Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Ιουνίου 2018---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: Φίλοι Μουσείου Μαραθώνα <filoimouseioumarathona2@gmail.com>
Ημερομηνία: 5 Ιουνίου 2018 - 7:50 π.μ.
Θέμα: Ξενάγηση – περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ραμνούντος
Προς:

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής συμμετέχει και φέτος στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ. Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με άλλους φορείς,σας προσκαλεί στους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της αρμοδιότητάς της, όπου διοργανώνει από τηνΠέμπτη 7 Ιουνίου έως την Κυριακή 10 Ιουνίου δράσεις, όπως ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικά δρώμενα και ειδικές θεματικές  διαδρομές. Συνημμένο το Δελτίο Τύπου της ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της .
Ιδιαίτερα στην περιοχή μας θα γίνει.  Ξενάγηση – περιήγηση στον αρχαίο δήμο Ραμνούντος γνωρίζοντας παράλληλα τη χλωρίδα της περιοχής

Ξενάγηση – περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ραμνούντος. Διασχίζοντας την αρχαία οδό με τους πολυτελείς ταφικούς περιβόλους των κλασικών χρόνων θα ξεναγηθούμε στο περίφημο ιερό της Νεμέσεως, στα ιδιωτικά και δημόσια κτήρια, την αγορά, τα μικρά ιερά, το θέατρο και το γυμνάσιο της αρχαίας πόλης και της ακρόπολης που περικλείονται από τον περίβολο του φρουρίου,- ενώ παράλληλα θα γνωρίσουμε τα είδη της χλωρίδας που διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία του τοπίου  της  κοιλάδας του Λιμικού, στο βορειοανατολικό άκρο της Αττικής, πλησίον του  Ευβοϊκού κόλπου.  Στην ξενάγηση - περιήγηση θα συμμετέχει ο κ. Ευάγγελος Μπαλιούσης, Δρ. Βιολόγος, Υπεύθυνος Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής.
Ώρα εκδήλωσης: 10:30π.μ. -12:30μ.μ.
Σημείο συνάντησης: Είσοδος Αρχαιολογικού Χώρου Ραμνούντος
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: Αρχαιολογικός Χώρος Ραμνούντος 22940 63477
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου