Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων

Λαμβάνετε αυτό το email επειδή έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημερώσεων του Ε.Π.Ο.Κ. Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων
Contents:

Κυκλοφόρησε η Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονία
Φωτογραφικό υλικό τελετής βράβευσης του Β΄Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού & Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας 2017-18
Ανταπόκριση τελετής βράβευσης του Β΄Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού & Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας 2017-18

Κυκλοφόρησε η Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονία
May 12, 2018 10:25 pm


Η "Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά", η σεμνή αυτή ετήσια έκδοση της πνευματικής  και καλλιτεχνικής μας ζωής αποτελεί ένα σημαντικό εκδοτικό γεγονός κάθε χρόνο. Όλα  μας τα βιβλία θα διατεθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και  Κύπρο.  Η  Φ.Π.  αποτελεί ένα καθρέφτη ολόκληρης της πολιτιστικής ζωής του λαού μας στην πιο κρίσιμη τριετία και περιέχει τον παλμό και τα ρεύματα της πνευματικής ζωής. Στη φετινή έκδοση (2017) για πρώτη φορά συμπεριλάβαμε μεγάλους λογοτέχνες μας που συνέβαλαν στην εξύψωση των καλλιτεχνών μας.

Τα τελευταία κομμάτια της Φ.Π. των δύο προηγούμενων ετών (2015 και  2016) κυκλοφορούν μαζί με τη νέα Φ.Π. (2017) και η τιμή του κάθε έγχρωμου αντίτυπου ανέρχεται στα 15€. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο  email kypriakosellinismos@yahoo.gr

Read More

Φωτογραφικό υλικό τελετής βράβευσης του Β΄Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού & Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας 2017-18
May 11, 2018 12:29 am


                                                                                           

                                                                             Φωτογραφίες: Νίκη Μιχαηλίδου (Σπίτι της Κύπρου)
Read More

Ανταπόκριση τελετής βράβευσης του Β΄Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού & Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας 2017-18
May 10, 2018 11:49 pm
 Σε μια κατάμεστη αίθουσα  του Σπιτιού της Κύπρου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του Β΄Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού & Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.), με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ελλάδας και την υποστήριξη του Σπιτιού της Κύπρου και με θέμα «Οι ήρωες στους αγώνες του ελληνισμού για ελευθερία, πηγή έμπνευσης των νέων στην Ελλάδα και την Κύπρο».
Το αμφιθέατρο του Σπιτιού της Κύπρου πλημμύρισε με μαθητές, καθηγητές, φίλους, αλλά περισσότερο στο πρόσωπο των νέων παιδιών με αισιοδοξία και ελπίδα.
Τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Μαρία Κουτούση, εκπαιδευτικός, από τη Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, η κυρία Ελένη Μακρή, καθηγήτρια, πρώην βουλευτής Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Μάνεση κ.Παναγιώτης Μάνεσης μετά της συζύγου του Αργυρούς  Μάνεση, η Δ/ντρια του Λυκείου Μάνεση κυρία Κων/να Μάνεση, οι καθηγητές του δημιουργικού και λογοτεχνικού τμήματος κ.Δημήτρης Γκίκας, κυρία Κων/να Αλουμανή και η κυρία Ηρώ Βοντζάκη, ο συγγραφέας κ.Νίκος Ταβουλάρης, τ.Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Λογοτεχνών και μέλος της κριτικής επιτροπής, και ο συγγραφέας κ. Νίκος Παπακλεοβούλου.
                                                       


                                                           
Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Μαρία Παναγίδου, Μορφωτική Ακόλουθος της Κυπριακής Πρεσβείας, καλωσορίζοντας για δεύτερη χρονιά τους μαθητές και ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή και την παρουσία τους.
                                               


Ακολούθησε χαιρετισμός του κ.Ηρακλή Ζαχαριάδη, Προέδρου του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων, ο οποίος, αφού καλωσόρισε το κοινό και απεθυνόμενος στους μαθητές, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:  «Θέλουμε να δίνετε έμφαση σε αυτούς τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για να βλέπουμε την έμπνευσή σας και μέσα από την έμπνευση αυτή να εκφράζεστε δημιουργικά και να ανακαλύπτετε τα ταλέντα σας».
                                                   

                                                 Στη συνέχεια η κυρία Τζούλια Πουλημενάκου, Αντιπρόεδρος του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας, ως Υπεύθυνη του Μαθητικού Διαγωνισμού έκανε μια εισήγηση περί του τρόπου διεξαγωγής των αποτελεσμάτων, παρουσίασε τα μέλη της κριτικής επιτροπής και το σημαντικό έργο που επιτελούν, προκειμένου το αποτέλεσμα να  είναι δίκαιο και αμερόληπτο. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Ο Ε.Π.Ο.Κ. με τους μαθητικούς διαγωνισμούς του δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί ο λόγος των νέων παιδιών και φυσικά να έχουν και μια δημιουργική ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο τους. Τα κείμενα ήταν αρκετά και σε ικανοποιητικό επίπεδο, και διαφαίνεται ότι υπάρχει στη νέα γενιά αυτό το όραμα και αυτή η ζεστή φλόγα στην ψυχή τους».
                                                 


Η απονομή ξεκίνησε με τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό, στις κατηγορίες Φωτογραφία, Ζωγραφική και Ταινία Μικρού Μήκους (Video) . Προβλήθηκε το Α΄Βραβείο στην κατηγορία της Ταινίας Μικρού Μήκους (Video) και στη συνέχεια ακολούθησε ο λογοτεχνικός διαγωνισμός στις κατηγορίες Δοκίμιο, Διήγημα και Ποίηση.
                                                 
Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές αποσπάσματα από τα βραβευθέντα διηγήματα και έγιναν και απαγγελίες των βραβευθέντων ποιημάτων.
                                                   

                                                     
                                                 


Μαζί με τα βραβεία, τους επαίνους και τις διακρίσεις των μαθητών, ο Ε.Π.Ο.Κ. απένειμε τιμητικούς  Επαίνους και στους υπεύθυνους καθηγητές και δασκάλους του κάθε σχολείου που συμμετείχε στον διαγωνισμό.
                                                   


                                                     
                                                     


                                                                                                        Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε το Σπίτι της Κύπρου που στέκεται πάντα δίπλα μας συμπαραστάτης στις δράσεις του Ομίλου μας και συγκεκριμένα την Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας κυρία Μαρία Παναγίδου, τον κ.Τάκη Βοϊλα, Μορφωτικό Σύμβουλο, την κυρία Νίκη Μιχαηλίδου και την κυρία Σοφία Καρπόζη, όπου και επιμελήθηκαν  τη βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση της εκδήλωσης.
Επίσης, να ευχαριστήσουμε τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, την υπεύθυνη της Διεύθυνσης κυρία Μαρία Θωμά, για τη χορηγία των βιβλίων του Πανελλήνιου αλλά και του Παγκύπριου Μαθητικού διαγωνισμού μας, όπου τα διαθέσαμε σε όλους τους μαθητές που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.
Επίσης, βιβλία για τους μαθητές του Δημοτικού και του Λυκείου μας διέθεσε  η κυρία Ελένη Πάτση, από τις Ευρωπαϊκές Εκδόσεις Χάρη Τζο Πάτση και ο συγγραφέας κ. Νίκος Παπακλεοβούλου δώρισε βιβλία του στους μαθητές.
                                                   


Ευχαριστούμε, επίσης, την Γενική Γραμματέα του Ε.Π.Ο.Κ. κυρία Παναγιώτα Κάβουρα, τα μέλη του Δ.Σ. κ.Τάκη Καραγιάννη και κ.Ανδρέα Κυριάκου για την πολύτιμη βοήθειά τους, και την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από τους:
 Στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό οι εικαστικοί Βασίλης Βαγιάννης και Βασίλης Σωτηρίου (Ζωγραφική), Μάικ Τζαμαλής (Ζωγραφική-Φωτογραφία) και η σκηνοθέτης Παρασκευή Μέμου (Video και Φωτογραφία).
                                                                                                    

                                                     

Στον λογοτεχνικό διαγωνισμό, οι λογοτέχνες: Καλλιόπη Δημητροπούλου (φιλόλογος), Μίνα Μπουλέκου, Τζούλια Πουλημενάκου (ΠΟΙΗΣΗ),  Ηρακλής Ζαχαριάδης (ιστορικός ερευνητής), Ουρανία Μπούρτζινου και Νίκος Ταβουλάρης (συγγραφέας-δοκιμιογράφος) (ΔΟΚΙΜΙΟ), Σταυρούλα Δεκούλου-Παπαδημητρίου, Τζούλια Πουλημενάκου και Ηρακλής Ζαχαριάδης (ιστορικός ερευνητής) (ΔΙΗΓΗΜΑ).
                                                   

                                                     

                                                           


Για τον Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας
Επιμέλεια ανταπόκρισης: Τζούλια Πουλημενάκου
Φωτογραφίες: Νίκη Μιχαηλίδου (Σπίτι της Κύπρου)

Read More


Recent Posts
Πρόσκληση τελετής έναρξης εορτασμών της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου
Ανταπόκριση 4ης διάλεξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκο Χριστοδουλίδη
Ανταπόκριση 3ης διάλεξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με τον Δρα Γιώργο Λεβέντη στο Σπίτι της Κύπρου
Πρόσκληση στην 4η διάλεξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου - Τετάρτη 2 Μαϊου 2018
Αποτελέσματα Β΄ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ Μαθητικού Λογοτεχνικού & Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας 2017-18

Προωθήστε αυτό το email!
Στον Ε.Π.Ο.Κ. ενθαρρύνουμε την προώθηση των ενημερωτικών μας email, μπορείτε να μοιραστείτε ελεύθερα το περιεχόμενο αυτού του μηνύματος στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα. Γιατί ενωμένοι μπορούμε να διαδώσουμε τον Ελληνισμό!

Copyright © 2018 Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το email επειδή έχετε εγγραφεί στη λίστα ενημερώσεων του Ε.Π.Ο.Κ.

Our mailing address is:
Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος
Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος
Athens, GR 0
Greece

Add us to your address book


unsubscribe from this list | update subscription preferences 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου