Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΟΔΕΓΑγαπητά Μέλη - Αγαπητοί φίλοι,


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Εμείς και το ΙσλάμΗ Συνάντηση του Ελληνισμού με τον Αραβο-Μουσουλμανικό Κόσμο», του Διδάκτορος Σύγχρονης Ιστορίας, Συγγραφέως Βλάση Αγτζίδη, των εκδόσεων «ΠΑΤΑΚΗ», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50, Αθήνα).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ). Συντονίστρια της εκδηλώσεως ήταν η Πρόεδρος του ΟΔΕΓ, Καθ. Αριστέα Τόλια.

Η κα Τόλια, μετά από μία σύντομη είσηγηση, έδωσε τον λόγο στον Αντιπρόεδρο του ΟΔΕΓ κ. Βασίλειο Σηφακάκη, Φιλόλογο - Θεολόγο. Ο κ. Σηφακάκης παρουσίασε το περιεχόμενο και την θεματολογία εκάστου κεφαλαίου του βιβλίου. Αναφέρθηκε  στην μεθοδευμένη επανεμφάνιση του εξτρεμιστικού ισλαμισμού και στην σχέση του Ισλάμ με το ελληνικό Στοιχείο, τους Άραβες, τους Πέρσες και τους Τούρκους. Όπως αναφέρει ο κ. Σηφακάκης, ο συγγραφέας εξετάζει διεξοδικώς, την ταυτότητα των Ελλήνων «ποιοι είμαστε εμείς» από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο με την ονομασία Ρωμιών ή Γραικών και την σύνδεση του ονόματος με τον χριστιανισμό. Περιγράφονται επίσης οι βασικές αρχές του Μωαμεθανισμού και οι ιστορικοί και πολιτικοί λόγοι εξάπλωσης του Ισλάμ στην Αραβία και στον δυτικό κόσμο.

Στην συνέχεια ο κ. Βασίλειος Θ. Μεϊχανετσίδης, Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Μελέτης Γενοκτονιών, ανέπτυξε το θέμα της γενοκτολογικής διάστασης του Ισλαμισμού με παρουσίαση στοιχείων που αφορούν την εθνολογική διάσταση του μουσουλμανισμού στην σύγχρονη πραγματικότητα της τρομοκρατίας. Επεσήμανε ότι ο ιερός πόλεμος ήταν μία τακτική γενοκτονίας, η οποία είχε και θρησκευτική διάσταση. Το Ισλάμ, θεωρεί άλλωστε ότι τείνει να αποκτήσει στοιχεία μονιμότητας.

Ο τελευταίος ομιλητής, ο συγγραφέας του βιβλίου, κ. Βλάσης Αγτζίδης, ανέπτυξε τους λόγους που τον οδήγησαν στην έρευνα και στην συγγραφή του βιβλίου του. Στόχος του ήταν η κατανόηση της ελληνικής ταυτότητας σε σχέση με το Ισλάμ στην σημερινή του διάσταση ως ρεύμα του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα βιβλίο –εργαλείο για την κατανόηση του Ισλάμ.

Ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος.

Στιγμιότυπα από την Εκδήλωση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΔΕΓ www.odeg.gr  στους παρακάτω συνδέσμους :

https://www.youtube.com/watch?v=XOOxhKOY1gM

https://www.youtube.com/watch?v=7hazaoHD90w

 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://www.odeg.gr/ta-nea-mas/859-deltio-typou-parousiasi-vivliou-emeis-kai-to-islam-17-04-18.html


Γεώργιος Απ. Παυλάκος

Γεν. Γραμματέας ΟΔΕΓ

Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας

Tηλ.: 210 7718077 - κιν.: 697 3309925
Φαραντάτων 31 - 115 27 Αθήνα
Ηλ-διεύθυνση : odeg@otenet.gr
Ιστότοπος : www.odeg.gr
Φ/Β: https://goo.gl/uGZM4B

Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;
Μπορείτε να ενημερώσετε τις προτιμήσεις σας ή να διαγραφείτε από αυτή τη λίστα

This email was sent to kostas01@cyta.gr
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ · Φαραντάτων 31 · Αθήνα, Αττική 115 27 · Greece

Email Marketing Powered by MailChimp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου