματα βουνών, πετρωμένα ποτάμια λάβας και ορμητικούς καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά. Με κρυφούς όρμους, απόκρημνους γκρεμούς και ιδιαίτερες παραλίες αποτελεί το τέλειο σκηνικό για ένα ταξίδι εξερεύνησης.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Τρύπα του Σιδήρου, ένα φαράγγι με βάθος περίπου χίλια μέτρα ανάμεσα σε δύο κοιλάδες, στο κάτω μέρος του οποίου ρέει ο ποταμός Bras de Caverne.
Το φαράγγι Trou de Fer έχει δύο διακριτά τμήματα. Ένα μεγάλο κρατήρα, ο οποίος τροφοδοτείται από έξι καταρράκτες και μια στενή σχισμή στην έξοδο του φαραγγιού, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του φαραγγιού. Ανακαλύφθηκε το 1989, και από τότε την έχουν επισκεφτεί πάρα πολλοί λάτρεις των σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου