Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΝΑΣ


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΝΑΣ

Η διάσκεψη της Βάρνας παρά την ευρωπαϊκή μάσκα της Τουρκίας μας άνοιξε τα μάτια ότι  αν κάτι συμβεί σε Αιγαίο και Κύπρο  αυτή η Ε.Ε δεν θα κάνει τίποτα να μας βοηθήσει πέραν ενός ευχολογίου τύπου «βρείτε τα μεταξύ σας». Συγκεκριμένα  διαπιστώθηκαν τα κάτωθι :
1/   Η  στάση  της Ευρώπης στα θέματα με την Τουρκία καίτοι ενισχυτικά προς την Ελλάδα και Κύπρο , περιορίζονται σε  «ανησυχίες» σε ήπιο τόνο,  τις οποίες η Τουρκία τα γράφει στα παλαιά της υποδήματα.
2/ Ο χρόνος θα δείξει από την συνέχιση ή ού των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και Κύπρο αν οι ανησυχίες της  Ευρώπης έπιασαν τόπο ή ήταν λόγια του αέρα για την γείτονα.
3/ Ο Ερντογάν στη Βάρνα έβαλε το ευρωπαϊκό του κοστούμι , την ευρωπαϊκή του γλώσσα άλλαξε και το οργίλο ύφος που είχε ως τώρα αφρίζοντας για την κατάληψη του Αφρίν και ο λόγος είναι ότι θέλει αφ’ ενός μεν να εκταμιεύσει τα υπόλοιπα από τα 3 δις  περίπου Ε για το μεταναστευτικό και αφ’ ετέρου να χωνέψει την νέα του κατάκτηση εδαφών στη Συρία .  4/ Η ανασύσταση της νέας   ισλαμοφασιστικής του αυτοκρατορίας έχει για τον Ερντογάν μεγαλύτερη αξία από την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
5/  Οι Αμερικανοί όσον και οι Ευρωπαίοι ήταν λάβροι στην περίπτωση εισβολής του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ και έκαναν την  «Καταιγίδα της Ερήμου»   , αλλά και πιο λάβροι  στην περίπτωση της ενσωμάτωσης από τη Ρωσία  της Κριμαίας,  της  οποίας ας σημειωθεί ο πληθυσμός    είναι στην πλειονότητα του  ρωσικός . Αντίθετα απέναντι στην εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία  τηρούν σιγή ιχθύος και ομιλούν μόνο για ανθρώπινα  δικαιώματα και όχι για εισβολή εναντίον ενός ανεξαρτήτου κράτους- μέλους του ΟΗΕ. Την ίδια άλλωστε εγκληματική σιωπή τήρησαν και τηρούν απέναντι   στο θέμα της εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου για την οποία τώρα ενδιαφέρεται ο Ερντογάν  και ακυρώνει τα δικαιώματα της Κυπριακής ΑΟΖ για έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων της. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, υποκρισία, γαλατική ευγένεια και γερμανικό εμπορικό  συμφέρον  υπεράνω όλων.
6/ Ο Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης και  δουλέμπορος που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην ιστορία  και  εκβιάζει  αγρίως την Ευρώπη , αλλά κανείς δεν τον θίγει.
7/ Στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ο τούρκος ηγέτης άφησε μια σιβυλλική υπόσχεση που  δίνει   κάποια αμυδρά και  συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά την παρέμβαση Πούτιν στις 3 Απριλίου ίσως τους ελευθερώσει ως το Πάσχα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί μας όμηροι  .
8/ Δεν ντράπηκε αυτός ο Γ. Γ του Νάτο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ  να μην ενδιαφερθεί με κάποια παρέμβαση του-έστω και ευχολόγιο-  για δύο αθώους στρατιωτικούς της συμμαχίας του   οι οποίοι  κρατούνται χωρίς δίκη   σε φυλακές γειτονικής  νατοϊκής χώρας; Απορώ πως χωρίς να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη   συμμετέχουν   από κοινού Ελλάς και Τουρκία σε κοινά   γυμνάσια;
Αμφικτύων

24/3/2018

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από το ιστολόγιό μας. «Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου