Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

«Κεντρική & Τοπική Εξουσία - Κράτος & Δήμος!» (Δ`6o) Νοήμονες Δημότες και οι «ξεχωριστοί»


«Κεντρική & Τοπική Εξουσία - Κράτος & Δήμος!» (Δ`6o)
Νοήμονες Δημότες και οι «ξεχωριστοί»
Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας
Σχετική εικόναΟι «αντιπαραθέσεις» μεταξύ κεντρικής και τοπικής εξουσίας καλά κρατούν. Μέσα στη δίνη που προκαλούν και οι δυο «πρωταγωνιστές», οι αιρετικοί των Δήμων και Περιφερειών της Χώρας από τη μια και το «κράτος»-μπάχαλο από την άλλη, μας θυμίζουν την παροιμία που λέει, «δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».
Είναι βέβαιο πως ο νοήμων Πολίτης-Δημότης, αντιμετωπίζει πλήθος ερωτηματικά που προκαλούν κάποιοι, νυν «αιρετικοί» «άρχοντες» αλλά και υποψήφιοι για τις Τ.Α., Περιφέρειες και Αντιπεριφέρειες της Χώρας, οι οποίοι επιλέγονται και εκλέγονται από τις Τοπικές Κοινωνίες ως  « ξ ε χ ω ρ ι σ τ ο ί »  από κάθε τι που επιδρά αρνητικά στον τόπο τους και προπάντων από τα κόμματα. Όμως το ένθερμο ως και παθιάρικο ενδιαφέρον τους προς τα κόμματα, αναιρεί τον τίτλο του «αιρετικού» Δημάρχου, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και τους συνακολούθους αυτών και τους τοποθετεί στην κομματική γάγγραινα που ρήμαξε τη Χώρα.
Απλά πράγματα που ο δημότης οφείλει να τα προσέξει με την δέουσα προσοχή και αυστηρότητα και, επίσης είναι καιρός να καταλάβει πως για τους … ξεχωριστούς-αιρετικούς κραυγαλέους υποστηριχτές των κομματικών εταιρειών, αποτελούν το αντίπαλο δέος και αυτό φαίνεται και από τη νευρική συμπεριφορά τους προς την «αριστερή» κυβέρνηση του Συριζανελ, που αμή τι άλλο αντικατοπτρίζει τις δικές τους «πολιτικές» και πεποιθήσεις. Είναι αυτό που λέμε κομματικές «αντιπαραθέσεις» ίδιας πάστας και συνταγής. Αν ο τόπος του έχει προβλήματα που ο Δήμος του ή η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια -σε επίπεδο νομού- όφειλε να τα λύσει και δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν ή αδιαφόρησαν για διάφορους λόγους, την απόλυτη ευθύνη την έχει αυτός· ο Δημότης.
Δεν μπορεί ένας «αιρετικός» «άρχοντας» να είναι κομματικοποιημένος με πατέντα. Αν τα μαγαρισμένα χέρια του «κράτους» μπάχαλο βρίσκεται μέσα στα τοπικά κοινοβούλια, πρέπει να ξηλωθεί με κάθε τρόπο και οι επιλογές των αιρετών να γίνονται μέσα από την ίδια την κοινωνία χωρίς κομματικές παρεμβολές όπως πρόσφατα αναφέραμε: «Δεν χρειάζεται κανένα κομματικό φερέφωνο να υποδείξει στον ψηφοφόρο τι και ποιον πρέπει να ψηφίσει. Αυτές οι προτροπές έχουν φασιστικό χαρακτήρα. Αφήστε τους δημότες λεύτερους και αδειάστε τη φωτιά απ’ τα χέρια σας. Γιατί; Πρώτα εσάς θα κάψει…»
Θα κλείσουμε με ένα απόσπασμα από τις 2 Μαΐου του 2002 με τον ίδιο τίτλο: «Κεντρική και Τοπική Εξουσία - Κράτος και Δήμος…! (2ον) -Δημότες, κατεβάστε τα πολιτικά είδωλα…» Γράφαμε μεταξύ άλλων:
«Η πολιτική μιας Χώρας ξεκινά μέσα από την τοπική εξουσία. Και η τοπική εξουσία έδωσε μέχρι τώρα πολλές εξετάσεις. Αποτέλεσμα: οδυνηρή αποτυχία. Η επαρχία ζει στη δική της μοναξιά και στο δικό της χάος. Αίτια: το πολιτικό «μαγάρισμα» των πολιτών-δημοτών απ’ όλα τα κόμματα. «Δεν αφήνουν τον πολίτη να κρίνει και να επιλέξει τους εκλεκτούς του. Η παρότρυνση είναι δεδομένη. Και οι πολίτες, οποιουδήποτε Δήμου αποτελούν τεράστια δύναμη. Και από πλευράς δημοκρατίας και από πλευράς αριθμού. Και οι πολίτες, τόσο μιας πρωτεύουσας όσο και ολοκλήρου του νομού, είναι φορολογούμενοι και από την κεντρική εξουσία-κράτος και από την Τ. Α. Απολαμβάνει και προφυλάσσεται, ο πολίτης σε ό,τι του ανήκει; Και αν ναι, πότε, πού και πώς; Ένα φυσικό χτύπημα τον καταστρέφει. Επίσης, ποια κριτήρια διαθέτει ως προς την επιλογή της εκλογής του; Του οχαδερφισμού; Του γνωστού του «φίλου» βουλευτή, που τον παροτρύνει να ψηφίσει κομματικό πρόσωπο; Της προεκλογικής μεγαλοστομίας των κάθε φορά ενδιαφερόμενων που τάζουν και επανδρώνουν τις Ν. Α και Τ. Α. με δικούς τους ανθρώπους;
«Ε.Ε», Ελλάδα-Θεσσαλία  18η του Μάη του 2018   www.fasoulas.de        pelasgos@fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου